Cosmetique Totale doet drie internationale overnames op één dag

NIEUWSBERICHT

23 mei 2023

ALPHEN AAN DEN RIJN – Cosmetique Totale, marktleider op het gebied van huidtherapie, laserbehandelingen, injectables en medische peelings, schrijft geschiedenis door zowel in Nederland, Frankrijk als Duitsland op één dag overnames te doen. Met de acquisities van huidklinieken in respectievelijk Venlo, Besançon en Wiesbaden komt de groep op een totaal van 87 vaste vestigingen en ruim 450 medewerkers in vier verschillende landen.

De groeistrategie van Cosmetique Totale en haar investeerder BB Capital Investments is gericht op het verder uitbreiden van haar marktleiderschap in West-Europa met een focus op ‘buy and build’, de acquisitie van onafhankelijke huidklinieken en ketens. Door strategische overnames heeft Cosmetique Totale het aantal vaste behandellocaties sinds 2019 vertienvoudigd.

De overname van het Belgische Laserontharing in 2022 was de eerste stap naar het buitenland, gevolgd door een deel van de Franse keten Dépil Tech in Frankrijk en België, de Duitse keten MyDerma in 2023 en de Franse keten Dépil & Young begin 2024. De nadruk op kwaliteit wordt onderstreept door de verdere uitrol van de internationale CT Academy, een geaccrediteerd intern trainingsprogramma dat huidtherapeuten voorziet van diepgaande kennis over de nieuwste behandelmethoden. 

Merel Venneman, CEO van Cosmetique Totale: “We zijn verheugd om onze internationale positie verder uit te breiden. De overnames stellen ons in staat om onze expertise te delen en de ‘quality of life’ van onze klanten ook over de landsgrenzen te verbeteren, middels het aanbieden van het volledige palet aan niet-invasieve esthetische behandelingen. We blijven onze kwaliteit en resultaten verbeteren en streven naar een ongeëvenaarde klanttevredenheid.”

Timon Karssen, Chief Business Development Officer van Cosmetique Totale: “Ik ben in het bijzonder trots op de goede samenwerking met de Franse, Duitse en Nederlandse landenteams van Cosmetique Totale. Door hun bijdrage zijn we in staat geweest om bijna gelijktijdig drie overnames te doen in drie verschillende landen. Ik kijk er naar uit om samen met hen de volgende overnames te doen om onze internationale groeistrategie voort te zetten.”

Susan van Koeveringe, Managing Partner BB Capital Investments: “Cosmetique Totale heeft zich met haar ondernemende werkwijze ontwikkeld tot marktleider in de Benelux. Dezelfde focus op kwaliteit en expertise zorgt ervoor dat ook in Duitsland en Frankrijk zowel hun cosmedische behandelingen als de injectables sterk neergezet worden. In Europa is de markt nog gefragmenteerd, dat biedt veel kansen voor Cosmetique Totale om nog verder te groeien.”

Over Cosmetique Totale
Cosmetique Totale is sinds haar oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van huidtherapie, laserbehandeling, injectables en medische peelings. Alle huidtherapeuten in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). De onderneming heeft 87 vaste vestigingen en bijna 300 ambulante behandellocaties. Zie hier meer over de huidkennis, behandelingen en (internationale) vestigingen van Cosmetique Totale: https://www.cosmetique-totale.com/nl-nl.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws