BB Capital’s Friday Feed – Edition #73

— 24 mei 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

M&A: Private Equity Summit 2024

Gisteren woonde ons team, waaronder investment associates Aaron Bronneberg en Jana van den Bergen, de Private Equity Summit 2024 bij. Het evenement, georganiseerd op het KPMG-kantoor in Amstelveen, had dit jaar als thema: ‘To Buy and Build or not to Buy and Build?’.

Tijdens de summit werden er meerdere interessante workshops georganiseerd. Zo leerden we meer over de mogelijke toepassingen van AI in PE-fondsen en hun portfolio bedrijven. Daarnaast werd er dieper ingegaan op de buy-and-build strategieën bij het vormen van teams (de afweging tussen extern aannemen of intern ontwikkelen) binnen portfolio bedrijven.

Met de aanwezigheid van meer dan 300 PE-investeerders, dealmakers en ondernemers was er ook volop gelegenheid voor ontmoetingen en discussies. De diverse sessies en sprekers zorgden voor een rijke ervaring, waarbij we waardevolle inzichten opdeden en nieuwe contacten legden.

IMAP: Padeltoernooi 2024

Afgelopen woensdag vond de tweede editie van het IMAP padeltoernooi plaats in Plaza Padel in Rijswijk. Ondanks hun beperkte eerdere ervaring met de sport waren Koen Cremers en Rick Weening namens BB Capital aanwezig.

Na een korte uitleg van de regels en de opzet van het toernooi werd gestreden om de eerste plaats. Helaas ging de eerste prijs niet mee terug naar Den Haag, maar was het door de gezellige sfeer en leuke contacten alsnog een zeer geslaagde middag! Bedankt IMAP Netherlands voor de uitnodiging en organisatie. Wij gaan alvast trainen voor volgend jaar en kijken uit naar de volgende editie!

Cosmetique Totale: Drie internationale overnames op één dag

ALPHEN AAN DEN RIJN – Cosmetique Totale, marktleider op het gebied van huidtherapie, laserbehandelingen, injectables en medische peelings, schrijft geschiedenis door zowel in Nederland, Frankrijk als Duitsland op één dag overnames te doen. Met de acquisities van huidklinieken in respectievelijk Venlo, Besançon en Wiesbaden komt de groep op een totaal van 87 vaste vestigingen en ruim 450 medewerkers in vier verschillende landen.
De groeistrategie van Cosmetique Totale en haar investeerder BB Capital Investments is gericht op het verder uitbreiden van haar marktleiderschap in West-Europa met een focus op ‘buy and build’, de acquisitie van onafhankelijke huidklinieken en ketens. Door strategische overnames heeft Cosmetique Totale het aantal vaste behandellocaties sinds 2019 vertienvoudigd. >>> Lees verder >>>
Susan van Koeveringe, Managing Partner BB Capital Investments: “Cosmetique Totale heeft zich met haar ondernemende werkwijze ontwikkeld tot marktleider in de Benelux. Dezelfde focus op kwaliteit en expertise zorgt ervoor dat ook in Duitsland en Frankrijk zowel hun cosmedische behandelingen als de injectables sterk neergezet worden. In Europa is de markt nog gefragmenteerd, dat biedt veel kansen voor Cosmetique Totale om nog verder te groeien.” 
Het hele persbericht lezen? Volg dan deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen