Huidkliniek Cosmetique Totale en investeerder BB Capital betreden de Europese markt met financiering van Kartesia

PERSBERICHT

20 juni 2022

DEN HAAG – Cosmetique Totale verzekert zich van financiering voor het realiseren van de ambitie om ook in de rest van Europa uit te groeien tot marktleider op het gebied van cosmedische behandelingen. Investeringsmaatschappij BB Capital Investments, dat een meerderheidsbelang heeft in de huidkliniek, slaat voor de benodigde groeifinanciering de handen ineen met Kartesia, een leidende Europese aanbieder van krediet en kapitaal oplossingen. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend.

Investeringsmaatschappij BB Capital Investments uit Den Haag heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang in huidkliniek Cosmetique Totale, dat door strategische overnames het aantal behandellocaties in twee jaar tijd wist te verdubbelen van 200 naar 400. Met de overname van de Belgische marktleider Laserontharing.be deed de huidkliniek in 2022 een eerste internationale overname. Cosmetique Totale werd in 2004 opgericht. De huidtherapeuten van het instituut behandelen cliënten voor het verminderen, oplossen of voorkomen van huidproblemen door het toepassen van therapie en laserbehandelingen.

Cosmetique Totale kan op BB Capital en Kartesia vertrouwen voor de benodigde financiering om haar ambitie zich te ontwikkelen als marktleider in de Europese markt voor huidbehandelingen te realiseren. De partijen zijn actief betrokken om de groep te ondersteunen bij haar ambitieuze doelstellingen om binnen vijf jaar uit te groeien tot marktleider in cosmedische behandelingen in Europa. De groeistrategie is gericht op buy and build in West en Noord Europa, met een focus op de acquisitie van onafhankelijke huidklinieken en ketens.

Susan van Koeveringe, Managing Partner BB Capital Investments: ‘Wij zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat we samen met Kartesia, ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale kunnen begeleiden om de kwaliteit en expertise van Cosmetique Totale nu ook in andere delen van Europa neer te kunnen zetten.’

Ruben Moen, Associate Director Kartesia: ‘We zijn er trots op BB Capital en het managementteam van Cosmetique Totale te ondersteunen bij dit nieuwe hoofdstuk. We zijn ervan overtuigd dat onze financieringsoplossing de Cosmetique Totale groep de middelen en de flexibiliteit zal geven die nodig zijn om haar ambitieuze groeistrategie uit te kunnen voeren.’

Fabian Otto, directeur-oprichter van Cosmetique Totale: ‘Wij zijn zeer gemotiveerd, en trots dat wij van BB Capital en Kartesia het vertrouwen en de ondersteuning hebben gekregen om de succesvolle formule van Cosmetique Totale verder in Europa uit te rollen. Het is onze ambitie om hoogstaande huid- en lasertherapie op een laagdrempelige manier voor iedereen in Europa toegankelijk te maken.’


Over Kartesia

Kartesia is een pan-Europese, onafhankelijke en private gespecialiseerde aanbieder van financieringsoplossingen, gericht op het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen over de gehele kapitaalstructuur aan toonaangevende kleine en middelgrote bedrijven binnen een breed scala van industrieën, met het oog op het versnellen van hun groeitempo. Kartesia beheert meer dan € 5 miljard aan activa met een team van 80 ervaren professionals in investerings- en operationele teams onder leiding van de vier oprichtende Managing Partners. De organisatie heeft lokale aanwezigheid in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Londen, Luxemburg, Madrid, München en Parijs. 

Over Cosmetique Totale

Cosmetique Totale is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van huid- en lasertherapie. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Cosmetique Totale is sinds 2020 een portfoliobedrijf van BB Capital. 

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws