BB Capital’s Friday Feed – Edition #59

— 16 februari 2024
Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Argos Wityu: Argos Index, The mid-market reference

Ieder kwartaal publiceert fondsmanager Argos Wityu de Mid-Market Argos Index. Voor het vierde kwartaal van 2023 noteerde deze gemiddeld op 9,0x EBITDA, dichtbij het 20-jarig gemiddelde.

De hoogte van deze index betekent dat gedurende 2023 de overnameprijzen met 10% zijn gedaald voor het private midden- en kleinbedrijf (MKB) in de eurozone. Dit als gevolg van ongunstige economische omstandigheden zoals inflatiedruk, stijgende rentetarieven, vertragende groei en geopolitieke spanningen. Echter, in het vierde kwartaal stabiliseerde het prijsniveau en activiteit mede door een daling van de inflatie en rentetarieven.

Opvallend ten opzichte van de vorige publicatie van de Index liet de M&A activiteit voor de mid-market eurozone veerkrachtig te zijn. In het vierde kwartaal van 2023 keerde de M&A activiteit terug naar het niveau van het tweede kwartaal, mede dankzij een verhoging van 20% in het aantal mid-market deals.
Het artikel lezen van Argos Wityu? Volg deze link.

Wist u dat Argos Wityu opgenomen is in de portefeuille van BB Capital Fund Investments en daarmee toegankelijk is voor u? Op onze website vindt u meer over investeren in private equity, lees hier meer.

BC Partners: Webinar ESG

Onze associate Jana van den Bergen woonde vorige week de ESG (environmental, social and governance) webinar van BC Partners bij. Deze webinar legde doormiddel van een specifieke ESG Deal Due Dilligence Casus (van verpakkingsfabrikant Fedrigoni) BC Partner’s ESG stappenplan uit – van het identificeren tot het closen van een deal.

Om Fedrigoni te evaluaren op het gebied van ESG gebruikte BC Partners een al beschikbare Environmental, Health & Safety report en de commerciële due diligence van co-investeerder Bain. Daarnaast konden ze gebruik maken van het jaarlijks publieke duurzaamheidsrapport dat Fedrigoni publiceert. Naast deze interne informatie schakelde BC Partners de hulp van externen in om de data te verifiëren, zo vroegen ze bijvoorbeeld één van hun andere portfolio bedrijven met kennis in recycling om de technische haalbaarheid van geclaimde potentiële innovaties te evalueren.

Voor de daadwerkelijke evaluatie van de ESG data kijkt BC Partners door een commerciële en operationele lens. Binnen de commerciële lens focussen ze op hoe verschillende duurzaamheidsgradaties van het product de kijk van de consument op Fedrigoni op de langere tijd zal beïnvloeden. Op operationeel gebied focussen ze op de emissies, algehele veiligheid en diversiteit binnen het bedrijf. Wat wij heel interessant vonden was dat ze ook modelleren wat er onder de streep overblijft  als men in de toekomst uitstoot zal moeten inprijzen.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen