BB Capital creëert marktleider voor cosmedische behandelingen 

PERSBERICHT

26 april 2023

DEN HAAG – Huidkliniek Cosmetique Totale en injectableskliniek City Clinics slaan de handen ineen om een leidende positie in de Nederlandse markt voor cosmedische behandelingen te realiseren. De overname wordt ondersteund door BB Capital Investments.

De overname van City Clinics markeert een belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Cosmetique Totale. Sinds de samenwerking met BB Capital Investments in mei 2020 van start is gegaan zijn er 17 add-on acquisities gerealiseerd. Het aantal vaste behandellocaties is in drie jaar tijd ruim verviervoudigd van 11 naar 47 en het aantal shop-in-shop locaties is verdubbeld van 200 naar 400. Met de toevoeging van de 17 Nederlandse vestigingen van City Clinics, gespecialiseerd in botox- en fillersbehandelingen (injectables), komt de Cosmetique Totale groep op een totaal van 64 vestigingen en meer dan 300 medewerkers, met een omzet van bijna 40 miljoen euro.

West-Europa
Met de overnames van de Belgische marktleider Laserontharing.be in 2022 en vestigingen van het Franse Dépil Tech in 2023 werden ook de eerste internationale uitbreidingen gerealiseerd. Voor de succesvolle uitrol van de internationale buy-and-buildstrategie werd in 2022 een miljoeneninvestering opgehaald bij het Europese schuldfonds Kartesia. De overname van City Clinics sluit goed aan bij de ambitie van Cosmetique Totale om verder te groeien als vooraanstaande full-service cosmedische kliniek in West-Europa.

Fabian Otto, CEO van Cosmetique Totale: “Wij zijn verheugd City Clinics te mogen verwelkomen binnen de Cosmetique Totale familie. Een logische en zeer welkome aanvulling op ons bestaande aanbod en een belangrijke stap voorwaarts in onze ambitie om in West-Europa dé marktleider te worden in cosmedische behandelingen.”

Ivo Derksen, CEO van City Clinics: “De injectablesmarkt is groeiende, maar ook zeer sterk versnipperd. Marktconsolidatie is onontkoombaar en biedt ons veel voordelen. Door deze krachtenbundeling zijn wij in staat om op relatief korte termijn een forse groeistap te maken waarbij ons marktaandeel aanzienlijk zal toenemen. Ik verheug mij erop om samen met mijn team, Cosmetique Totale en BB Capital op een plezierige en constructieve manier de aankomende jaren samen te werken.”

Susan van Koeveringe, Managing Partner van BB Capital Investments: “De overname van City Clinics is een mijlpaal voor Cosmetique Totale en past perfect in de groeistrategie die door BB Capital en Cosmetique Totale is uitgezet. Wij kijken uit naar de samenwerking met het team van City Clinics en de verdere uitbouw van Cosmetique Totale in Nederland en daarbuiten.”

Over Cosmetique Totale
Cosmetique Totale is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van huid- en lasertherapie. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Cosmetique Totale is sinds 2020 een portfoliobedrijf van BB Capital.

Over City Clinics
City Clinics is opgericht in 2013 en een toonaangevende specialist in de groeiende markt voor injectables. De expert op het gebied van botox- en fillerbehandelingen voert jaarlijks, binnen vestigingen verspreid over heel Nederland, meer dan 40.000 behandelingen uit. Kwaliteit is een belangrijke pijler voor City Clinics. Er werken ruim 50 artsen voor City Clinics die jaarlijks worden (bij)geschoold en getraind. Binnen de organisatie wordt actief gebruik gemaakt van het kwaliteitsmanagementsysteem Digitale kliniek.

Over BB Capital Investments
BB Capital Investments is een in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments heeft meer dan 15 jaar ervaring en richt zich met haar direct investments afdeling op private investeringen in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen met een internationale focus in de sectoren zorg, onderwijs, IT en zakelijke dienstverlening. BB Capital Fund Investments biedt investeerders via een fund-of-funds toegang tot een beleggingsportefeuille van hoogstaande Europese private equity fondsen.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws