BB Capital neemt belang in de Rolf groep

PERSBERICHT

13 juni 2024

DEN HAAG – BB Capital Investments is voornemens een meerderheidsbelang in de Rolf groep te nemen. Dat maken beide partijen vandaag bekend. De totaalleverancier van producten en dienstverlening voor het onderwijs en de kinderopvang zal de investering en expertise van de Haagse investeringsmaatschappij gebruiken om hun toonaangevende marktpositie verder uit te bouwen.

De Rolf groep is opgericht in 1906 en sinds de jaren zeventig uitgegroeid van kleuterschoolleverancier tot een platform met totaaloplossingen voor kinderopvang en onderwijs. De organisatie biedt ontwikkelingsmateriaal, leermiddelen, meubilair, AV & IT hardware, ICT dienstverlening en onderwijsadvies. Hierin heeft de Rolf groep een toonaangevende positie verworven, waarbij persoonlijke aandacht, kwaliteit en betrouwbaarheid altijd voorop staan.

Groeiambities
De Rolf Groep en BB Capital zijn gecommitteerd om samen de groeiambities verder vorm te geven. Om in de snel ontwikkelende markt van onderwijs en opvang van toegevoegde waarde te kunnen blijven is het management één van de belangrijkste pijlers, waarbij de kennis en ervaring van het team van BB Capital van toegevoegde waarde zijn. Klanttevredenheid, toenemende digitalisering en duurzaamheid, voor zowel nationale als internationale klanten staan centraal, naast de voortdurende kwaliteitsbewaking en innovatie van de dienstverlening en het assortiment.

Ellen ter Horst, directeur de Rolf groep: “Na meer dan twintig jaar bouwen aan de Rolf groep hebben we in BB Capital een fijne partner gevonden, die haar sporen heeft verdiend in de kinderopvang en het onderwijs. Zij kunnen ons in de toekomst goed ondersteunen door hun expertise en netwerk met de verdere groei en professionalisering van de groep.”

Susan van Koeveringe, Managing Partner en oprichter van BB Capital: “BB Capital heeft op basis van megatrends in de economie en maatschappij drie sectoren geïdentificeerd waarbinnen wij investeringen concentreren. De Rolf groep sluit naadloos aan bij twee van onze thema’s, namelijk “Een leven lang leren” en “De digitaliserende economie”. Wij zien dat de Rolf groep binnen het Nederlandse onderwijs een sterk merk, een unieke set van oplossingen en een uitgebreid klantnetwerk van scholen en kinderdagverblijven heeft opgebouwd. De Rolf groep is een betrouwbare partner van scholen en kinderdagverblijven, wat ook terugkomt in de hoge klanttevredenheid. Met onze kennis en kunde dragen we graag bij aan de verdere nationale en internationale groei van de Rolf groep.”

Prince Heyliger, directeur de Rolf groep: “Met deze stap kunnen we de huidige klanten van de Rolf groep optimaal blijven bedienen als betrokken onderwijspartner en onze toegevoegde waarde en innovatiekracht vergroten. De medewerkers van de Rolf groep hebben het bedrijf met veel passie en kennis opgebouwd. Dit fundament, ons ‘hart voor leren’, zal ook in de toekomst een grote rol blijven spelen.”

Voor de voorgenomen transactie is goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt noodzakelijk. Partijen verwachten de transactie in het tweede kwartaal van 2024 te kunnen afronden.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws