BB Capital neemt meerderheidsbelang in gezondheidsapp VYTAL

PERSBERICHT

5 maart 2024

DEN HAAG – BB Capital Investments heeft een meerderheidsbelang genomen in VYTAL, een IT-platform gespecialiseerd in digitale totaaloplossingen voor de sport- en gezondheidsindustrie. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van haar unieke marktpositie in Nederland en Europa.

VYTAL levert een volledig softwarepakket om coaches te ondersteunen bij hun bedrijfsprocessen en coachingsactiviteiten. Het bedrijf is sinds 2019 actief in de groeiende markt voor digitale gezondheidsoplossingen. De voedingsapp wist zich te ontwikkelen tot een innovatief platform met een compleet aanbod waar gebruikers en aanbieders samenkomen. Het volledige team van tien medewerkers blijft actief vanuit het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn.

Stephan Laurs, oprichter en CEO: “Met BB Capital aan boord kunnen we onze strategie om uit te groeien tot het alles-in-één platform voor coaches nog effectiever uitrollen. Het is onze missie om een echte vitaliteitsbeweging teweeg te brengen waarbij we onze gebruikers aan de ene kant helpen om vitaal te worden en te blijven, terwijl we onze coaches alle tools geven om gebruikers hierbij te ondersteunen. Van de bedrijfsadministratie tot aan community en marketingondersteuning.”

Susan van Koeveringe, Managing Partner BB Capital Investments: “VYTAL heeft een duidelijke focus op het bouwen van een digitaal platform waarbinnen alle activiteiten voor coaches samenkomen. Met de kennis en gedrevenheid van het team van VYTAL gaan wij vol ambitie aan de slag om in deze groeiende maar gefragmenteerde markt een totaaloplossing te bieden. Wij zijn verheugd om samen een sterke en innovatieve onderneming te bouwen, zowel door autonome groei als via meerdere vervolgacquisities in Nederland en daarbuiten.”

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws