BB Capital neemt meerderheidsbelang in huidkliniek Cosmetique Totale

12 mei 2020

DEN HAAG – BB Capital Investments heeft een meerderheidsbelang genomen in Cosmetique Totale, specialist voor cosmedische behandelingen. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Het bedrijf uit Bussum zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van haar positie als marktleider binnen de Nederlandse markt voor huidtherapie en laserbehandelingen.

Cosmetique Totale werd in 2004 opgericht door Fabian Otto en Marijke Otto-van Wijngaarden. De huidtherapeuten van het instituut behandelen cliënten op ruim 200 locaties in Nederland. Het verminderen, oplossen of voorkomen van huidproblemen door het toepassen van therapie en laserbehandelingen is de inzet van deze specialisten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verwijderen van acnelittekens, overbeharing, pigmentvlekken, couperose, tatoeages en rimpels.

Huidtherapie is een paramedische specialisatie en de behandelingen van Cosmetique Totale worden erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland. Het team van Cosmetique Totale bestaat uit 50 werknemers die allen zijn opgeleid tot huidtherapeut; een wettelijk erkende specialisatie binnen de paramedische beroepsgroepen. ‘BB Capital ziet in Cosmetique Totale een sterk merk met een kwalitatief platform dat de komende tijd zowel in Nederland als in omringende landen haar positie verder kan uitbouwen,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments.

Strategisch partner

‘Wij streven er sinds onze start naar om met Cosmetique Totale door heel Nederland mensen de mogelijkheid te bieden om makkelijk en efficiënt toegang te krijgen tot de meest innovatieve en hoogwaardige huidbehandelingen,’ zegt oprichter en directeur Fabian Otto. Met de investering wil Cosmetique Totale zo goed mogelijk voorzien in de toenemende vraag naar gespecialiseerde huidbehandelingen. ‘Onze kracht ligt in het faciliteren van specialisten door de zorg voor de juiste scholing, certificering en behandelapparatuur weg te nemen, zodat de focus altijd ligt op de kwaliteit van de behandeling van de cliënten. In BB Capital hebben we een strategische partner gevonden die ons kan ondersteunen bij onze ambitieuze groeidoelstellingen,’ aldus Fabian Otto.

Volop kansen

‘Cosmetique Totale is een onderneming in een sector met volop kansen. In combinatie met de kennis, kwaliteit en het enthousiasme van het management team kijken wij ernaar uit om bij te kunnen dragen aan de groei van Cosmetique Totale,’ zegt Susan van Koeveringe. ‘Gelukkig kan iedereen in de komende weken, als de omstandigheden gunstig blijven, ook weer volledig aan de slag.’ De afgelopen periode heeft Cosmetique Totale benut om zich terdege voor te bereiden op het toepassen van alle mogelijke en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen die in de anderhalve meter samenleving onderdeel uit zullen maken van de werkomstandigheden in de behandelcentra. Fabian Otto: ‘Paramedisch specialisten zijn ervoor opgeleid om hygiënisch te werken en zorgvuldig gebruik te maken van beschermingsmiddelen. Voor medische behandelingen waren wij al geopend. Vanaf deze week zijn alle soorten behandelingen weer toegestaan en voeren wij deze uit waar mogelijk.’

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws