Cosmetique Totale versterkt Europese positie door overname van MyDerma in Duitsland

PERSBERICHT

16 november 2023

BERLIJN – Cosmetique Totale, een portfoliobedrijf van BB Capital Investments, heeft MyDerma overgenomen. Met de acquisitie van de Duitse keten van huidklinieken groeit Cosmetique Totale, marktleider voor cosmedische behandelingen in de Benelux, naar ruim 80 vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Investeringsmaatschappij BB Capital Investments uit Den Haag heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang in Cosmetique Totale, dat sindsdien door strategische overnames het aantal vaste en ambulante behandellocaties heeft verdubbeld. Met de overname van het Belgische Laserontharing.be deed de specialist in huid- en lasertherapie in 2022 een eerste internationale overname, gevolgd door een deel van de Franse keten Dépil Tech eerder dit jaar in Frankrijk en België. In Nederland heeft Cosmetique Totale in het eerste halfjaar van 2023 City Clinics overgenomen, waarmee zij het aanbod heeft uitgebreid met injectables behandelingen, waaronder botox en fillers.

Europese marktleider
Cosmetique Totale kan naast BB Capital Investments ook vertrouwen op Kartesia, een Europese aanbieder van schuld en kapitaaloplossingen, voor de benodigde financiering om haar groeiambitie te realiseren. De partijen zijn actief betrokken om het leiderschapsteam te ondersteunen in hun groeistrategie, die is gericht op buy and build in West- en Noord-Europa. De focus ligt op de acquisitie van onafhankelijke huidklinieken en ketens.

MyDerma
MyDerma heeft vestigingen in grote Duitse steden, waaronder Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, München en Frankfurt. Bij het bedrijf zijn in totaal 50 medewerkers werkzaam. Het huidige behandelaanbod voor laserontharing en huidverbetering wordt de komende tijd stapsgewijs verder uitgebreid naar het volledige aanbod van Cosmetique Totale, inclusief injectables. De doelstelling van MyDerma is om samen met Cosmetique Totale uit te groeien tot de grootste speler in alle Duitstalige markten, door het overnemen van bestaande klinieken en het openen van nieuwe locaties.

Susan van Koeveringe, Managing Partner BB Capital Investments: ‘In de afgelopen jaren heeft Cosmetique Totale zich met haar ondernemende werkwijze ontwikkeld tot marktleider in de Benelux. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we nu ook de focus op kwaliteit en expertise in Duitsland kunnen neerzetten. Cosmetique Totale is de eerste en enige partij in Europa die in de Benelux, Frankrijk én Duitsland actief is als specialist voor huidtherapie, laserbehandelingen, injectables en medische peelings. In heel Europa is de markt nog zeer gefragmenteerd, hetgeen veel kansen biedt voor Cosmetique Totale om haar Europese ambities te realiseren.’

Fabian Otto, oprichter Cosmetique Totale en Merel Venneman, CEO Cosmetique Totale Group: ‘Wij zijn verheugd om met de overname van MyDerma nu ook de Duitse markt te betreden. In Duitsland bestaat er veel ruimte om de markt voor cosmedische behandelingen verder te professionaliseren, zoals we dat ook in Nederland met succes doen. Door kwalitatief hoogwaardige huid- en laserbehandelingen aan te bieden kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen bij het oplossen van huidproblemen en hun zelfvertrouwen vergroten. Met persoonlijke aandacht, de beste specialisten, en op een laagdrempelige en toegankelijke wijze.’

Anton Safonow, directeur en oprichter van MyDerma: ‘Na tien zeer succesvolle jaren voor MyDerma, ben ik erg enthousiast over de nieuwe fase die onze onderneming samen met Cosmetique Totale inslaat. Wij zien mooie kansen in het naar het volgende niveau tillen van onze marketingactiviteiten en het toevoegen van nieuwe behandelingen en protocollen met nog betere lasers en apparatuur. Wij kijken uit naar een gezamenlijke toekomst vol groei en ontwikkeling.’

Over Cosmetique Totale
Cosmetique Totale is sinds haar oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van huidtherapie, laserbehandeling, injectables en medische peelings. Alle huidtherapeuten in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). De Cosmetique Totale Group heeft 80 vestigingen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast worden in ruim 400 ambulante behandellocaties behandelingen uitgevoerd.

Over BB Capital Investments
BB Capital Investments is een in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments heeft meer dan 15 jaar ervaring en richt zich met haar direct investments afdeling op private investeringen in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen met een internationale focus in de sectoren zorg, onderwijs, IT en zakelijke dienstverlening. BB Capital Fund Investments biedt investeerders via een fund-of-funds toegang tot een beleggingsportefeuille van hoogstaande Europese private equity fondsen.

 

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws