BB Capital creëert marktleider in kinderopvang software

DEN HAAG – BB Capital Investments heeft vanuit haar participatie in Flexkids een meerderheidsbelang genomen in Konnect, HHB en TecSoft, waarmee een positie als marktleider in de kinderopvang software is ontstaan. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend.

Samen met co-investeerder Vortex Capital Partners zal de private equity maatschappij uit Den Haag zich richten op de doorontwikkeling van ERP-software voor de kinderopvang sector: ‘Personeelsplanning, kindplanning en oudercommunicatie zijn voortaan samen onder één digitaal dak gehuisvest,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital. ‘Het doel van de ERP-software die wij ontwikkelen is de volledige bedrijfsprocessen van kinderopvangorganisaties nog beter te ondersteunen. Dat is mede noodzakelijk vanwege de toegenomen regeldruk vanuit overheid.’

Marktleider
De nieuwe organisatie bedient ruim 500 klanten, wat gelijk staat aan zo’n 75% van de Nederlandse kinderopvangmarkt. Van Koeveringe: ‘Deze investering is volledig in lijn met onze focus binnen de snel groeiende IT-sector.’ Vortex Capital Partners als mede investeerder zorgt voor extra netwerk en expertise op het technologische vlak.

Sterke partners
De directie van het nieuwe samenwerkingsverband bestaat uit Michiel Cornelissen (Flexkids), Peter Baars (Konnect) en Marc Kuijer (Konnect). Cornelissen: ‘Samen hebben we meer slagkracht, zodat we nog beter aan de wens van de kinderopvangmarkt kunnen voldoen. Betrouwbaarheid, functionaliteit en gebruiksgemak staan daarbinnen centraal.’ Peter Baars geeft aan in BB Capital Investments een financiële partner gevonden te hebben die zijn groeiambities ondersteunt. ‘Zij willen samen met ons in de toekomst investeren. Een toekomst waarin we als marktleider de continuïteit van onze open geïntegreerde software nog beter kunnen garanderen.’

Toonaangevend en innovatief
‘Wij willen samen de beste service in de branche leveren en het meest aantrekkelijke platform,’ aldus Michiel Cornelissen. ‘Onze focus blijft gericht op het zo goed mogelijk faciliteren van primaire processen in de kinderopvang. Wij kunnen als specialist echt het verschil maken en kinderopvangorgansaties voorzien van een verticaal geïntegreerde oplossing. Oftewel; een geheel op de bedrijfsvoering van kinderopvang afgestemd digitaal platform op abonnementsbasis, dat geschikt is voor alle devices. Wij zien volop kansen om te innoveren!’

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

BB Capital verkoopt participatie in The Rent Company

DEN HAAG – BB Capital heeft haar participatie in The Rent Company verkocht aan Waterland Private Equity Investments, dat maken beide partijen vandaag bekend. The Rent Company faciliteert Bring Your Own Device projecten voor toegang tot digitaal onderwijs.

The Rent Company is gevestigd in Den Bosch en biedt inmiddels ruim 120.000 leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke prijzen en voorwaarden een device (laptop of Chromebook) te gebruiken. Met een laptop of Chromebook krijgen leerlingen voor een beperkt maandelijks bedrag toegang tot elektronische leeromgevingen en digitale lesmethodes. Software, service en verzekering zijn inbegrepen in het abonnement. The Rent Company werkt vanuit de visie dat digitaal onderwijs voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk behoort te zijn.

Marktleiderschap en internationalisering
Investeringsmaatschappij BB Capital Investments heeft The Rent Company in 2016 opgenomen in haar investeringsportefeuille, met als doel het bedrijf succesvol uit te bouwen tot een toonaangevende organisatie in Nederland op het gebied van Bring Your Own Device en Choose Your Own Device projecten binnen het voortgezet onderwijs. In 2017 werd het platform My Digital Schoolbook geïntegreerd in de dienstverlening van The Rent Company. Met behulp van dit online portal wordt eenvoudig inzicht gegeven in alle zaken betreffende het gebruik van devices in het onderwijs voor leerlingen, ouders en onderwijsinstellingen. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de positie van The Rent Company verder te verstevigen. In de afgelopen drie jaar is The Rent Company substantieel gegroeid door zich volledig te richten op het voortgezet onderwijs. Met de acquisitie door Waterland Private Equity Investments heeft de onderneming de mogelijkheid haar activiteiten ook in het buitenland en naar aanpalende markten uit te breiden.

Waterland
Waterland is een internationale investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde marktexpertise stelt Waterland haar partners in staat om zowel organisch als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland fungeert als actieve aandeelhouder en speelt een belangrijke rol in de strategische en operationele ontwikkeling, groei en prestaties van de bedrijven in haar investeringsportefeuille. Waterland beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard, heeft meer dan 650 overnames uitgevoerd in meer dan 85 verschillende sectoren en heeft kantoren in zeven Europese landen (Nederland, België, Duitsland, Polen, Denemarken, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk).

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

Honderd miljoenste download voor Delftse game ontwikkelaar Sparkling Society

DELFT – Sparkling Society viert deze week de honderd miljoenste download. De ontwikkelaar van games voor mobiele telefoons uit Delft heeft deze mijlpaal gerealiseerd met diverse ‘unicorns’ in haar portfolio. 

 

In 2013 was City Island de eerste game die oprichters Edwin Morren en Mark Peeters introduceerden. Inmiddels spelen wereldwijd miljoenen mensen de city building games die nog steeds worden ontwikkeld in Delft. Met de honderd miljoenste download is een volgende mijlpaal bereikt, nadat de spellen in 2017 gezamenlijk al meer dan een miljard minuten werden gespeeld.

Unicorn status
Het doel van een city building game, ofwel een ‘steden bouwspel’, is om een stuk grond of een eiland in een fictieve wereld uit te bouwen tot een florerende samenleving met ruime werkgelegenheid en voorzieningen, zodat er zoveel mogelijk tevreden burgers kunnen leven. ‘Een uitgebreide, wereldwijde community van gamers volgt alle ontwikkelingen rondom de spellen en de nieuwe releases en heeft daarmee een belangrijk aandeel in het succes,’ aldus CEO Mark Peeters. ‘Een unicorn bouwen was onze droom toen we begonnen. Dat is game-jargon voor een spel dat gedurende een langere periode populair blijft. City Island 5, het vijfde deel uit de serie, is onze beste game tot nu toe. De komende jaren blijven wij dit spel verbeteren door steeds toffe nieuwe features toe te voegen.’

 
Mobiele platforms 
Het portfolio van de Delftenaren telt bijna twintig spellen die beschikbaar zijn op alle grote mobiele platforms, zoals Android en Apple. De ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met Google en een team van artists die de verschillende designelementen binnen de games verzorgt. Sparkling Society verdient aan de in-app aankopen en met de (video) advertentieruimte die wordt aangeboden binnen de virtuele omgevingen. In 2018 ontving het platform een investering van BB Capital Investments uit Den Haag, met behulp waarvan het bedrijf haar groeiambities verder blijft ontwikkelen. 

Textiel Innovatie Fonds investeert in duurzame pigmentfabrikant Nature Coatings

LOS ANGELES – Het Textiel Innovatie Fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in Nature Coatings Inc., dat gevestigd is in Los Angeles. Het cleantech-bedrijf transformeert houtafval in hoogwaardige zwarte pigmenten voor de textielindustrie.

Met de investering zal Nature Coatings hun milieuvriendelijke productieproces verder verbeteren: een gesloten circuit en een circulair systeem, met houtafval afkomstig uit duurzame FSC-gecertificeerde bossen. Het proces stoot geen CO2 of andere broeikasgassen uit. De pigmenten van Nature Coatings zijn ontworpen voor de textielindustrie. Ze zijn voordelig en gemakkelijk te gebruiken met bestaande apparatuur en formules op waterbasis, zodat geen investeringen vooraf noodzakelijk zijn.

Nature Coatings is in 2017 opgericht door Jane Palmer. De Amerikaanse werkt al meer dan 15 jaar in de kledingindustrie met pigmenten en kleurstoffen. Palmer opende in 2010 de Noon Design Studio, het eerste bedrijf in de Verenigde Staten dat zich specialiseerde in het gebruik van plantaardige kleurstoffen. Hier ontdekte zij hoe groot de vraag is naar kwalitatieve, plantaardige kleurstoffen en een productieproces zonder overmatig gebruik van water en andere natuurlijke bronnen. Dit resulteerde in de oprichting van Nature Coatings in 2017.

Nature Coatings heeft inmiddels met succes een nieuw zwart pigment voor industrieel gebruik ontwikkeld. Het bedrijf ontving hiervoor de prestigieuze National Science Foundation Awards en was deelnemer aan het incubatorprogramma van Fashion for Good. Activiteiten die goed aansluiten bij waar het textiel Innovatie Fonds voor staat. Innovatie in de textielindustrie: van vezel tot bits, en van strings tot sensoren. Het fonds wordt beheerd door BB Capital Investments uit Den Haag en biedt groeikapitaal, netwerk en expertise voor scale-up bedrijven in verschillende textielindustrieën.

BB Capital Fund Investments maakt investeren in private equity makkelijk

Persbericht 

DEN HAAG – BB Capital Fund Investments biedt toegang tot gespreide private equity investeringen met rendement vanaf de eerste dag. Onder het motto ‘Private Equity made easy’ heeft de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital een nieuw fonds geopend.

BB Capital belooft met Fund Investments investeren in private equity gemakkelijk en toegankelijk te maken. Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital: ‘Met Fund Investments bieden wij de mogelijkheid om naast BB Capital in andere fondsen te participeren. Private Equity staat bekend als een zeer aantrekkelijke, maar moeilijk toegankelijke beleggingscategorie. Via Fund Investments kan investeren voortaan makkelijk en overzichtelijk binnen één gespreide portefeuille, zodat de investeerder profiteert van een stabiel hoog rendement.’

One-stop-shop voor private equity investeringen
Fund Investments is ontstaan als het antwoord op de wens van investeerders en vermogende families binnen het netwerk van BB Capital om in meerdere private equity fondsen te kunnen participeren, met behoud van de kennis en ervaring van hun ‘eigen’, vertrouwde investeringsmaatschappij. Van Koeveringe: ‘Fund Investments is in feite een one-stop-shop voor private equity investeringen. Het fonds heeft een zogeheten evergreen structuur, waarbij toe- en uittreden mogelijk is.’

Private Equity made easy
Er is niet voor niets gekozen voor een slogan. ‘Private Equity made easy’ is de insteek. ‘Aan het hele wereldje kleeft soms toch het gevoel dat het allemaal moeilijk is en buiten bereik van veel individuele investeerders, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Met Fund Investments willen wij deze aantrekkelijke beleggingscategorie makkelijker toegankelijker maken,’ aldus Van Koeveringe. De minimale inleg voor deelname aan Fund Investments is 100.000 Euro.
BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

BB Capital neemt meerderheidsbelang in gamebedrijf Sparkling Society

BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Sparkling Society, ontwikkelaar van games voor mobiele telefoons. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Het gamebedrijf uit Delft zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van haar dominante positie binnen het segment van ‘city building games’.

Sparkling Society werd in 2013 opgericht door Edwin Morren en Mark Peeters. Wereldwijd spelen miljoenen mensen de games die worden ontwikkeld in Delft. Het doel van een city building game, ofwel een ‘steden bouwspel’, is om een stuk grond of eiland uit te bouwen tot een florerende stad met ruime werkgelegenheid en voorzieningen, zodat er zoveel mogelijk tevreden burgers kunnen leven.

SimCity van de troon stoten
‘SimCity van de troon stoten, dat was vanaf het begin ons doel,’ aldus Creative Director Edwin Morren. ‘Het is supergaaf om te zien dat we al zo snel dichtbij het realiseren van die droom zijn gekomen.’ Met de investering wil Sparkling Society het platform verder opschalen, om zo behalve in de Verenigde Staten en Europa, ook in China een dominante speler te worden. ‘Onze kracht ligt in het ontwikkelen van mooie spellen voor onze online community. In BB Capital hebben we een sterke strategische partner gevonden die ons zal ondersteunen om ook aan de bedrijfsmatige kant onze ambitieuze groeidoelstellingen in goede banen te leiden,’ zegt CEO Mark Peeters. ‘Wij willen in de komende jaren onze omzet verdrievoudigen en minstens twee van onze games zien uitgroeien tot Unicorns*.’

Wereldwijde markt
Het bouwspel City Island was in 2013 de eerste game die Sparkling Society introduceerde. Inmiddels bevat het portfolio alweer vijftien spellen en stevenen de Delftenaren af op 100 miljoen downloads in 137 landen. Van Afrika tot Zuid-Amerika en van Europa tot Japan. De games zijn verkrijgbaar in vierentwintig verschillende talen en beschikbaar op alle grote mobiele platforms. De ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met Google en een team van artists die de verschillende assets binnen de games bouwt. In 2017 werden de spellen samen 1 miljard minuten gespeeld, wat neerkomt op maar liefst 1900 jaren spelplezier. Sparkling Society verdient aan de in-app aankopen en met de (video) advertentieruimte die wordt aangeboden binnen de virtuele omgevingen.

Dynamische sector
‘Sparkling Society is een onderneming met ambitieuze, internationale doelstellingen in een bijzonder interessante en dynamische sector. In combinatie met de kwaliteit, kennis en het enthousiasme van het management team, zijn wij zeer verheugd om mee te kunnen bouwen aan de groei van Sparkling Society,’ aldus Susan van Koeveringe van BB Capital Investments. BB Capital is gevestigd in Den Haag en investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen met een internationale focus in diverse sectoren, waaronder onderwijs, ICT en zakelijke dienstverlening.

Textiel Innovatie Fonds investeert in duurzaam Zweeds fashiontech bedrijf We aRe SpinDye®

Het Textiel Innovatie Fonds, Social Impact Ventures en de Chinese Bestbase Group investeren gezamenlijk 3 miljoen Euro in We aRe SpinDye®. Het Zweedse fashiontech bedrijf heeft een duurzame methode voor het kleuren van synthetische vezels ontwikkeld die veel beter is voor het milieu dan traditionele technieken.

 

De textielindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor milieuvervuiling op grote schaal. Verspilling en vervuiling van water en de uitstoot van broeikasgassen tijdens het verven van textiel zijn hiervoor de belangrijkste factoren. De duurzame methode van We aRe SpinDye reduceert waterverspilling met 75 procent, terwijl het gebruik van chemicaliën zelfs 90 procent lager is dan bij de gebruikelijke methodes. Het totale energieverbruik kan met 25 procent worden verminderd en de CO2-uitstoot ligt 30 procent lager.

 

De drie investeerders tonen met de investering hun betrokkenheid bij de veranderingen in de mode industrie: een meer duurzame en circulaire productiewijze die ervoor zorgt dat de textielsector efficiënter kan omgaan met de beschikbare natuurlijke hulpbronnen. Met het gestandaardiseerde productieproces van We aRe SpinDye® kan een hoofdzakelijk analoge industrie een digitale vertaalslag maken, waarmee het het verven van textiel kwalitatief hoogwaardiger en efficiënter wordt en de foutmarge omlaag gaat.

 

‘We aRe SpinDye® staat in de startblokken om hun innovatieve, duurzame techniek op grote schaal toe te passen. Wij zijn verheugd om, op basis van de kwaliteit en de toewijding van het We aRe SpinDye® team en onze mede investeerders, te participeren. Deze investering is in lijn met de investeringen waar het Textiel Innovatie Fonds naar streeft,’ aldus Susan van Koeveringe, fundmanager van het Textiel Innovatie Fonds.

 

‘Een bedrijf dat schaalbare innovatie combineert met een positieve impact op de textielindustrie, stond al een tijd op onze verlanglijst. We aRe SpinDye® past helemaal in dit plaatje. Wij kijken er dan ook naar uit om de groei van dit bedrijf te ondersteunen,’ aldus Eske Scavenius van Social Impact Ventures, die ook plaats zal nemen in de raad van bestuur van We aRe SpinDye®.

 

Het is de eerste externe investering voor het bedrijf dat in 2017 winst boekte. Merken als Bergans of Norway, Quiksilver en Fjällräven maken inmiddels gebruik van de SpinDye®- methode. Met de 3 miljoen euro wordt de internationale marketing opgeschaald en de productiecapaciteit vergroot. We aRe SpinDye® heeft de ambitie om de bewezen, indrukwekkende groei voort te zetten om zo verder te bouwen aan het realiseren van positieve impact en innovatie in de textielindustrie.

 

‘De ervaring en kwaliteiten van onze nieuwe partners zullen er mede voor zorgen dat wij onze ambitie om echte change makers in de industrie te worden gaan realisere,’ aldus Axel Mörner, voorzitter van de raad van bestuur van We aRe SpinDye®. Micke Magnusson, CEO van We aRe SpinDye® sluit zich daar bij aan: ‘De textielsector heeft nog grote stappen te maken op het gebied van digitale innovatie. Met deze partners hebben wij de expertise, ervaring en het kapitaal om een ware revolutie in de fashionindustrie te ontketenen.’

 

https://www.youtube.com/watch?v=eG402RIHLto

 

Textiel Innovatie Fonds neemt belang in duurzame kledinghanger

Persbericht

 

DEN HAAG – Het Textiel Innovatie Fonds (TIF) heeft een belang genomen in NORMN Hangers. Dat maken beide partijen vandaag bekend. NORMN Hangers is producent van gepatenteerde, duurzame kledinghangers die een oplossing bieden voor het plastic probleem in de mode industrie.

Het doel van de investering is om de internationale groei van NORMN Hangers te stimuleren en zo de overgang naar een circulaire economie in de modewereld te versnellen. Het bedrijf biedt een efficiënte oplossing voor het vervangen van plastic hangers die eenmalig worden gebruikt om kleding van de fabriek naar de winkel te transporteren.

Internationale groei
‘Met de investering van het Textiel Innovatie Fonds kunnen we onze internationale groeistrategie versnellen,’ zegt Pieter Theron, CEO van NORMN Hangers. ‘We geven merken de mogelijkheid om plastic afval te minimaliseren en tegelijkertijd bieden we een platform waarop ze hun verhaal kunnen vertellen. NORMN Hangers is, behalve een product dat net zo makkelijk te recyclen is als kartonnen dozen, een marketingtool voor storytelling en visuele merchandising.’

Gepatenteerd product
NORMN Hangers worden geproduceerd in Nederland. Het bedrijf heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. NORMN Hangers werd 2011 opgericht met het doel om op papier gebaseerde kledinghangers te ontwikkelen waarmee de miljarden plastic hangers die jaarlijks worden weggegooid op termijn vervangen kunnen worden. De gepatenteerde producten zijn gemaakt van gerecycled papier en kunnen bij elk oud papier inzamelpunt worden afgegeven. Meer dan honderd modemerken in ruim twintig landen maken reeds gebruik van de duurzame oplossing.

Duurzame visie
‘NORMN Hangers heeft een duurzame visie gekoppeld aan ambitieuze doelstellingen en een bewezen trackrecord. In combinatie met de kwaliteit van het management, zijn dit de pijlers waarop onze investering is gebaseerd,’ zegt fundmanager Susan van Koeveringe. TIF staat voor innovatie in de textielindustrie: van vezels tot bits en van garen tot sensoren. Het fonds biedt groeikapitaal, netwerk en expertise voor scale up bedrijven in verschillende sectoren binnen de textielindustrie. Het fonds wordt beheerd door BB Capital Investments uit Den Haag.

BB Capital Investments neemt meerderheidsbelang in Flexkids

Persbericht

 

DEN HAAG – Investeringsmaatschappij BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Flexkids. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Flexkids biedt Nederlandse kinderopvang bedrijven een volledig digitaal procesmanagement (ERP) platform.

Het bedrijf uit Haarlem heeft als doelstelling om in 2020 tweederde van de Nederlandse kinderdagverblijven en jeugdinstellingen te bedienen, waarmee de positie als marktleider in de digitalisering van de kinderopvangbranche verder uitgebouwd wordt. De investering helpt om deze groeiambitie te realiseren.

Flexkids platform
‘Het Flexkids platform is een digitale hub waarop alle data van partijen die bij kinderopvang betrokken zijn zo efficiënt en makkelijk mogelijk in een beveiligde omgeving wordt verwerkt,’ aldus Michiel Cornelissen, CEO van Flexkids. ‘De software van Flexkids is volledig cloudbased, crossdevice en modulair, zodat de tools en toepassingen mee kunnen groeien met de wensen van het bedrijf, of dat nu een grote organisatie is met tientallen vestigingen, of het kleine kinderdagverblijf op de hoek. Wij bieden een volledig op de organisatie afgestemd, geïntegreerd systeem, van administratie en planning tot realtime ouder-kind contact via de Flexkids app.’

Groeiambities
In Nederland zal Flexkids naast de kinderopvang ook andere instellingen binnen het primair onderwijs aansluiten op haar platform. Daarnaast wordt de komende jaren gekeken naar de mogelijkheden in het buitenland. Het Verenigd Koninkrijk is een logische eerste stap, vanwege de overeenkomsten in de regulering van de branche. Tegelijkertijd zijn België en Duitsland interessante markten, waar men op het gebied van innovatie en digitalisering van de kinderopvang nog een slag te maken heeft. Michiel Cornelissen: ‘Elke toepassing kan in principe op ons platform worden aangesloten. Financiële software, kindvolgsystemen, kwaliteitsonderzoek of de eigen website van de kinderopvang, maar ook de nieuwste Internet of Things technieken.’

Investering in de toekomst
‘De nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk zorgt ervoor dat de branche professionaliseert en zich ook steeds beter bewust is van de cruciale rol die het vervult binnen de samenleving. Flexkids biedt met veel succes een oplossing voor het optimaliseren van de werkwijze en een beveiligde omgeving voor de vastlegging van de data. Het platform is klaar om nog verder door te ontwikkelen. BB Capital is trots en enthousiast om hier haar steentje aan te kunnen bijdragen,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments. BB Capital investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen in diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening.

The Rent Company en My Digital Schoolbook bundelen krachten

Persbericht

DEN BOSCH – The Rent Company en My Digital Schoolbook bundelen hun krachten. De Nederlandse frontrunners in verhuur en verkoop van laptops, chromebooks en tablets voor het digitale onderwijs, voegen hun kennis en platformen samen. Hiermee ontstaat een toonaangevende organisatie op het gebied van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) oplossingen voor middelbare scholen en beroepsopleidingen.

The Rent Company faciliteert de middelen voor digitaal onderwijs. Met het ‘Easy4u device abonnement’ biedt het bedrijf uit Den Bosch leerlingen en docenten de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een device zoals een chromebook, tablet of laptop te kopen of huren. ‘De voordelen van dit alles in één abonnement zijn de ‘in house’ servicepunten, een eigen serviceorganisatie, garantie-uitbreiding op onderdelen en dekking bij schade en diefstal. Zo maken wij digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk’, aldus Ronald van den Boogaard, directeur van The Rent Company.

My Digital Schoolbook ondersteunt onderwijsinstellingen met advies en implementatie van digitale transformatie trajecten. De focus ligt daarbij op het optimaliseren van de werkomgeving door mensen, processen en middelen te verbinden. Voor het onderwijs is er via My Digital Schoolbook een online portal beschikbaar waarbinnen zowel leerlingen als ouders, docenten en begeleiders inzicht hebben in het gebruik van de beschikbare digitale leermiddelen. ‘Samengaan met The Rent Company is een logische stap in ons groeiproces. Wij delen een gelijke visie en passie voor digitale oplossingen in het onderwijs,’ aldus Leon Kruit, directeur van My Digital Schoolbook.

In de afgelopen drie jaar is The Rent Company substantieel gegroeid door de focus op het voortgezet onderwijs. ‘Met de technologische knowhow en het geavanceerde platform van My Digital Schoolbook is The Rent Company klaar om verder op te schalen.’ zegt Van den Boogaard. ‘Wij bieden een platform met een betrouwbare, eigen service organisatie, zodat educatieve BYOD initiatieven in het onderwijs optimaal ondersteund zijn. Nu en in de toekomst.’