BB Capital’s Friday Feed – Edition #34

14 juli 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Susan’s Summer Favorites

Het is zomer! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om de eerste helft van 2023 te revue te laten passeren. Terwijl de reguliere Friday Feed na deze editie een zomerstop maakt, introduceren wij alvast onze zomerspecial; Susan’s Summer Favorites. Vier weken lang deelt Susan van Koeveringe op deze plek haar highlights en persoonlijke favorites van de eerste helft van het jaar.

Onmisbare boeken en artikelen, maar natuurlijk ook de belangrijkste rapporten uit de private equity sector. Podcasts, interessante video’s, events, exclusieve hotspots en meer. Leuke en interessante tips voor aan het strand of op kantoor tijdens een zonnige break. 

week 29 / vrijdag 21 juli
Thema: “Best reads, inspiring meets”

week 30 / vrijdag 28 juli
Thema: “Best views, superb locations”

week 31 / vrijdag 4 augustus
Thema: “Best listens, impressive moves”

week 32 / vrijdag 11 augustus
Thema: “Best events, next steps”

Coller Capital: Insights from private equity research worldwide

Private Equity Findings wordt gepubliceerd door het Research Institute van Coller Capital in samenwerking met de vooraanstaande academicus Josh Lerner van Harvard Business School en heeft als doel de kloof tussen de academische wereld en de wereld van de private equity-professionals te overbruggen. Coller Capital is een van de fondsmanagers waarin BB Capital Fund Investments investeert.

In de meest recente editie van Private Equity Findings staan een aantal interessante artikelen met een breed scala aan onderwerpen, zoals:

  • Hoe hebben private equity partijen hun portfoliobedrijven ondersteund tijdens de pandemie en wat zijn de lessen die hieruit te leren zijn.
  • Het belang van de medewerkers binnen portfoliobedrijven van private equity: waar in het verleden de focus lag op succesvolle managementteams van deze bedrijven, wordt dit nu verdiept in de organisaties en gaat verder dan alleen alleen C-level. Doen private equity partijen voldoende om mensen aan te nemen en te behouden binnen hun portfoliobedrijven?
  • Het berekenen van het rendement op investeringen in decarbonisatie is een grote uitdaging aangezien de huidige tools geen rekening houden met hoe toekomstig beleid en technologische ontwikkelingen het landschap zouden kunnen veranderen. Een recent artikel toont een een nieuwe methodologie voor het berekenen hiervan.

Uiteraard worden ook de meest recente trends en statistieken over private equity toegelicht.

 

Lees de volledige publicatie hier

BB Capital is hiring!

Vind jij de Friday Feed ook zo’n leuk format? Wie weet kun jij binnenkort ook mee bepalen wat er allemaal inkomt. BB Capital is namelijk op zoek naar een marketing en communicatie specialist. Bekijk snel onze carrièrepagina voor deze en andere vacatures. 

Bekijk hier onze vacatures

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen