BB Capital’s Friday Feed – Edition #75

— 7 juni 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Eight Advisory: Cycling Event

Afgelopen vrijdag werd het uithoudingsvermogen van het BB Capital team getest door oud profrenner Bram Tankink tijdens het cycling event van Eight Advisory. Het deelnemersveld bestond uit legal- en private equity professionals.

Aaron Bronneberg nam deel aan een trail van 60km op de gravelbike door het Limburgse heuvellandschap en de heide van de Hoge Kempen (BE). De groep werd tijdens de fietstocht geconfronteerd met los grind, steile hellingen en onverwachte regenbuien. Desondanks deze uitdagingen werd de finish succesvol gehaald, gevolgd door een gezellige borrel.

Voorafgaand en tijdens de borrel werden er nieuwe contacten gelegd en de laatste inzichten en ervaringen in de markt met elkaar gedeeld. Dank aan Eight Advisory en Niels Lummen voor de goede organisatie!

Crowe: Golfevent

Koen Cremers en Julian Neijzen waren afgelopen donderdag aanwezig bij het Crowe golfevenement op Golf Venue Chi Chi in Utrecht. Chi Chi is geen traditionele golf club, maar gebruikt Inrange radar tracking technologie om golf te veranderen in een interactieve game.

De aanwezige adviseurs werden verdeeld over bays, zodat zij in kleine groepjes tegen elkaar konden spelen in de driving range. Ondanks dat het buiten slechts 16 graden was, zorgen de competities voor stevig verhitte bays. Hard op de wedstrijd, maar zacht op de relatie. Het evenement verschafte zo op een prettige manier de mogelijkheid om adviseurs in een andere context beter te leren kennen. Later op de middag werden de sportieve resultaten besproken en nieuwe connecties aangelegd. Bedankt voor de uitnodiging Crowe!

Nyenrode: Reward for Life Summit

Even terug naar de collegebanken: Frederic de Visser bezocht afgelopen donderdag de eerste editie van de Nyenrode Reward for Life Summit. Speciaal voor alle alumni van Business Universiteit Nyenrode werd een dag georganiseerd met inspirerende sprekers onder het thema Transitie naar een Duurzame Toekomst. In verschillende workstreams werden de persoonlijke en bedrijfsmatige transities toegelicht.

Zo gaf Jan W. Veldsink (hoofd AI Rabobank en docent aan Nyenrode) een inspirerend college waarin haarfijn werd uitgelegd hoe we AI binnen context van de digitale revolutie moeten zien. Eigenlijk zijn we niet veel opgeschoten ten opzichte  van het Orakel van Delphi: Je krijgt een antwoord en moet zelf maar weten of het waar is of niet.   Natuurlijk volledig omkleed met praktische do’s en don’t. Duidelijk werd wel dat humanly created and curated data steeds waardevoller wordt

Daarnaast gaf Esther Jacobs, onze bekendste digital nomad, een inkijkje in haar persoonlijke leven als digitale nomade. Ze inspireert om na te denken over de inrichting van je leven en waarom er altijd excuses zijn om iets niet te doen. Voor velen was het herkenbaar om netjes binnen de vakjes te kleuren. Esther is echter uitstekend in staat om het ondernemerschap in iedereen weer flink aan te wakkeren.

Verder was er volop gelegenheid om op het prachtige landgoed weer te spreken met studiegenoten.

BB Capital lanceert twee unieke private markets fondsen

DEN HAAG – BB Capital Investments kondigt de lancering van twee nieuwe fondsen binnen hun private markets fund-of-funds strategie aan: het BB Capital Private Credit Fonds en het BB Capital NextGen Fonds. Beide proposities zijn uniek voor de Nederlandse markt. 

BB Capital Private Credit Fonds verschaft toegang tot een gediversifieerde portefeuille van hoogwaardige private credit fondsen, een bewezen en snelgroeiende asset class die aantrekkelijke rendementen genereert door directe financiering aan bedrijven zonder tussenkomst van traditionele banken. Met historisch gezien minder volatiliteit dan aandelen, biedt private credit een stabiel rendement, ook in onzekere marktomstandigheden.
 
BB Capital NextGen Fonds verschaft toegang tot exclusieve, internationale impactfondsen die zich richten op de cruciale thema’s klimaatverandering, circulaire economie en sociale gelijkheid. Het fonds streeft naar een selectie van toonaangevende, venture- en groeifondsen voor de ontwikkeling en groei van duurzame startups en scale-ups, maar de focus ligt voor een belangrijk deel op fondsen die investeren in diverse impact-thema’s en zich inzetten voor de transformatie van ‘grijs naar groen’ door gevestigde bedrijven.

Susan van Koeveringe, Managing Partner van BB Capital Investments: “Wij zijn trots deze nieuwe fondsen te kunnen introduceren. Onze private credit en impact strategieën bieden individuele investeerders de mogelijkheid om te profiteren van deze groeiende private markets asset classes, met de voordelen van onze beproefde evergreen fondsstructuur. Investeerders kunnen nu binnen verschillende private markets beleggingsstrategieën spreiden bij één gespecialiseerde fondsbeheerder, dat is echt uniek in Nederland.” >>> Lees verder >>>

Meer weten over deze twee nieuwe proposities? Volg deze link voor Private Credit en deze link voor NextGen.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen