Susan’s Summer Favorites

28 juli 2023

Het is zomer! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om de eerste helft van 2023 te revue te laten passeren. In de komende weken deel ik mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? Deze week: 

Best views & superb locations

Best views

Museum Voorlinden. We komen vaak op deze prachtige locatie, waar wij als partner van het museum de events voor onze investeerders mogen verzorgen. Vandaar dat de tentoonstelling ‘tot hier en verder’ bij mij top of mind is – zeker de spiegelkamer waar je doorheen kunt lopen! En een wandeling door de Piet Oudolf tuin is natuurlijk ook geen straf. Kortom, ik ben fan van Voorlinden.

Met een knipoog wijs ik ook graag even op de mooie grafiek met een prachtige opwaartse curve die zorgt voor een goede balans in deze krachtige compositie. In de Friday Feed van 5 mei 2023 staat uitgebreid beschreven hoe dit ‘werk’ tot stand is gekomen.

Superb locations 

London bruist! Dit voorjaar waren wij, slechts een paar dagen na de kroning van Prins Charles, in de Westminster Abbey. Naast de spectaculaire opstelling die alleen wordt gebruikt wanneer een kroning plaatsvindt, wist Coller Capital hier haar diner te houden voorafgaand aan hun Annual General Meeting. In de kerktuin aan lange, prachtig aangeklede tafels. Een bijzondere ervaring op een letterlijk “superb” location. 

Eind maart waren wij in Wenen voor het jaarlijkse event van Partners Group. Daar werden wij meegenomen in een deep dive in hun werkwijze; Partners Group onderscheidt zich onder meer door multi-strategie, thematisch investeren en een zeer zeer systematische werkwijze die over heel de wereld uniform is. Maar dat niet alleen, we hebben ook de mogelijkheid gehad om te genieten van deze stad waar de mensen zich bewegen in een aangenaam, rustig tempo, terwijl je toch het gevoel hebt middenin een echte wereldstad te zijn, vol prachtige architectuur en creativiteit. Een bezoekje aan het Albertina Museum – vlakbij de evenzo prachtige Spaanse Rijschool – zou ik dan ook zeker niet overslaan! En wanneer u het museum weer verlaat, is het tijd voor cocktailbar Kleinod: geen bartenders maar echte mixotologists bereiden daar de meest exotische cocktails. 
In juni was ik in Parijs voor een bezoek aan de Annual General Meeting van Unigestion, één van de fondsen waar we in investeren. Het was te doen aan het Place du Vendôme. Een van mijn favoriete activiteiten als ik een nachtje in het buitenland verblijf is een ronde hardlopen vroeg in de ochtend. Het geeft een energieke start van de dag en zeg nou zelf, rennen langs de Seine en door Jardin des Tuileries: ‘C’est superbe, non?’

Susan’s Summer Favorites

Onmisbare boeken en artikelen, maar natuurlijk ook de belangrijkste rapporten uit de private equity sector. Podcasts, interessante video’s, events, exclusieve hotspots en meer. Leuke en interessante tips voor aan het strand of op kantoor tijdens een zonnige break. Volgende week:

Thema: “Best listens, impressive moves”

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen