BB Capital’s Friday Feed – Edition #64

— 22 maart 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Super Course: Private Equity en het Familiefonds

We kijken terug op een zeer geslaagd event vorige week woensdag in ons nieuwe kantoor! De presentaties tijdens de Super Course over Private Equity en het Familiefonds werden gegeven in ons gloednieuwe auditorium.

De eerste presentatie, door BB Capital Fund Investments, gaf een kijkje in de wereld van private equity. Susan van Koeveringe, CEO, en Mathijs Biesta, partner, zijn tijdens de presentatie in vogelvlucht door de belangrijkste kenmerken van het evergreen fonds van BB Capital Fund Investments gegaan. Onderwerpen zoals de fondsselectie en strategie, het behaalde rendement van het fonds en de opties voor het uitkeren van dividend kwamen aan bod. Daarna bundelden we krachten met Margot Dussel, notaris, en Alexander Bevelander, fiscaal jurist, voor een verhelderende presentatie over het familiefonds. Er werd een flexibele structuur gepresenteerd om vermogensoverdracht aan de volgende generatie te vergemakkelijken.

Tussen de presentaties door werd er genoten van een walking dinner, waar deelnemers konden netwerken en ideeën konden uitwisselen. Ook was er de mogelijkheid een groot deel van het team te ontmoeten, zoals Thijs van Tuyll, CFO, en Vanessa Onnes onze Director Investor Realtions. Daarnaast waren investment associates Koen Cremers en Aaron Bronneberg aanwezig om meer te vertellen over het fonds van BB Capital. En natuurlijk, om de avond af te sluiten, was er een gezellige borrel waarbij de gesprekken nog even konden voortduren.

We kijken uit naar de volgende bijeenkomst vol inspiratie en mogelijkheden. Bent u ook benieuwd naar uw mogelijkheden om te investeren in ons fonds of heeft u mogelijk interesse in het opzetten van uw eigen familiefonds? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer! Hier kunt u de brochure downloaden of  wilt u liever een persoonlijke afspraak? Stuur een e-mail naar contact@bbcapital.nl of neem telefonisch contact op via 070 360 3066.

Fashion for Good: Material Symposium

Woensdagmiddag was onze investment associate Jana van den Bergen aanwezig bij Fashion for Good’s Material Symposium. Fashion for Good is een wereldwijd platform dat startups en scaleups helpt bij het opschalen van hun duurzame textiel technologieën, zoals verven zonder water of vezels gemaakt van agri-waste, in de supply chains van Fashion for Good’s partners zoals Patagonia, Adidas en Chanel.

Een groot deel van het symposium ging over hoe men nieuwe technologiën moet ondersteunen met (grote) investeringen, het symposium werd dan ook afgesloten met een panel genaamd: ‘Breaking open the piggy bank – understanding investor thinking and requirements in a constrained funding environment’.

De terechte conclusie werd getrokken dat men meer nodig heeft dan alleen early-stage venture capital funding om klimaattechnologieën en de benodige infrastructuur eromheen op te kunnen schalen. We zien dan ook een toenemend aantal fondsen in private equity buyout en infrastructuur die zich richten op deze thema’s. We volgen deze ontwikkeling dan ook met zeer veel interesse op de voet.

Bain & Company: Global Private Equity Report 2024

Ieder jaar blikt Bain & Co vooruit op wat de grote trends gaan worden voor private equity. Tijdens de webinar van afgelopen dinsdag, die werd bijgewoond door onze associate Koen Cremers, gaf Bain & Co inzicht in de analyse van de huidige stand van de private equity markt.

In de analyse geven ze een update over de huidige stand van bijvoorbeeld het aantal deals, dry powder en verwachtingen van de markt. Een van de interessante conclusies is dat de manier waarop private equity een verbinding maakt met de ‘retail investor’ een key opportunity. In dit kader zien wij ook veel mogelijkheden met ons fonds, genaamd BB Capital Fund Investments. Door het kapitaal van meerdere investeerders te bundelen kunnen wij namelijk de private investeerder toegang geven tot grote private equity fondsen. We zien Fund Investments dan ook als een mooie kans voor zowel de Nederlandse investeerder als de Europese private equity manager om elkaar te vinden.

Benieuwd naar het hele rapport van Bain & Co? Volg deze link.

M&A Professionals Den Haag: Het economische perspectief op de overname markt

Afgelopen woensdag vond opnieuw een bijeenkomst van M&A Professionals Den Haag plaats. De bijeenkomst werd deze keer georganiseerd door Rabobank en vanuit BB Capital waren Koen Cremers en Rick Weening aanwezig.

Na een korte introductie van Rabobank over de verschillende services die zij bieden op het gebied van M&A was het woord aan Otto Raspe (hoofd RaboResearch Regio’s, Innovatie, Duurzaamheid en Ondernemerschap). Tijdens een interactieve presentatie besprak hij zijn visie op de overnamemarkt vanuit een breder economisch oogpunt. Door in te zoomen op de economische regionale verschillen binnen Nederland en door stil te staan bij de bredere welvaart binnen deze regio’s, wist hij een kader te schetsen waarin de kansen en uitdagingen voor het bedrijfsleven in Nederland goed naar voren kwamen.

Genoeg stof om tijdens de aansluitende netwerkborrel over na te praten. Bedankt Rabobank voor de organisatie van dit geslaagde evenement!

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen