Direct Investments

BB Capital Investments faciliteert de groei van Nederlandse bedrijven naar een volgende levensfase, door inbreng van onze eigen kennis en expertise alsmede ons brede netwerk van ervaren ondernemers en ondernemersfamilies. Dit doen wij op een actieve wijze en door ondernemers in hun kracht te plaatsen.

Gecommitteerd kapitaal

Het kapitaal dat wij investeren heeft geen looptijd of einddatum. Hierdoor kunnen wij ons richten op de groei van ondernemingen en de timing van exit optimaliseren.

Actief investment management

Wij zijn een betrokken investeerder en ondersteunen zelfstandige directieteams op maandelijkse basis. Het groeiplan wordt voor elke onderneming gezamenlijk bepaald, passend bij elke specifieke casus.

Netwerk

Wij stellen kapitaal beschikbaar en bieden een uitgebreid netwerk van (oud) ondernemers en vermogende families.

BB Capital staat voor Buy & Build Capital; een investeringsmaatschappij voor en door ondernemers die is opgericht om actief ondernemerskapitaal te verschaffen. BB Capital investeert niet alleen kapitaal maar wenst ook bij te dragen aan de groei van een onderneming door de inbreng van kennis en industry experts uit haar netwerk. Hierdoor is BB Capital actief betrokken bij het management. De focus van BB Capital wijkt aanzienlijk af van de ‘reguliere’ private equity bedrijven omdat BB Capital waarde wil toevoegen in de ‘core of the business’ en focust op rendement in plaats van leverage. Dit resulteert in een langere investeringshorizon dan gebruikelijk is in de private equity wereld.

BB Capital Direct Investments is voornamelijk actief in de sectoren zakelijke dienstverlening, software, ICT, FMCG, handel en zorg.

Investeringscriteria

 

De investeringen van BB Capital Investments zullen voldoen aan de volgende criteria:

  • Nederlands MKB bedrijf met een sterke of leidende marktpositie in nichemarkt met meerdere groeimogelijkheden en een realiseerbare exit.
  • Een kapitaal van EUR 2 tot 5 miljoen. Meer is mogelijk met co-investeerders
    EBITDA van minimaal EUR 2 miljoen.
  • Een professioneel en gecommitteerd management; commitment verkopende aandeelhouder.
  • Meerderheidsbelang (bij uitzondering minderheidsbelang mits controle over strategie en exit)

BB Capital investeert niet in ondernemingen met projectbasis of ondernemingen in leisure, horeca, vastgoed en start-ups.

AFM
BB Capital Investments staat bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerd als beleggingsinstelling. BB Capital Investments valt onder het AIFMD-meldingsregime.

De investeerders van Direct Investments

Investeerders in de Direct Investments portefeuille van BB
Capital zijn doorgaans ondernemers, investeerders en family offices die op
relatief betrokken wijze een deel van hun vermogen willen investeren in het
Nederlandse MKB. Deze investeerders hebben kapitaal gecommitteerd aan
BB Capital, zodat BB Capital altijd beschikt over voldoende kapitaal. Bent u
geïnteresseerd om te investeren via Direct Investments bij BB Capital, lees
dan hier verder of neem contact met ons op.

Meer weten over BB Capital Direct Investments

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van advies op basis van uw specifieke situatie en wensen.