BB Capital’s Friday Feed – Edition #58

— 9 februari 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

NVP: Workshop Managementparticipaties

Donderdag waren Nancy Kouwenhoven en Mathijs Biesta bij een workshop over managementparticipaties van de NVP, de Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen waar BB Capital bij is aangesloten.

Deze workshop werd door de NVP in samenwerking met advocatenkantoor Dentons gegeven en had als titel “Juridische en fiscale aspecten van managementparticipaties: ontwikkelingen en trends”. De sprekers waren Marnix Veldhuijzen en Kuif Klein Wassink van Dentons. Tijdens de workshop hebben zij uitgebreide toelichting gegeven over de belangrijkste juridische en fiscale aspecten op het gebied van (internationale) managementparticipaties en de laatste ontwikkelingen over dit onderwerp. Aangezien BB Capital binnen Direct investments altijd samen met het management van een onderneming aandeelhouder is, is het voor ons erg interessant om hier de laatste stand van zaken te horen van specialisten op dit gebied.

Partners Group: Private Debt Event Amsterdam

Vorige week donderdag bezochten Mathijs Biesta en Frederic de Visser het Private Debt Event van Partners Group in Amsterdam. In een besloten setting gaf Christopher Bone, Head of Private Debt Europe van Partners Group, een update over de ontwikkelingen in de sector.

Voor investeerders nemen de rendementen toe door de gestegen basisrentes, maar ook de voorwaarden van private debt fondsen richting bedrijven zijn aantrekkelijker geworden. Ondanks dat er minder transacties zijn om te financieren, groeit de private debt markt doordat de banken zich terugtrekken als financier van transacties. Hierna werd er dieper ingegaan op een actuele investeringscasus, waarbij Partners Group de investering van Equistone in Andra Tech Group heeft gefinancierd. Dit snelgroeiende Nederlandse bedrijf, onder andere toeleverancier aan ASML, kan door een flexibele unitranche financiering haar overnames financieren. Het gaat voor een investeerder dan niet om de laagste rente, maar juist het partnerschap met de financier en een gedeelde lange termijn visie voor de onderneming in kwestie. Een mooi inkijkje in wat er komt kijken en welke afwegingen er worden gemaakt bij dergelijke financieringstransacties. 

Cosmetique totale: Overname Depil & Young

Cosmetique Totale, marktleider voor cosmedische behandelingen in de Benelux met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, versterkt haar positie in Frankrijk met de overname van twee locaties van Depil & Young per 1 februari 2024.

Met deze overname worden de oprichters van Depil & Young, Laurent Monnet en Sabrina Zorgui, onderdeel van het leiderschapsteam van Cosmetique Totale. Zij zullen hun jarenlange ervaring met het oprichten en doen groeien van huidklinieken inzetten om verdere groei van Cosmetique Totale in Frankrijk te bewerkstelligen. Deze groei zal gerealiseerd worden zowel door verdere overnames als door het openen van nieuwe locaties in het hele land.

Na de overname heeft Cosmetique Totale acht filialen in Frankrijk: de zes bestaande locaties in de omgeving van Lille, plus de nieuwe locaties in Valence en Bordeaux. Het huidige behandelaanbod voor laserontharing en huidverbetering wordt de komende tijd stapsgewijs verder uitgebreid naar het volledige aanbod van Cosmetique Totale met de meest geavanceerde (laser-) apparatuur. Ook zullen de medewerkers zich verder gaan ontwikkelen door opleidingen van de internationale CT Academy.

Cosmetique Totale, een portfoliobedrijf van BB Capital Investments, is sinds haar oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van huidtherapie, laserbehandeling, injectables en medische peelings. De recente acquisities van onder andere City Clinics op het gebeid van injectables, van MyDerma in Duitsland, en nu van Depil & Young in Frankrijk, dragen bij aan de ambitie van Cosmetique Totale om haar onbetwiste marktleiderschap in noord-west Europa verder te versterken.

Meer informatie over Cosmetique Totale Frankrijk? Volg deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen