Textiel Innovatie Fonds neemt belang in duurzame kledinghanger

21 juni 2018

DEN HAAG – Het Textiel Innovatie Fonds (TIF) heeft een belang genomen in NORMN Hangers. Dat maken beide partijen vandaag bekend. NORMN Hangers is producent van gepatenteerde, duurzame kledinghangers die een oplossing bieden voor het plastic probleem in de mode industrie.

Het doel van de investering is om de internationale groei van NORMN Hangers te stimuleren en zo de overgang naar een circulaire economie in de modewereld te versnellen. Het bedrijf biedt een efficiënte oplossing voor het vervangen van plastic hangers die eenmalig worden gebruikt om kleding van de fabriek naar de winkel te transporteren.

Internationale groei

‘Met de investering van het Textiel Innovatie Fonds kunnen we onze internationale groeistrategie versnellen,’ zegt Pieter Theron, CEO van NORMN Hangers. ‘We geven merken de mogelijkheid om plastic afval te minimaliseren en tegelijkertijd bieden we een platform waarop ze hun verhaal kunnen vertellen. NORMN Hangers is, behalve een product dat net zo makkelijk te recyclen is als kartonnen dozen, een marketingtool voor storytelling en visuele merchandising.’

Gepatenteerd product

NORMN Hangers worden geproduceerd in Nederland. Het bedrijf heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. NORMN Hangers werd 2011 opgericht met het doel om op papier gebaseerde kledinghangers te ontwikkelen waarmee de miljarden plastic hangers die jaarlijks worden weggegooid op termijn vervangen kunnen worden. De gepatenteerde producten zijn gemaakt van gerecycled papier en kunnen bij elk oud papier inzamelpunt worden afgegeven. Meer dan honderd modemerken in ruim twintig landen maken reeds gebruik van de duurzame oplossing.

Duurzame visie

‘NORMN Hangers heeft een duurzame visie gekoppeld aan ambitieuze doelstellingen en een bewezen trackrecord. In combinatie met de kwaliteit van het management, zijn dit de pijlers waarop onze investering is gebaseerd,’ zegt fundmanager Susan van Koeveringe. TIF staat voor innovatie in de textielindustrie: van vezels tot bits en van garen tot sensoren. Het fonds biedt groeikapitaal, netwerk en expertise voor scale up bedrijven in verschillende sectoren binnen de textielindustrie. Het fonds wordt beheerd door BB Capital Investments uit Den Haag.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws