BB Capital’s Friday Feed – Edition #8

23 december 2022

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BB Capital Fund Investments: fondsontwikkelingen 2022

 

De fondsomvang van BB Capital Fund Investments is in 2022 gegroeid tot meer dan €100 miljoen euro. Een mijlpaal waar we trots op zijn.

In 2022 hebben enkele tientallen investeerders bijna €23 miljoen nieuw kapitaal aan het fonds toevertrouwd. Inmiddels kent het fonds ruim 140 investeerders en een groot aantal bestaande investeerders heeft hun belang uitgebreid.

Investeerders kiezen BB Capital Fund Investments onder meer om direct en volledig geïnvesteerd te zijn in private equity. Gemiddeld is BB Capital Fund Investments circa 98% geïnvesteerd geweest gedurende het hele jaar. Mede hierdoor is het fondsrendement sinds oprichting ruim 18% op jaarbasis.

BB Capital Fund Investments heeft in 2022 commitments afgegeven aan vier nieuwe fondsen: KKR Europe, Hollyport VIII, Committed Advisors V en zeer recentelijk aan Unigestion Emerging Manager Choice II.

 

Meer over BB Capital Fund Investments? Kijk hier

BB Capital Direct Investments: deals & growth

Binnen de direct investments portfolio van BB Capital was 2022 een mooi jaar met veel highlights, waarvan we er hier een paar uitlichten:

1. Huidkliniek Cosmetique Totale verzekerde zich via Kartesia, een leidende Europese aanbieder van krediet en kapitaal oplossingen van financiering voor het realiseren van de ambitie om ook in de rest van Europa uit te groeien tot marktleider op het gebied van cosmedische behandelingen. Naast enkele mooie overnames in Nederland werden in België inmiddels ook drie overnames gedaan.

2. IT-dienstverlener Infradax werd niet alleen voor de tweede keer uitgeroepen tot FD-gazelle. Onder meer met de acquisities van Interlincq en IT4Succes is Infradax met inmiddels meer dan 150 medewerkers één van de snelst groeiende IT-bedrijven van Midden-Nederland met een focus op de sectoren zorg, lokale overheid en zakelijke markt.

3. Mobiele games ontwikkelaar Sparkling Society uit Delft kwam in 2022 op de markt met twee nieuwe games en vierde de wereldwijd 150-miljoenste download van hun games. Het portfolio bestaat inmiddels uit niet minder dan 26 titels die beschikbaar zijn in de Play Store en de App Store.

 

Meer over onze portfoliobedrijven? Kijk hier

BB Capital Investments: 15 jaar!


In 2022 vierden wij ons 15-jarige jubileum met relaties, waarvan sommige al sinds het begin in 2007 hebben meegebouwd aan de organisatie die er nu staat. Een subliem uitzicht vanaf de Twenty Third Bar in het Okura Hotel in Amsterdam was de perfecte omlijsting om stil te staan bij successen, mijlpalen en alles wat we met elkaar hebben beleefd in de afgelopen jaren. Op naar het volgende jubileum!

 

Benieuwd naar het event en wat er bijna mis ging? Lees hier het verslag

BB Capital Academy gestart

In het najaar zijn we begonnen met de eerste sessies van onze eigen Academy. BB Capital investeert. Ook in haar talenten. Onze associates doen tijdens diverse sessies met onze vaste partners kennis op binnen verschillende terreinen. Van Legal tot Compliance en meer. Vaste lezers van de Friday Feed hebben ongetwijfeld de updates voorbij zijn komen. 

– – –

A propos de Friday Feed. Leuk dat u deze – inmiddels alweer achtste – editie van de Friday Feed heeft gelezen. 

Ik wens u een goed en voorspoedig 2023 toe!

Namens het team van BB Capital Investments,

Susan van Koeveringe

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen