Door zekerheid te bieden konden wij de groei van Cosmetique Totale versnellen”

Susan van Koeveringe & Mathijs Biesta

Oprichter en Managing Partner & Partner BB Capital Investments 

Het toonaangevende, internationale nieuwsplatform RealDeals sprak met Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta naar aanleiding van hun Healthcare 2023 report over private equity in de cosmedische sector. BB Capital heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang in Cosmetique Totale. De huidkliniek wist, mede door de lockdowns tijdens de pandemie, flink te groeien. De buy-and-build-strategie richt zich op de markt van lokale spelers, het professionaliseren van deze bedrijven om zo de onderneming verder uit te bouwen tot een internationale speler. 

Story

BB Capital heeft een meerderheidsbelang in Cosmetique Totale sinds 2020. De investeringen profiteerden van de  lockdowns tijdens de pandemie. De buy-and-build-strategie richt zich op de markt van lokale spelers, het professionaliseren van deze bedrijven om zo de onderneming verder uit te bouwen tot een landelijke speler.

Versnellen

‘Er waren veel kleine partijen, van vooral jonge vrouwen die opereerden vanuit een of twee locaties. Zij verloren hun bron van inkomsten tijdens de lockdowns. Zij waren er beducht voor dat zoiets weer zou kunnen gebeuren. Door hen de zekerheid te bieden met een overname konden wij de groei van Cosmetique Totale versnellen,’ vertelt partner Mathijs Biesta aan RealDeals.

‘Toen wij ons daarbinnen eenmaal hadden gevestigd, groeiden de overnames uit tot bedrijven met maximaal negen locaties, en ook in aangrenzende dienstverlening zoals niet-chirurgische esthetische behandelingen, zoals injectables.’
Aan de regelgevende kant stond BB Capital voor de uitdaging om het personeel te voorzien van de bijpassende opleidingen. ‘Om laserbehandelingen toe te passen, heb je geschoolde specialisten nodig. In Nederland zijn zij qua opleidingsniveau gelijk aan verpleegkundigen. Vorig jaar hebben wij een bedrijf verworven dat actief is binnen de markt voor injectables verworven markt, daarvoor zijn artsen nodig met de juiste specialisaties,’ aldus Susan van Koeveringe, oprichter en Managing Partner van BB Capital.

Biesta vult aan: ‘Het opleidingsniveau en de mate van naleving van de regelgeving daaromheen verschilt per land. Uiteraard investeren wij in de kwaliteit van de organisatie, dat betekent tegelijkertijd dat het algehele kwaliteitsniveau van de markt stijgt. Dat resulteert erin dat de toetredingsdrempels voor nieuwkomers hoger worden en kleinere spelers op de markt het lastig krijgen. Het is dan ook logisch dat deze bedrijven zich aansluiten bij een grotere groep, zodat ze kunnen profiteren van de schaal en innovatiekracht van zo’n grotere speler.

 

Download het volledige RealDeals Healthcare 2023 report hier.

Recente stories