KidsKonnect neemt activiteitenplatform DoenKids over

17 maart 2021

HAARLEM – BB Capital Investments heeft vanuit haar participatie in KidsKonnect het activiteitenplatform DoenKids overgenomen. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend. 

KidsKonnect zet hiermee een volgende stap om haar dienstverlening verder uit te breiden en de kinderopvangbranche nog beter te ondersteunen middels pedagogische content, kant-en-klare activiteitenprogramma’s en een boekingstool voor buitenschoolse activiteiten.

DoenKids is in 2012 opgericht met het doel om pedagogisch medewerkers online tools te bieden voor het samenstellen van gevarieerde activiteitenprogramma’s. Het bedrijf uit IJsselmuiden beschikt inmiddels over een aanbod van duizenden activiteiten voor kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang. De koppeling met de software van KidsKonnect is al enkele jaren actief en wordt veel gebruikt in de markt. De diensten van beide bedrijven zullen verdergaand integreren. Zo wordt het activiteitenaanbod van DoenKids gecombineerd met het kindvolgsysteem van KidsKonnect en zal het mogelijk worden om gericht activiteiten te plannen die aansluiten bij de ontwikkeling van het kind.

Samen sterker
Trudy van Iwaarden, oprichter van DoenKids, voegt zich bij het managementteam van KidsKonnect. Zij zal aan het hoofd staan van de afdeling Educational Services, waar zij met het voltallige team van DoenKids verder zal werken aan het doorontwikkelen van de huidige platformen. 

Peter Baars, commercieel directeur van KidsKonnect: ‘Wij hebben ons tot doel gesteld de kinderopvang maximaal te ondersteunen, zodat zij focus kan hebben op waar het echt om gaat: de kinderen. Inmiddels gaan onze ambities nog een stuk verder en willen we met onze software ook een actieve bijdrage leveren aan de toegevoegde waarde die de kinderopvang speelt bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Het toevoegen van DoenKids aan ons aanbod is daarin een belangrijke stap.’ 

Trudy van Iwaarden: ‘Als moeder van vier weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een fijne tijd hebben op de opvang. Met DoenKids maken wij dit mede mogelijk. Het samenvoegen van onze bedrijven biedt zoveel meer mogelijkheden voor kinderen, medewerkers en ouders. Ik kijk er naar uit om dit verder uit te bouwen.’

DoenKids

DoenKids is een compleet activiteitenplatform voor buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuteropvang. Met een aanbod van duizenden activiteiten, draagt DoenKids bij aan het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen. Er wordt continue gewerkt aan nieuwe uitdagende activiteiten om pedagogisch medewerkers te helpen kinderen betekenisvolle activiteiten aan te bieden. 

KidsKonnect

Met ruim 25 jaar ervaring is KidsKonnect de softwarespecialist voor de kinderopvang. KidsKonnect biedt slimme, innovatieve en flexibele planning- en communicatiesoftware voor iedereen die betrokken is bij de kinderopvang. KidsKonnect is het bedrijf achter de producten KidsKonnect, KidsVision, Flexkids, Konnect, Kocon en The Nanny. KidsKonnect is een portfoliobedrijf van BB Capital Investments.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws