Wij investeren met een lange termijn visie voor de familie.

Erik

Een succesvolle ondernemer uit de regio Zeeuws-Vlaanderen, deelt zijn visie en investeringsobjectieven.

De investeerder aan het woord

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?
Het waarborgen van het vermogen via een lange termijn visie, waarbij rendementen geherinvesteerd worden in nieuwe proposities of alternatieve initiatieven. Wij hebben een historie in de detailhandel, waarna onze activiteiten zijn geëvolueerd in het ontwikkelen van commercieel en residentieel vastgoed. Het rendement uit deze activiteiten investeren wij met een lange termijn visie voor de familie.

Waarom wilt u in private equity beleggen?
Investeren in private equity biedt stabiliteit op de lange termijn, met een aantrekkelijk rendement. Eén van mijn zoons is zich via zijn studie gaan verdiepen in de wereld van het investeren. Hij heeft hierbij kennis gemaakt met private equity en is inmiddels zelf werkzaam op dit gebied. Tijdens onze gesprekken over de dynamiek van private equity, groeide mijn interesse in deze belaggingscategorie. De gebruikelijke private equity fondsen ervaren elke cyclus een j-curve, terwijl de fund of funds propositie van BB Capital de mogelijkheid biedt om deze j-curves van onderliggende fondsen af te vlakken en zo een beoogd jaarlijks terugkerend rendement uit te keren. Dat is een mate van rust en stabiliteit die wij naar verwachting niet zouden kunnen realiseren bij beursgerelateerde beleggingsfondsen.

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?
Wij hebben voor BB Capital Fund Investments gekozen omdat de propositie ons als investeerder laat kennismaken met een relatief onbekende en ontoegankelijke ‘asset category’. Er zijn in Nederland maar weinig partijen die een fund of funds propositie aanbieden. BB Capital Fund Investments biedt een innovatieve oplossing met ervaren professionals die de fondsselectie doen. Zo profiteer je van hun expertise en hoef je niet zelf het wiel steeds opnieuw uit te vinden. Ook de ambitie om het fund of funds principe en private equity breder bekend te maken is te waarderen. Zo wordt deze investeringsvorm toegankelijker voor de markt.

De investeerder aan het woord

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?
Ik heb twee concrete doelstellingen. Ten eerste het behoud van vermogen en een zekere groei. Je wilt niet achteruit gaan lopen. Ten tweede wil je iets kunnen doen voor de maatschappij. Met private equity kan ik deze doelstellingen het beste combineren.

Waarom wilt u in private equity beleggen?
Private equity staat vaak dichtbij de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd. Dat geeft een vorm van transparantie die je bij andere vormen van vermogensbeheer veel minder hebt. Ik heb mogelijkheden bij grootbanken bekeken, maar ben daar nooit ingestapt. Stapels papieren. Hoge kosten. Daar krijg ik geen goed gevoel bij. Bij private equity is er ook een kans om vaardigheden en kennis indirect te gebruiken voor de ontwikkeling van de bedrijven waarin wordt geparticipeerd. Vanuit investeringsobjectief verwacht ik een stabiel hoog rendement. Maar aan de andere kant is het, mede door het fonds en de bedrijven die je kiest, ook een manier om goed te doen voor mens en milieu. Ook jonge ondernemers die met een geweldig idee komen kun je ondersteuning bieden. Mensen een kans geven die ze anders niet zouden krijgen, dat vind ik belangrijk. Verschillen die je alleen met beleggen in private equity kunt maken. Je hebt er als investeerder natuurlijk minder vat op, maar je hebt toch het gevoel dat je bijdraagt aan het succes van een onderneming. We zijn niet op aarde om alleen maar geld te verdienen, maar ook om dingen goed te kunnen doen.

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?
Fund Investments spreidt over verschillende andere fondsen. Er is een relatief lage toetredingsdrempel. En de wijze waarop BB Capital zich presenteert spreekt mij zeer aan. Zowel op de website als persoonlijk. Dat was voor mij doorslaggevend. Mijn vragen werden, ondanks de huidige omstandigheden, persoonlijk, in een Microsoft Teams meeting beantwoord. In de hele benadering klinkt de professionaliteit en expertise door. Daarnaast beschikt BB Capital over een groot netwerk. Ook binnen de fondsen waarin Fund Investments actief is, zijn de mensen van BB Capital vaak vertegenwoordigd. Het is echt een ‘trustworthy partner”. Daarbij wordt ook nog eens alles voor je geregeld. Je hebt er als het ware geen omkijken naar. Gelukkig maar, want ik ben zelf mede-eigenaar van een succesvol bedrijf in oplossingen voor proces- en verbrandingstechniek. Daar wil ik uiteraard mijn tijd aan besteden. Wij zijn onze focus steeds meer aan het verleggen naar renewable energy. Wij proberen de CO2 footprint in de industrie te verlagen. Dat doen we door oplossingen te bieden om fossiele brandstoffen uit te faseren en daarvoor komen “groene” brandstoffen zoals ammoniak (als waterstofdrager) & waterstof – toch de heilige graal – steeds meer in de plaats.

Investeerders vertellen

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan de brochure aan, of neem rechtstreeks contact met ons op.

Meer interviews

“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht”

“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht”

"Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht."Mark & Edwin Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.De investeerder aan het woordWaarom wilt u in private equity beleggen? Zoals iedereen...