Susan’s Summer Favorites

4 augustus 2023

Het is zomer! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om de eerste helft van 2023 te revue te laten passeren. In de komende weken deel ik mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? Deze week:

Best listens & impressive moves

Best Listens

Han Dieperink is beleggingsspecialist en natuurlijk gewaardeerd senior advisor van BB Capital. In de podcast Jong Beleggen legt Han voor een brede doelgroep uit hoe private equity werkt, zodat jonge beleggers er hun voordeel mee kunnen doen. Ook voor wie al beter bekend is met private equity is deze podcast met de nieuwsgierige en goed ingelezen hosts Milou Brand en Pim Verlaan zeker een aanrader.

“Wie nu instapt in private equity mag historisch gezien een bovengemiddeld rendement verwachten.” – Han Dieperink
Een andere interessante podcast is Wat gebeurt er eigenlijk in je hoofd? van SUE & The Alchemists, dat organisaties helpt om effectief gedragswetenschap toe te passen. Oprichters Klaas Dijkhoff, Bas Erlings en Tom de Bruyne bespreken in korte afleveringen hoe we reageren op een bepaald onderwerp of specifiek nieuwsitem. Hoe werkt ons hoofd en hoe werkt dat door in ons gedrag? Interessant!

Ondanks de vele mooie plekken die de wereld rijk is, heb ik een kleine voorliefde voor de Zuid-Franse kust. Ik luister er deze zomer graag naar Claude Kiambe. Een heerlijke Nederlands-Franse guilty pleasure op zonnige dagen!

Impressive moves

Onlangs werd ik samen met Mathijs Biesta door het toonaangevende private equity platform Real Deals geïnterviewd over add-on acquisities. Met ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale hebben wij ook dit jaar weer een aantal mooie bedrijven mogen verwelkomen binnen de groep, met als voorlopig hoogtepunt de acquisitie van City Clinics in april.

De overname van City Clinics markeert een belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Cosmetique Totale. Sinds de samenwerking met BB Capital in mei 2020 van start is gegaan hebben Fabian Otto en zijn team 17 add-on acquisities gerealiseerd. Met de toevoeging van de vestigingen van City Clinics, gespecialiseerd in botox- en fillersbehandelingen, komt de Cosmetique Totale groep inmiddels op een totaal van 64 vestigingen en meer dan 300 vaste medewerkers in Nederland, België en Frankrijk.

Na de zomer beginnen er een aantal nieuwe team members bij BB Capital. Graag stel ik ze te zijner tijd aan u voor. Hoe “impressive” is het om te zien dat kandidaten met zo’n mooie een staat van dienst kiezen voor het ambitieuze team van BB Capital!

De particuliere investeerder weet inmiddels steeds beter zijn weg te vinden naar de diverse fund-in-fund alternatieven, waarvan wij met BB Capital Fund Investments in Nederland tot de initiatiefnemers behoren. We zien dat ook de grote fondsen zoals KKR en Coller Capital zich steeds meer beginnen te richten op de kleinere belegger.

De private equity markt groeit aanzienlijk t.o.v. het beursvolume, dus de grote fondsen zijn zeer geïnteresseerd in kapitaal anders dan uitsluitend dat van de instituten. Het is een trend die we uiteraard op de voet volgen. Ik laat me dan ook graag inspireren door de grotere Europese fondsen en hun uitgebreide marktkennis, die wij ook graag weer met u delen. De Coller Capital Private Equity Barometer is daar een goed voorbeeld van.

Ik sluit graag af met een actueel bericht: de reactie die Han Dieperink gisteren publiceerde op LinkedIn naar aanleiding van een interview in het FD met hoogleraar financiële economie Ludovic Phalippou die stelt dat er op de rendementen van private equity wel wat valt af te dingen. Nederlandse beleggers weten wel beter, aldus Han. 

Het artikel in FD hier en de reactie van Han hier

Susan’s Summer Favorites

Onmisbare boeken en artikelen, maar natuurlijk ook de belangrijkste rapporten uit de private equity sector. Podcasts, interessante video’s, events, exclusieve hotspots en meer. Leuke en interessante tips voor aan het strand of op kantoor tijdens een zonnige break. Volgende week:

Thema: “Best events, next steps”

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen