Private equity is een onderdeel van mijn investeringen voor de lange termijn

Mick

Jonge ondernemer Mick die met zijn bedrijven gevestigd is in Amsterdam, deelt zijn visie op spreiding in een moderne beleggingsportefeuille en zijn doelstellingen voor het investeren in private equity.

De investeerder aan het woord

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?

Ik ben jong, heb een lange termijnvisie en wil natuurlijk flippen. Het liefst een paar keer.

Waarom wilt u in private equity beleggen?

De generaties voor mij investeerden in vastgoed in de periode dat zij hun vermogen opbouwden; pandjes kopen en verhuren. Dat was toen heel lucratief. Maar de tijd verandert. De rendementen in vastgoed zijn door de lage rentes aan het teruglopen, bij gemeenten zie je er een stop op komen. Als je dan kijkt naar de rendementen die nu in private equity te maken zijn en de te verwachten rendementen in de toekomst, dan is dat natuurlijk een enorm verschil. Ik zie private equity echt wel een beetje als het vastgoed van vijftien tot twintig jaar geleden.

Wat verwacht u van beleggen in private equity?

Ik werd op private equity gewezen door enkele van mijn mentors, ondernemers tussen de vijfenveertig en zestig. In eerste instantie wilde ik direct in private equity fondsen investeren, maar het is een vrij moeilijke en ook wel gesloten markt, waarin het lastig is om de juiste mensen te leren kennen. Private Equity is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Er zijn heel veel fondsen bijgekomen, dus er is veel keuze. Maar aan de andere kant zijn de kaarten inmiddels ook wel een beetje geschud. De grotere fondsen zitten eigenlijk allemaal vol; die capital calls, daar kom je als nieuwe partij bijna niet meer tussen. Dan hou je nog steeds een aantal mogelijkheden over, maar dan investeer je weer in één fonds. En dan mis je de spreiding die je wel wilt hebben.

Om toch meer te kunnen spreiden, moet je dan een groter deel van je beleggingsportefeuille voor private equity reserveren. Omdat ik al een deel in crypto investeer, wat natuurlijk een stuk risicovoller is, en ook op de aandelenmarkt, in vastgoed en in mijn eigen bedrijven, leek BB Capital Fund Investments mij een hele mooie manier om een gespreid portfolio op te bouwen binnen private equity.

Welke alternatieven om in private equity te beleggen heeft u onderzocht?

Ik investeer sinds 2017 in crypto. Dus ik heb die hele boom and bust ook meegemaakt. Er zijn verschillende munten waar ik rechtstreeks in zit. Ik wil mijn strategie steeds naar een hoger niveau tillen. Dus ik doe continu onderzoek naar de fondsen die er zijn binnen crypto. Daarbinnen maak ik ook mijn keuzes om te investeren.

‘You need to put your asset dollar to work,’ dat vind ik een leuke quote. Elke euro die je kunt investeren moet je aan het werk zetten, maar je moet het natuurlijk wel goed spreiden. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om op de beurs direct te investeren in bedrijven, in plaats van in ETF’s, waar veel vrienden van mij nu voor gaan. Ik vind het juist leuk om directe keuzes te maken, dan heb ik het gevoel er meer invloed op te hebben. Ik hou ook wel van het risico wat dat met zich meebrengt.

Waarom heeft u specifiek voor BB Capital gekozen om in private equity te beleggen?

De investering in BB Capital Fund Investments zie ik als iets voor de lange termijn. Voor mij is dat geld er niet meer. Dat laat ik gewoon bij BB Capital staan totdat ik het er op een dag uithaal. Dat is het voordeel van hun fondsstructuur met een onbeperkte looptijd. En ze alloceren meteen het grootste deel van je investering, zodat het ook meteen aan het werk is. Het vormt een onderdeel van het vermogen dat ik wil investeren in de komende tien, misschien wel twintig jaar. Ik leg een deel neer bij specialisten die ermee verder gaan en daar de juiste rendementen op behalen. Het geld wat ik nu in private equity beleg zorgt ervoor dat mijn kinderen in hun leven bepaalde stappen kunnen zetten. Ik weet gewoon dat het op de juiste manier wordt beheerd. Wellicht zullen er ook jaren bij zijn dat het rendement wat minder is, maar ik heb een heel veilig gevoel bij BB Capital. Wat ik daarnaast interessant vind is dat zij binnen hun fonds ook weer een hele goede spreiding hebben, die zij constant verbeteren. Vanaf het eerste moment dat je contact zoekt word je goed ingevoerd in en betrokken bij de keuzes die zij maken. En dat vind ik heel fijn bij BB Capital. Het is een duidelijk verhaal. Ik kreeg meteen het gevoel van; dit zijn allemaal hele intelligente mensen, dus om die de verantwoordelijkheid te geven om je geld aan het werk te zetten, voelt als de juiste keuze.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Ontvang de uitgebreide brochure

Informatiebijeenkomst bijwonen?

Neem contact op en maak een afspraak

Meer investeerders

“Wij investeren met een lange termijn visie voor de familie.”

ERIK

Een succesvolle ondernemer uit de regio Zeeuws-Vlaanderen, deelt zijn visie en investeringsobjectieven.

“Met de huidige rentestanden wil je het geld natuurlijk …”

MIKE

Een investeerder uit het Gooi deelt kennis en ervaringen over verschillende beleggingscategorieen.

“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht.”

MARK & EDWIN

Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.