BB Capital introduceert kwartaaldividend voor private equity-investeringen

26 oktober 2023
DEN HAAG  – BB Capital Fund Investments, een toonaangevende fondsbeheerder uit Den Haag, kondigt een revolutionaire innovatie aan die particuliere investeerders de mogelijkheid biedt op kwartaalbasis dividend uit te laten keren, waardoor een consistent inkomen uit private equity-beleggingen mogelijk wordt.
Traditionele private equity fondsen keren geen dividend uit. Pas na een looptijd van enkele jaren, bij de verkoop van bedrijven, worden de investering en het rendement uitgekeerd. Dankzij het kwartaaldividend van BB Capital Fund Investments kunnen individuele beleggers voortaan profiteren van private equity-investeringen op een vergelijkbare manier als bij vastgoed, waarbij huurinkomsten regelmatig worden bijgeschreven.

Bekijk de uitlegvideo

Consistent inkomen uit private equity-beleggingen mogelijk maken

 

Zekerheid in volatiele markt
Regelmatige dividenduitkering, al na het eerste kwartaal van de investering, stelt beleggers in staat om hun financiële doelstellingen beter te plannen en het biedt meer zekerheid in tijden waarin de markt zich volatiel toont.
Susan van Koeveringe, Managing Partner en CEO van BB Capital: ‘BB Capital Fund Investments heeft zich als doel gesteld om private equity toegankelijker te maken voor individuele investeerders. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze dividendstrategie de drempel om te investeren in private equity nog verder verlagen en investeerders de mogelijkheid bieden om op een meer gestructureerde en voorspelbare manier te profiteren van de voordelen van private equity. De hoofdsom blijft geïnvesteerd, maar de investeerder heeft bij ons de keuze om rendement te laten uitkeren of opnieuw te investeren.’

BB Capital Fund Investments

BB Capital Investments bestaat sinds 2007 en biedt sinds vijf jaar een ‘Fund of Funds’, waarmee particuliere beleggers gespreid kunnen investeren in exclusieve private equity-fondsen. De unieke “evergreen” structuur van dit fonds maakt het mogelijk dat investeerders elke dag kunnen investeren in het fonds, zonder de gebruikelijke beperkingen van traditionele closed-end fondsen. Sinds de oprichting in 2018 heeft BB Capital Fund Investments voor een groeiende community van ruim 150 investeerders een gemiddeld jaarlijks rendement van 16% gerealiseerd.

 

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws