Susan’s Summer Favorites

21 juli 2023

Het is zomer! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om de eerste helft van 2023 te revue te laten passeren. In de komende weken deel ik mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? We starten deze week met: 

Best reads & inspiring meets

Best reads

Hoewel er binnen private equity natuurlijk een aantal bekende bestsellers zijn, zoals de klassieker “Barbarians at the gate” die ik uiteraard ook heb gelezen, zijn er talloze andere boeken die mij hebben geïnspireerd, geraakt of waarvan ik iets heb geleerd.

Afgelopen maand las ik Dingen gedaan krijgen, van Tali Sharot. Een boek dat een interessant inkijkje in de werking van onze hersenen geeft. Als afsluiter een boek dat wel rechtstreeks met finance en investeren te maken heeft. En ook met private equity, maar dan met een focus op Venture Capital. Journalist Sebastian Mallaby beschrijft in The Power Law met met veel vaart, diepgaande kennis van zijn onderwerp en een goede stijl de ontstaansgeschiedenis van Venture Capital.

Inspiring meets

Onlangs sprak ik met Jacqueline van den Ende. Ik heb haar ervaren als een inspirerend mens, bevlogen over haar doel en balancerend tussen de Quote en Extinction Rebellion. Ga er maar aan staan; het klimaatvraagstuk bevechten met haar persoonlijke ‘weapon of choice’: private capital. Intelligent en doordacht.

Ik werkte ook dit jaar weer samen met Jort Kelder voor een fantastische masterclass met als thema ‘Wordt 2023 Private Equity’s beste vintagejaar ooit?’ Jort leest zich altijd heel goed in, is tot in de puntjes voorbereid en kan meesterlijk een panel leiden. Desondanks had ook Jort (nog) geen antwoord op de vraag. Hij kan veel, meer niet de tijd vooruitdraaien. Maarten Baas kan dat misschien wel. Althans, hij weet die illusie soms te wekken. 
Tijdens ons Signature Event afgelopen juni op het landgoed van Museum Voorlinden, ontmoette ik de bevlogen kunstenaars Rogier Roeters en Maarten Baas. Rogier vertelde over zijn indrukwekkende werk van zo’n 3000 tekeningen; ontroerend, grappig en soms ronduit aanstootgevend. Daar tegenover stonden de klokken van Maarten Baas. Geïnspireerd door de tijd speelt hij met de tijd. Letterlijk en figuurlijk. 

Meer informatie over de tentoonstellingen van Maarten en Rogier hier

Susan’s Summer Favorites

Onmisbare boeken en artikelen, maar natuurlijk ook de belangrijkste rapporten uit de private equity sector. Podcasts, interessante video’s, events, exclusieve hotspots en meer. Leuke en interessante tips voor aan het strand of op kantoor tijdens een zonnige break. Volgende week:

Thema: “Best views, superb locations”

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen