BB Capital’s Friday Feed – Edition #78

— 28 juni 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Nieuw Teammember: Robin de Rooy

Robin is opgegroeid in Den Haag en tijdens zijn studie verhuisd naar Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij de bachelor Business Economics en de master Finance afgerond. Na zijn studie is hij bij Deloitte gestart binnen de afdeling Financial Advisory. Daar richtte hij zich in de eerste jaren op verschillende vastgoed- en zorgvraagstukken, zoals het opstellen van business cases, het verbeteren van de bedrijfsvoering, en diverse M&A-opdrachten. Na ruim drie jaar sloot hij zich aan bij het Transaction Services-team, waar hij zich bezighield met financial due diligence. Robin brengt zijn vrije tijd graag door met familie en vrienden. Welkom in het team Robin!

Sparkling Society: nieuw spel Community Town

Na het succes van de recente spellen City Island 6 en Rollercoaster Life komt ons portfoliobedrijf, mobile games maker Sparkling Society binnenkort met nog een nieuw spel. In Community Town bouw je als speler weer aan geweldige steden en verken je onontdekte landschappen. Maar deze keer niet alleen, maar ook samen met je vrienden! Bezoek hun eilanden, los samen problemen op en speel in events met elkaar. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer hier.

Schroders Capital: AGM met keynote van Garry Kasparov

Wat investeren en schaken met elkaar gemeen hebben? Inzicht en strategie met een focus op de lange termijn natuurlijk! Het was dan ook een uitstekende en inspirerende keuze van Schröders Capital om schaaklegende Garry Kasparov de keynote te laten verzorgen tijdens hun Annual General Meeting in Zürich waar Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta aanwezig waren. Schröders Capital is één van de eerste fondsen waar we met ons private equity fund-in-funds sinds 2019 in investeren. Dit jaar was er – naast AI – veel  aandacht voor impact en ‘green’ strategieën.

Schaken tegen AI
Schaakgrootmeester Kasparov combineerde zijn inzichten met de nieuwste kennis over AI. En hij kan het weten, want het was Kasparov die in een ‘best of six’ match in 1997 aan den lijve ondervond hoe het is om verslagen (3 1/2 – 2 1/2) te worden door de kunstmatige intelligentie van IBM’s Deep Blue II schaakcomputer. Destijds had niemand nog voor mogelijk gehouden dat een computer echt zou kunnen winnen van één van de allergrootste schaakkampioenen ooit. Een jaar eerder had Kasparov nog met 4-2 weten te winnen tegen Deep Blue I. 

YEALD: 10-jarig jubileum

Afgelopen vrijdag was Nancy Kouwenhoven aanwezig bij het 10-jarig jubileum van YEALD. Ondanks dat het bedrijf dit jaar “pas” 10 jaar bestaat heeft het een bekende naam en leidende positie verworven, voornamelijk in het Westland. YEALD is een vertrouwde partner voor ondernemers en bedrijven in de horti business / tuinbouw, maar ook breder voor ondernemers uit de regio en erbuiten. Hun kracht zit in het uitgebreide en diverse netwerk waarmee zij hun klanten kunnen bedienen met een breed scala van vraagstukken. Zij treden op als sparring partner op het gebied van strategische keuzes, leiderschap, fusies & overnames, financiering en vastgoed oplossingen.

Het 10-jarig jubileum werd uitgebreid gevierd met een groot feest waarbij het team van YEALD en hun relaties geproost hebben op het jubileum.

BB Capital Fund Investments webinar: “Investeren in Private Equity” – 2 juli om 10.00 uur

Benieuwd naar de unieke aanpak van BB Capital Fund Investments? Meldt u dan aan voor een van onze webinars over private markets. Binnen BB Capital Fund Investments hebben wij drie fondsen: Private Equity, Private Credit en NextGen. Wij organiseren online webinars voor elk fonds om u te informeren over de investeringsmogelijkheden. Zo kunt u zich verdiepen in het investeringsgebied dat het best aansluit bij uw interesse.

De online webinars duren ca. 45 minuten. In vogelvlucht geven wij u een introductie van BB Capital Investments en de highlights van het fonds waarin u geïnteresseerd bent. Als u zich aan het oriënteren bent, zijn webinars een uitstekende mogelijkheid om efficiënt en laagdrempelig de unieke eigenschappen van BB Capital Fund Investments te vernemen. Wij gaan onder meer in op de rendementen en risico’s, de fondsstrategie en natuurlijk de keuzemogelijkheid die wij onze investeerders bieden op het vlak van dividenduitkering. De webinars zijn interactief. Vragen kunt u direct stellen in de meeting of via de Q&A functie.

Het aankomende webinar over Private Equity is op dinsdag 2 juli om 10:00 uur. Inschrijven voor een van de webinars over Private Credit en NextGen op 28 en 29 augustus kan ook alvast!

Graag inschrijven voor een van de webinars? Volg dan deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen