Direct Investments

BB Capital beschikt over een breed netwerk ervaren ondernemers en ondernemersfamilies en kan met gecommitteerd kapitaal ondersteuning op maat bieden.

Gecommitteerd kapitaal

Focus op een optimaal exit momentum voor elke specifieke onderneming. Wij hanteren geen vaste investeringstermijn.

Custom Investment Management

De structuur wordt per casus op maat ingericht. Custom Investment Management: monitoring en ondersteuning op frequente basis.

Netwerk

Wij stellen kapitaal beschikbaar en bieden een uitgebreid netwerk van (oud) ondernemers en vermogende families.

BB Capital staat voor Buy & Build Capital; een investeringsmaatschappij voor en door ondernemers die is opgericht om actief ondernemerskapitaal te verschaffen. BB Capital investeert niet alleen kapitaal maar wenst ook bij te dragen aan de groei van een onderneming door de inbreng van kennis en industry experts uit haar netwerk. Hierdoor is BB Capital actief betrokken bij het management. De focus van BB Capital wijkt aanzienlijk af van de ‘reguliere’ private equity bedrijven omdat BB Capital waarde wil toevoegen in de ‘core of the business’ en focust op rendement in plaats van leverage. Dit resulteert in een langere investeringshorizon dan gebruikelijk is in de private equity wereld.

Investeerders
De kracht van BB Capital ligt in kwalitatief gespecialiseerd management. BB Capital Investments kan putten uit een ervaren Raad van Commissarissen die optreedt als investeringscomité en als kennisbron. De leden van deze Raad van Commissarissen zijn actief in het bedrijfsleven en ervaringsdeskundigen op het gebied van ondernemerschap. De investeerders in fondsen van BB Capital kunnen per fonds verschillen. Waarin zij echter overeenstemmen is dat zij allen ervaren ondernemers zijn met een professionele organisatie, een groot netwerk en de drive om door de combinatie van netwerk, middelen en ondernemerschap waarde toe te voegen aan een bestaande onderneming.

BB Capital Direct Investments is hoofdzakelijk actief in de traditionele sectoren zoals maakindustrie, dienstverlening, ICT, Fast Moving Consumer Goods (FMCG), handel en zorg.

Investeringscriteria

De investeringen van BB Capital Investments zullen voldoen aan de volgende criteria:

  • Nederlands MKB bedrijf met een sterke of leidende marktpositie in nichemarkt met meerdere groeimogelijkheden en een realiseerbare exit.
  • Een kapitaal van EUR 2 tot 5 miljoen. Meer is mogelijk met co-investeerders
  • EBITDA van minimaal EUR 2 miljoen.
  • Een professioneel en gecommitteerd management; commitment verkopende aandeelhouder.
  • Meerderheidsbelang (bij uitzondering minderheidsbelang mits controle over strategie en exit)

BB Capital investeert niet in ondernemingen met projectbasis of ondernemingen in leisure, horeca, vastgoed en start-ups.

AFM
BB Capital Investments staat bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerd als beleggingsinstelling. BB Capital Investments valt onder het AIFMD-meldingsregime.

COMMITMENT

BB Capital beheert niet een fonds in de klassieke zin van het woord. Investeerders zijn middels een commitment aan BB Capital verbonden. Dit resulteert in flexibiliteit in structurering.

CASE-BY-CASE 

Investeringen worden op case-by-case basisgestructureerd zonder vooraf vastgelegde investeringshorizon. Indien gewenst kunnen er voorwaarden aan het commitment worden gesteld.

BETROKKEN

Investeerders zijn betrokken bij BB Capital Investments. Elke investeerder heeft een afvaardiging in het Investeringscomité die de strategie van de ondernemingen in de portefeuille volgt en advies uitbrengt over investeringen.

Meer weten over BB Capital Direct Investments

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van advies op basis van uw specifieke situatie en wensen.