BB Capital’s Friday Feed – Edition #27

26 mei 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

KKR: Annual Investor Meeting 

Deze week waren wij op de Annual Investor Meeting 2023 van KKR – één van de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren – in The Grove Hotel in Hertfordshire bij Londen. Via BB Capital Fund Investments investeren wij in het zesde Europese fonds van KKR. Na een update over de wereldwijde organisatie van KKR, heeft het Macro Economische bureau van KKR op basis van recente data haar visie op de wereldwijde economie voor de aankomende periode gegeven.

Nieuwe fase voor financiële markten: op naar goede vintagejaren
Volgens KKR gaan de financiële markten een nieuwe fase in, die gekenmerkt wordt door blijvende hogere inflatie en iets lagere groei. De financiële markten blijven volatiel, onder invloed van krapte op de arbeidsmarkt en toeleveringsketens, de energietransitie en geopolitieke ontwikkelingen. Een deel van deze volatiliteit is inmiddels ingeprijsd in de waarderingen. In een periode als deze, legt KKR de nadruk op ondernemingen met hoge vrije kasstromen in specifieke sectoren of rondom specifieke thema’s. Het is volgens KKR zeker niet het moment om behouden te zijn. In tijden dat de (financiële) markten draaien zijn juist goede investeringskansen. KKR verwacht daardoor dat de aankomende vintagejaren 2023-2025 zeer goed zullen zijn.

Invest Europe: 2022 recordjaar 

Het “Investing in Europe: Private Equity Activity 2022” rapport van Invest Europe omvat onderzoeksgegevens over ruim 1.750 bedrijven en toont aan dat 801 Europese private equity-, durfkapitaal- en groeifondsen in 2022 samen 30% meer ophaalden in vergelijking met 2021 (€ 170 miljard in 2022 vergeleken met € 131 miljard in 2021).

Bij Venture Capital ging het om een recordbedrag van € 23 miljard op, terwijl buy-outfondsen met € 111 miljard ook een alltime high bereikten. Voor Europese groeifondsen betekende 2022 met € 21 miljard opgehaald kapitaal het op een na beste jaar. Over investeringen gesproken; met 130 miljard euro in 2022 werd een daling opgetekend ten opzichte van 2021. Deze resultaten vertegenwoordigen echter ook een groei van 30% ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande vijf jaar. Cijfers die aantonen hoe de private equity markt in Europa een opwaartse lijn laat zien. 

Lees het volledige rapport hier

Private Equity Summit 2023

Wij waren gisteren bij de PE Summit 2023 op het kantoor van KPMG in Amstelveen. De dag werd geopend met een plenaire sessie waarbij binnen een paneldiscusse de huidige toepassingen van ESG binnen private equity besproken werden. Vervolgens waren er verschillende breakout sessies met focus op het belang van Human Capital, Value Creation en Technologie binnen private equity en haar deelnemingen. Tijdens deze sessies was er ruim aandacht voor de best practices van PE-partijen in het veld. 

Meer informatie hier

BB Capital is hiring!

We’re hiring! Binnenkort hopen wij nog meer nieuwe analysten en stagiairs te verwelkomen die ons team komen versterken. Zowel op onze Direct Investments als Fund Investments afdeling. Check de carrièrepagina voor de beschikbare vacatures! Wie weet zien wij jou binnenkort voor een gesprek bij ons op kantoor in Den Haag. 

 

Bekijk de carrièrepagina en de vacatures hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen