Special Mandates

Voor investeerders en family offices die hun private equity portefeuille op specifieke wijze willen inrichten of structureren, kan BB Capital Investments een maatwerkoplossing inrichten. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe wij dat op dit moment voor diverse investeerders doen. Heeft u andere wensen? Neem gerust contact met ons op

Direct investments

Voor investeerders in de Direct Investments portfolio richten wij een individueel maatwerkfonds in, waarbij de investeerder bij het aangaan van het commitment op enkele vlakken specifieke wensen kan aangeven. Vaak gaat dit om de mate van diversificatie, het gewenste aantal deelnemingen, een bepaalde omvang per investering of uitsluiting van een specifieke sector. Het individuele maatwerkfonds kan als klassiek closed-end fonds worden ingericht waarbij het kapitaal bij exit wordt terugbetaald of als evergreen waarbij opbrengsten worden geherinvesteerd. Combinaties hiervan zijn ook mogelijk. Uitgangspunt is altijd wel dat de investeringsbeslissing bij BB Capital ligt, indien een investering binnen de vooraf vastgestelde criteria valt..

Gespreid investeren in private equity fondsen

Via Fund Investments is BB Capital een actieve investeerder in hoogstaande Europese private equity fondsen. Naast dat dit fonds zich richt op investeerders die anders geen toegang hebben tot de private equity sector, werken wij ook samen met andere investeerders en family offices die in partnership met BB Capital hun private equity vermogen op brede wijze alloceren. BB Capital Fund Investments fungeert dan als fundament in de gespreide private equity portefeuille. Door dit aan te vullen met Direct Investments of co-investments in andere private equity fondsen kan een investeerder bij BB Capital bepaalde accenten in zijn portefeuille aanleggen. Wilt u meer weten over BB Capital Fund Investments en hoe dit samen kan gaan met uw eigen private equity investeringen? Lees dan de informatie op deze pagina of neem contact met ons op.

Maatwerk fondsen

Wij hebben ruime ervaring in het opzetten en beheren van private equity fondsen in het algemeen. Deze kennis en expertise zetten wij in voor family offices die een eigen sector- of innovatiefonds willen. Het Textiel Innovatie Fonds (TIF) is hier een voorbeeld van. Dit fonds is exclusief opgericht voor een Nederlands family office en wordt volledig beheerd door BB Capital. Neem contact met ons op als u interesse heeft om hier met ons over in gesprek te gaan.

Meer weten over Special Mandates?

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van advies op basis van uw specifieke situatie en wensen.