BB Capital’s Friday Feed – Edition #45

27 oktober 2023
Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BB Capital: Masterclass ‘Explore The Future Of Investing’ 

Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen in de toekomst? Waar staan we in 2040? Ontwikkelingen en innovaties gaan steeds sneller. In rap tempo wordt technologie toegankelijk voor het grote publiek. Welke ontwikkelingen zijn onvermijdelijk? En welke invloed heeft dit op private equity en uw investeringsbeslissingen? Op donderdag 9 november organiseren wij wederom een exclusieve BB Capital Masterclass: Explore The Future Of Investing in het landhuis bij Museum Voorlinden in Wassenaar.

Sprekers 
Wij kondigen graag alvast de eerste twee sprekers aan: Ad Notenboom (partner) en Davy Louwers (investment director) van SMILE Invest, een van de fondsen waarin BB Capital Fund Investments investeert. Zij vertellen over de “ins and outs” van hun deelneming EFFECT Photonics, een internationale scale-up, ontstaan vanuit de Technische Universiteit Eindhoven en inmiddels een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van optische afstembare DWDM- en coherente transceivers. Unieke technologie met het potentieel om de markt van optische netwerken voor telecommunicatie om te gooien. Hoe het precies werkt en waarom deze technologie zo innovatief is? Na het volgen van de Masterclass bent u geheel op de hoogte!

De Masterclass wordt afgesloten met een gezellige borrel. Een goede gelegenheid om (mede) investeerders in BB Capital Fund Investments te leren kennen en voor een ‘meet the team’ van BB Capital Fund Investments. Aanmelden is mogelijk per email naar contact@bbcapital.nl. U kunt uiteraard een introducé meenemen.

Volgende week maken we wederom twee sprekers bekend. We zijn er trouwens vrij zeker van dat u ze beide al kent! Stay tuned.

BB Capital Fund Investments introduceert kwartaaldividend

Wij introduceerden deze week het kwartaaldividend in de wereld van private equity, waardoor een consistent inkomen uit private equity-beleggingen mogelijk wordt. Traditionele private equity fondsen keren geen dividend uit. Pas na een looptijd van enkele jaren, bij de verkoop van bedrijven, worden de investering en het rendement uitgekeerd. Dankzij het kwartaaldividend van BB Capital Fund Investments kunnen individuele beleggers voortaan profiteren van private equity-investeringen op een vergelijkbare manier als bij vastgoed, waarbij huurinkomsten regelmatig worden bijgeschreven. 

Partners Group: Webinar Private Markets

Deze week heeft Partners Group in een webinar haar visie gedeeld over de vooruitzichten in diverse Private Markets, waaronder Private Equity. Inmiddels is het duidelijk dat de macro-economische omstandigheden sinds de piek in 2021 blijvend zijn veranderd. De markt is nog bezig om de effecten daarvan te absorberen, zoals druk op waarderingsmultiples door hogere rentes en onzekere vooruitzichten, alsmede de beperktere beschikbaarheid van transactiefinanciering. Dit leidt ertoe dat de transactievolumes lager liggen en dat private equity fondsen hun bedrijven langer in portefeuille zullen houden. Maar er liggen ook kansen in Private Equity volgens Partners Group.

Kansen in de huidige markt
Partners Group is van mening dat je blijvend moet investeren in private equity. De sector heeft bewezen te kunnen inspelen op veranderende omstandigheden en tijdelijke dislocaties in de markt kunnen dus juist interessant zijn. Er zijn diverse trends die de komende jaren voor groei kunnen zorgen. Technologische disruptie is één van de belangrijkste trends op dit moment. Digitalisering van de oude economie enerzijds en toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) anderzijds zorgen voor aanhoudende productiviteitsgroei. Partners Group investeert in deze en andere thema’s die de potentie hebben voor waardegroei die minder afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. In een researchrapport van afgelopen zomer gaat Partners Group dieper in op waarom private equity buy-outs juist in de komende jaren succesvol kunnen zijn.

 

Lees het volledige onderzoek van Partners Group hier

 

Windt Le Grand Leeuwenburgh: opening nieuw kantoor

Susan van Koeveringe was donderdagavond uitgenodigd voor de opening van het nieuwe kantoor van Windt Le Grand Leeuwenburgh in Rotterdam. Alleen al de moderne opgang beloofde veel moois. En dat werd tijdens een rondleiding in goed gezelschap dan ook volledig waargemaakt. Er was ook een boeiende spreker over de rol van de ‘digitale medewerker’. Met als hoofdvraag voor de bezoekers: werkt u eigenlijk al met AI? In de advocatuur zet men in ieder geval al de eerste stappen! Binnenkort verschijnen de foto’s van de feestelijke opening op de website van het advocatenkantoor en kan iedereen een blik op de nieuwe werkomgeving werpen.

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen