BB Capital’s Friday Feed – Edition #11

27 januari 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Europese Private Equity markt: meer deals en meer vermogen

Het aantal private equity deals in Europa is in 2022 toegenomen ten opzichte van 2021. De dealwaarde bleef nagenoeg gelijk.

Het vermogen onder beheer in Europa toegenomen van €861.8 miljard in 2021 to €873.9 miljard in 2022. De verwachting is dat dit blijft groeien, waarmee een sterke basis gelegd is om de mogelijke effecten van inflatie, veranderingen in monetair beleid en geopolitieke spanningen tegenwicht te bieden.

Diverse gespecialiseerde kennisorganisaties publiceren een jaarlijkse terug- en vooruitblik voor het Private Equity landschap. Bovenstaande informatie hebben wij samengesteld uit diverse bronnen, waaronder de Pitchbook 2022 Annual European PE Breakdown en het Preqin Global Report 2023 Private Equity.

Informatiebijeenkomst
Meer informatie en het team van BB Capital in real life ontmoeten? Neem dan contact met ons op, of bezoek één van de webinars of informatiebijeenkomsten. Voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst op vrijdag 10 februari 2023 van 12:00 tot 13:30 uur bij ons op kantoor in Den Haag zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan rechtstreeks via de mail: contact@bbcapital.nl

 

Meer weten over  het programma van de informatiebijeenkomsten? Kijk hier

BB Capital Fund Investments: interactieve webinars

In onze interactieve webinars nemen wij u in vogelvlucht mee door de highlights van het fonds. Ben u zich aan het oriënteren? Dan is een webinar een uitstekende mogelijkheid om BB Capital Fund Investments te leren kennen. Gewoon vanaf huis of op uw werkplek. De webinar duurt ca. 45 minuten. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Het eerstvolgende webinar is op dinsdag 14 februari 2023 om 12:00 uur. Direct aanmelden kan per email naar contact@bbcapital.nl

 

Meer weten over onze webinars? Kijk hier

Over het belang van fondsselectie

Met de toenemende populariteit van Private Equity groeit ook het aantal fondsen. Meer spelers, met elk hun eigen strategie in de markt, betekent ook dat het onderlinge verschil in behaalde rendementen groeit. BB Capital Investments is een fund-of-funds programma, wat betekent dat wij een selectie maken van de beste fondsen. Hoe dat in zijn werk gaat legt BB Capital Investments Principal Susan van Koeveringe graag uit.

 

Lees het uitgebreide interview met Susan van Koeveringe hier

Beurs: IPEM Cannes 2023

Even zonnig als inspirerend. Wij delen graag een paar momenten tijdens de IPEM Cannes 2023 afgelopen week. De officieuze kickoff van het Europese Private Equity jaar 2023. Een driedaagse beurs vol meetings, conferenties en netwerkevents. Wij bezochten de beurs op dag 2 met powertalks en paneldiscussies over de topics waar het in de wereld van PE over gaat zoals Tech, Secondaries, en Climate. Maar ook onderwerpen als de rol van Liquiditeit in PE en de trend van Democratization van de markt zijn de revue gepasseerd. De nieuwste insights delen wij in artikelen op de onze website en natuurlijk tijdens de informatiebijeenkomsten en webinars. 

 

Een volledig overzicht van de topics op dag 2? Bekijk hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen