De nazit met Job van den Berg, Ad Notenboom en Davy Louwers

Jort Kelder

Journalist, columnist en televisiepresentator

Afgelopen week vond er weer een BB Capital Masterclass plaats in het landhuis van Museum Voorlinden in Wassenaar. Onder leiding van Jort Kelder werden specialisten ondervraagd over de “Future of investing”. In de nazit wil Jort nogmaals van de hoed en de rand weten, daarom schuift hij – met een microfoon – aan bij AI-specialist Job van den Berg en Ad Noteboom en Davy Louwers van SMILE Invest. 

Story

Investeren in fotonica. Waarom is dit de datadrager van de toekomst?

Alfa Ad Notenboom en een bèta, Davy Louwers, zijn beide specialisten van het investeringsfonds Smile Invest. Zes jaar geleden toen het fonds net begon werd Ad partner, inmiddels hebben ze een portfolio van bijna zestien bedrijven. Davy is en blijft een techneut, maar ook hij heeft zijn weg gevonden in het zogenoemde risico vak. Samen leggen ze Jort Kelder uit waarom zij een aanzienlijk deel van de 300 miljoen euro uit hun fonds hebben gealloceerd aan de technologie waarvan niet alleen Big Tech zoals Amazon, Google en Meta denkt dat het de toekomst heeft, maar ook onze eigen overheid. Luister het hele interview met Ad Notenboom en Davy Louwers hier.

Is het al te laat om te investeren in AI (Artificial Intelligence)?

Dat vraagt Jort Kelder aan Job van den Berg, data en AI-specialist. Hij helpt bedrijven met het toepassen van data en kunstmatige intelligentie om businessuitdagingen beter te kunnen tackelen. Van ChatGPT en prompting tot superstagiairs en de industriële revolutie en de roep om regulering. Binnen een kwartiertje bent u volledig bijgepraat over de nieuwste stand van zaken rondom AI. En nee, het is niet zo’n hype als blockchain of NFT’s. Volgens Job staat AI minstens op gelijke hoogte met de televisie. Luister het hele interview met Job van den Berg hier.

Recente stories