Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

In 2013 was City Island de eerste game die oprichters Edwin Morren en Mark Peeters introduceerden. Inmiddels spelen wereldwijd miljoenen mensen de city building games die nog steeds worden ontwikkeld in Delft. Met de honderd miljoenste download is een volgende mijlpaal bereikt, nadat de spellen in 2017 gezamenlijk al meer dan een miljard minuten werden gespeeld.

Unicorn status
Het doel van een city building game, ofwel een ‘steden bouwspel’, is om een stuk grond of een eiland in een fictieve wereld uit te bouwen tot een florerende samenleving met ruime werkgelegenheid en voorzieningen, zodat er zoveel mogelijk tevreden burgers kunnen leven. ‘Een uitgebreide, wereldwijde community van gamers volgt alle ontwikkelingen rondom de spellen en de nieuwe releases en heeft daarmee een belangrijk aandeel in het succes,’ aldus CEO Mark Peeters. ‘Een unicorn bouwen was onze droom toen we begonnen. Dat is game-jargon voor een spel dat gedurende een langere periode populair blijft. City Island 5, het vijfde deel uit de serie, is onze beste game tot nu toe. De komende jaren blijven wij dit spel verbeteren door steeds toffe nieuwe features toe te voegen.’

 
Mobiele platforms 
Het portfolio van de Delftenaren telt bijna twintig spellen die beschikbaar zijn op alle grote mobiele platforms, zoals Android en Apple. De ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met Google en een team van artists die de verschillende designelementen binnen de games verzorgt. Sparkling Society verdient aan de in-app aankopen en met de (video) advertentieruimte die wordt aangeboden binnen de virtuele omgevingen. In 2018 ontving het platform een investering van BB Capital Investments uit Den Haag, met behulp waarvan het bedrijf haar groeiambities verder blijft ontwikkelen. 

information

text

information

text

information

text

information