BB Capital’s Friday Feed – Edition #77

— 21 juni 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BB Capital sluit partnership met IMAP

BB Capital Investments kondigden deze week een partnership aan met IMAP Netherlands om private equity investeringen te ontsluiten voor de Nederlandse klanten en relaties van het toonaangevende, internationale M&A advieskantoor met een focus op de middenmarkt. In dit segment staat IMAP middelgrote bedrijven, familiebedrijven en grote internationaal opererende ondernemingen bij met de verkoop van hun onderneming, buy & build strategie, of het aantrekken van groeikapitaal. 
Overnamekantoren zoeken in een competitieve markt naar vernieuwing en verbreding van hun adviesdiensten. IMAP Netherlands heeft gekozen voor een partnership met BB Capital, dat de klanten van het advieskantoor via een op maat gemaakte investor portal toegang gaat bieden tot hun beproefde ‘evergreen’ fund-of-funds voor private equity investeringen. 
Susan van Koeveringe, Managing Partner en oprichter BB Capital IMAP Netherlands is een van de leidende partijen voor fusies en overnames in Nederland. Wij zien steeds vaker ondernemers die na hun bedrijfsoverdracht op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden. De samenwerking tussen BB Capital en IMAP Netherlands kan precies die vraag faciliteren.”
Casper Sikkema, Partner IMAP Netherlands “Wij constateren dat onze klanten interesse hebben in private equity fondsen die normaliter niet voor iedereen toegankelijk of goed te doorgronden zijn. Door de samenwerking met BB Capital bieden wij het IMAP-klant- en investeerdersnetwerk toegang tot kwalitatief hoogwaardige private equity fondsen in een bewezen fund-of-funds. Dit sluit goed aan bij klanten die recent hun bedrijf verkocht hebben en passende investeringsmogelijkheden zoeken. Wij zijn ervan overtuigd dat ons IMAP-klant- en investeerdersnetwerk waardevolle en aangename relaties kan opleveren voor onze klanten en relaties.”
Susan van Koeveringe, Mathijs Biesta, Vanessa Onnes, Frank Ruigrok, Casper Sikkema
Interesse in het investeren in het fonds van BB Capital? U kunt hier de brochure opvragen of een kennismakingsafspraak inplannen.
Het gehele persbericht is hier te lezen.

Atlas: Young M&A Lenteborrel

Op donderdag 13 juni 2024 vond de jaarlijkse Atlas Young M&A Lenteborrel plaats. Aaron Bronneberg, Rick Weening en Koen Cremers waren namens ons team aanwezig.

Het was een prachtige gelegenheid om in een ontspannen sfeer contact te leggen met bekende gezichten, maar ook om met nieuwe connecties uit het vakgebied een gesprek aan te knopen. De tuin aan de Weteringschans in Amsterdam bood een perfecte achtergrond voor een memorabele avond. Bedankt Atlas M&A Team voor de fantastische organisatie. Wij kijken uit naar de volgende editie!

Story: John Carter van Hollyport Capital

Susan van Koeveringe sprak tijdens de Annual General Meeting van Hollyport Capital op 11 juni in Londen met mede-oprichter en CEO John Carter. Eén van de initiators van wat hij noemt ‘housekeeping in private equity’. Hollyport is één van de fondsen waar het BB Capital Private Equity fonds in investeert. 

U noemt Hollyport de ‘housekeepers’ van de private equity-industrie. Kunt u onze investeerders uitleggen wat u daarmee bedoelt?

Hollyport verwerft belangen in private equity-fondsen die gemiddeld 15 jaar oud zijn. Terwijl het typische private equity-fonds is gestructureerd op basis van een looptijd van 10 jaar, is de gemiddelde leeftijd van een volledig geliquideerd fonds in de praktijk 15 jaar. Langjarige institutionele investeerders in onze asset class accumuleren daardoor een groot aantal kleine belangen in oude private equity-fondsen die een fractie vertegenwoordigen van hun totale belang. >>> Lees verder >>>

Via deze link leest u de hele story van het gesprek met John Carter van Hollyport.

LGT Capital Partners Insights: Waarom investeren in alternatieve asset-classes?

Alternative asset-classes, zoals private equity en private credit, vormen een belangrijk onderdeel van een gediversificeerde investeringsportefeuille, zoals benadrukt in de recente whitepaper van LGT Capital Partners.

Alternatieve beleggingen bieden toegang tot een groter scala aan bedrijven, evenals tot unieke markten en strategieën die niet gemakkelijk toegankelijk zijn op traditionele publieke markten. Daarnaast bieden private markten het potentieel voor een rendementspremium in vergelijking tot publieke markten, zoals weergegeven in de grafieken hieronder. Omdat investeringen in private bedrijven beperkt verhandelbaar zijn (illiquide), verlangen investeerders een hoger rendement. Dit wordt ook wel de illiquiditeitspremie genoemd, die (een deel van) de hogere rendementen van private markten ten opzichte van publieke markten verklaart. Bedrijven die worden gesteund door particuliere investeerders profiteren tevens van een superieur bestuursmodel, omdat het eigendom geconcentreerd is binnen een kleine groep investeerders die volledig op één lijn zitten met de doelstellingen van het management.

Bij BB Capital zijn wij specialisten om de toegevoegde waarde van alternatieve asset-classes in een investeringsportefeuille bereikbaar te maken voor beleggers. Daarom bieden wij binnen BB Capital Fund Investments verschillen fondsen, waarmee u kunt investeren in Private Equity en sinds kort ook in Private Credit en impact via BB Capital NextGen.

Wanneer u zich verder wilt oriënteren over investeren in private markets, meld u dan aan voor een van onze webinars, via deze link. Of download een van onze brochures via deze link naar onze website. Ook kunt u via contact@bbcapital.nl het uitgebreide Informatiememorandum bij ons opvragen of een belafspraak maken.  

Bent u geïnteresseerd in de volledige LGT Capital Partners whitepaper? volg dan deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen