BB Capital’s Friday Feed – Edition #53

22 december 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Susan’s Winter Favorites

De kerstdagen komen eraan en het jaar is bijna om! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om 2023 de revue te laten passeren.

Graag herinner ik u aan mijn ‘Best Reads‘ die ik afgelopen zomer in de Summer Favorites deelde. Heeft u ze inmiddels gelezen of staan ze nog op uw verlanglijstje voor kerst?

Mijn ultieme favoriet is en blijft het boek De Zwarte Zwaan, van Nassim Nicholas Taleb, ik las het jaren geleden. Het boek is fantastisch; de balans tussen filosofie, wiskunde en finance. In de jaren die volgden las ik al zijn boeken.

Dit jaar las ik onder andere Dingen gedaan krijgen, van Tali Sharot. Een boek dat een interessant inkijkje in de werking van onze hersenen geeft. Als afsluiter een boek dat wel rechtstreeks met finance en investeren te maken heeft. En ook met private equity, maar dan met een focus op Venture Capital. Journalist Sebastian Mallaby beschrijft in The Power Law met met veel vaart, diepgaande kennis van zijn onderwerp en een goede stijl de ontstaansgeschiedenis van Venture Capital.

Dus bij deze mijn cadeautips, de komende twee weken deel ik mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? En natuurlijk ook mijn plannen en voornemens voor het nieuwe jaar.

week 52 2023 / vrijdag 29 december
Thema: “Looking back at 2023”

week 1 2024 / vrijdag 5 januari
Thema: “Looking forward into 2024”

Schroders: Vooruitzichten 2024

Deze week deelde Schroders haar vooruitzichten over de markt in 2024. Specifiek over de private markt deelden zij dat in de afgelopen 18 maanden de kapitaalstroom sterk is afgenomen vanwege geopolitieke en economische onrust.

Beleggingsstrategieën die eerder succesvol waren, worden nu beïnvloed door decarbonisatie, demografie, deglobalisering en technologische vooruitgang. Deze verschuiving wordt aangeduid als de “3D-reset”, hieronder de invloeden uitgelegd:

  • Decarbonisatie De overgang naar hernieuwbare energie en beperking van CO2-uitstoot bieden lange termijnbeleggingskansen met focus op de infrastructuur, hernieuwbare energieactiva en aanverwante technologieën. 
  • Demografie Wereldwijde demografische trends leiden tot verschillende beleggingsmogelijkheden, zoals investeringen in vastgoed gericht op ouderenhuisvesting, studentenhuisvesting en huurwoningen. 
  • Deglobalisering De impact van de pandemie en geopolitieke spanningen heeft geleid tot deglobalisering, wat kansen biedt voor private equity in opkomende markten zoals India en investeringen in vastgoedfinanciering voor reshoring-initiatieven. 
  • Technologie De snelle opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en generatieve AI verandert diverse sectoren. Waar men de ontwikkeling van AI nu nog steeds bekostigd ziet worden door durfkapitaal en groeikapitaal, wordt verwacht dat we in 2024 ook cases zullen zien waar buy-out fondsen zullen investeren in ondernemingen die werken met AI. Andere beleggingsmogelijkheden omvatten investeringen in technologiebedrijven, datacenters en infrastructuur gerelateerd aan AI. 

Ondanks de vertraging in private markten wordt aangeraden om te focussen op lange termijn trends, de portefeuille te spreiden en bestaande strategieën te heroverwegen. Beleggers moeten zich aanpassen aan het nieuwe tijdperk door zich op de lange termijn te richten, hun portefeuilles te diversifiëren en bestaande strategieën te heroverwegen. 

Het hele artikel lezen? Volg deze link.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen