BB Capital lanceert twee unieke private markets fondsen 

 

PERSBERICHT

4 juni 2024

DEN HAAG – BB Capital Investments kondigt de lancering van twee nieuwe fondsen binnen hun private markets fund-of-funds strategie aan: het BB Capital Private Credit Fonds en het BB Capital NextGen Fonds. Beide proposities zijn uniek voor de Nederlandse markt. 

BB Capital Private Credit Fonds verschaft toegang tot een gediversifieerde portefeuille van hoogwaardige private credit fondsen, een bewezen en snelgroeiende asset class die aantrekkelijke rendementen genereert door directe financiering aan bedrijven zonder tussenkomst van traditionele banken. Met historisch gezien minder volatiliteit dan aandelen, biedt private credit een stabiel rendement, ook in onzekere marktomstandigheden. 
 
BB Capital NextGen Fonds verschaft toegang tot exclusieve, internationale impactfondsen die zich richten op de cruciale thema’s klimaatverandering, circulaire economie en sociale gelijkheid. Het fonds streeft naar een selectie van toonaangevende, venture- en groeifondsen voor de ontwikkeling en groei van duurzame startups en scale-ups, maar de focus ligt voor een belangrijk deel op fondsen die investeren in diverse impact-thema’s en zich inzetten voor de transformatie van ‘grijs naar groen’ door gevestigde bedrijven. 

Susan van Koeveringe, Managing Partner van BB Capital Investments: “Wij zijn trots deze nieuwe fondsen te kunnen introduceren. Onze private credit en impact strategieën bieden individuele investeerders de mogelijkheid om te profiteren van deze groeiende private markets asset classes, met de voordelen van onze beproefde evergreen fondsstructuur. Investeerders kunnen nu binnen verschillende private markets beleggingsstrategieën spreiden bij één gespecialiseerde fondsbeheerder, dat is echt uniek in Nederland.”

Unieke proposities
Beide fondsen zijn met hun fund-of-funds structuur uniek in de Nederlandse markt voor private credit en impact investeringen. Met de beproefde evergreenstructuur van BB Capital Investments, die al toegankelijk is via de private equity propositie, hebben individuele investeerders nu voor het eerst toegang tot actieve portefeuilles van private credit en impact beleggingen, waarmee het vermogen vanaf dag één ‘aan het werk’ is en er geen onverwachte capital calls zijn. Het rendement wordt per kwartaal uitgekeerd of automatisch herbelegd.

Investeringsplatform
Naast de nieuwe fondsen lanceert BB Capital een gebruiksvriendelijk digitaal platform waarmee investeerders hun volledige private markets beleggingsportefeuille kunnen beheren binnen een online portal dat beschikbaar is via web en app.

De nieuwe fondsen en het investment portal zijn per direct beschikbaar voor investeerders. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de app downloaden, deelnemen aan een masterclass of een persoonlijke afspraak maken via de website van BB Capital Investments.

Meer weten?

Lees hier alles over ons NextGen fonds en download de brochure en lees hier alles over het Private Credit fonds!

BB Capital Investments

BB Capital Investments is een in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. Als private market investment manager met een combinatie van directe investeringen en fonds in fondsbeleggingen beheert BB Capital de private markets portefeuille van meer dan 180 investeerders met een vermogen van meer dan EUR 200 miljoen.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws