BB Capital’s Friday Feed – Edition #76

— 14 juni 2024
Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Foto: La Gro Geelkerken advocaten

La Gro: Studio M&A

Vorige week organiseerde La Gro op hun nieuwe kantoor Studio M&A, waarbij Rick Weening vanuit BB Capital aanwezig was.

Tijdens het evenement belichtten diverse sprekers, onder leiding van dagvoorzitter Marjolijn van Oordt, de waarde van reputatie vanuit verschillende perspectieven. Hierbij bespraken zij zowel het belang van reputatie in transactie-gerelateerde setting als ook in bredere zin. Het was een interessante middag waarbij de verschillende invalshoeken zorgden voor een dynamisch gesprek. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om het nieuwe kantoor van La Gro te zien en natuurlijk met de andere aanwezigen na te praten.

Dank aan La Gro, en aan Pieter van den Oord en Mathijs Arts in het bijzonder, voor de organisatie van het geslaagde evenement.

Foto: Aeternus

Aeternus: Familiebedrijvenevent

Afgelopen dinsdag waren Aaron Bronneberg en Koen Cremers in Amsterdam aanwezig bij het Aeternus event over familiebedrijven. Het thema van het event was: ‘Hoe verder met het familiebedrijf?’.

Voor ons is het interessant om meer te weten te komen over hoe het werkt binnen familiebedrijven. Private equity biedt mooie kansen om een familiebedrijf naar de volgende fase te brengen. Zo kan private equity helpen bij de verdere groei van het familiebedrijf of een eventuele overdracht faciliteren. Voor Aaron en Koen was het evenement extra interessant vanwege hun eigen achtergrond in een familiebedrijf. Bedankt Aeternus voor de inspirerende presentaties!

BB Capital neemt belang in de Rolf groep

DEN HAAG – BB Capital Investments is voornemens een meerderheidsbelang in de Rolf groep te nemen. Dat maken beide partijen vandaag bekend. De totaalleverancier van producten en dienstverlening voor het onderwijs en de kinderopvang zal de investering en expertise van de Haagse investeringsmaatschappij gebruiken om hun toonaangevende marktpositie verder uit te bouwen.

Ellen ter Horst, directeur de Rolf groep: “Na meer dan twintig jaar bouwen aan de Rolf groep hebben we in BB Capital een fijne partner gevonden, die haar sporen heeft verdiend in de kinderopvang en het onderwijs. Zij kunnen ons in de toekomst goed ondersteunen door hun expertise en netwerk met de verdere groei en professionalisering van de groep.”

Susan van Koeveringe, Managing Partner en oprichter van BB Capital: “BB Capital heeft op basis van megatrends in de economie en maatschappij drie sectoren geïdentificeerd waarbinnen wij investeringen concentreren. De Rolf groep sluit naadloos aan bij twee van onze thema’s, namelijk “Een leven lang leren” en “De digitaliserende economie”. Wij zien dat de Rolf groep binnen het Nederlandse onderwijs een sterk merk, een unieke set van oplossingen en een uitgebreid klantnetwerk van scholen en kinderdagverblijven heeft opgebouwd. De Rolf groep is een betrouwbare partner van scholen en kinderdagverblijven, wat ook terugkomt in de hoge klanttevredenheid. Met onze kennis en kunde dragen we graag bij aan de verdere nationale en internationale groei van de Rolf groep.”

Prince Heyliger, directeur de Rolf groep: “Met deze stap kunnen we de huidige klanten van de Rolf groep optimaal blijven bedienen als betrokken onderwijspartner en onze toegevoegde waarde en innovatiekracht vergroten. De medewerkers van de Rolf groep hebben het bedrijf met veel passie en kennis opgebouwd. Dit fundament, ons ‘hart voor leren’, zal ook in de toekomst een grote rol blijven spelen.”

Het hele artikel lezen? Volg deze link.

Webinars BB Capital Private markets

Meer te weten komen over een belegging in Private Markets? Benieuwd naar de unieke aanpak van BB Capital Fund Investments? Of gewoon een keer met ons kennismaken?

De online webinars duren ca. 45 minuten. In vogelvlucht geven wij u een introductie van BB Capital Investments en de highlights van het fonds waarin u geïnteresseerd bent. Als u zich aan het oriënteren bent, zijn webinars een uitstekende mogelijkheid om efficiënt en laagdrempelig de unieke eigenschappen van BB Capital Fund Investments te vernemen.

Aanmelden of het gehele programma bekijken? Volg deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen