BB Capital’s Friday Feed – Edition #72

— 17 mei 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Berk Partners: Aandeelhoudersvergadering

Vanessa Onnes was aanwezig bij de jaarvergadering van Berk Partners Groeifonds I een van de fondsen waar BB Capital Fund Investments in investeert.  Deze werd dit keer gehouden in Ulft bij Rolflex, dit is namelijk sinds vorig jaar een van de portfolio ondernemingen van Berk.
Tijdens de jaarvergadering begeleid door Dick Eijkel praatten Willem Kamps, Frank Govaert en Rimco Geels de aandeelhouders bij over de positieve resultaten van het afgelopen jaar en de ontwikkelingen bij de portfolio bedrijven.
Vervolgens gaf Maarten Coerman, algemeen directeur en aandeelhouder van Rolflex, uitvinder van de compacte, vouwbare bedrijfsdeur een bedrijfspresentatie. Deze unieke bedrijfsdeur zonder plafondrails past overal – zelfs daar waar andere deuren niet passen – is onderhoudsarm, kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en esthetisch zeer representatief. Onder meer in het Depot van het museum Boijmans van Beuningen, het test-center van Mc Laren, het Porsche centrum in Twente, in autowasstraten, politie/brandweerkazernes en in tal van (internationale) projecten worden deze deuren graag gebruikt. De deuren worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Wereldwijde installatie en onderhoud worden met een uitgebreid dealernetwerk gefaciliteerd.
Tot slot werd een interessante rondleiding gegeven door de fabriek waar de Compact vouwdeur volledig door Rolflex op maat gemaakt wordt. Dank aan Berk Partners, voor de heldere presentaties en organisatie van dit interessante bedrijfsbezoek!

Yet: Zuidas Run 2024

Op vrijdag 14 juni 2024 vindt alweer de 14e editie van de Zuidas Run plaats. Het sportiefste en gezelligste hardloopevenement op en rond de iconische Zuidas van Amsterdam.

Wij van BB Capital doen mee met een groot deel van het team! Gregory Sedoc, een van de run ambassadeurs, vertelt over wat de run precies inhoudt.

“Het is eigenlijk ontstaan om bedrijven op de Zuidas samen te laten sporten. Mensen komen achter hun bureau vandaan en gaan met collega’s en andere bedrijven hardlopen. Het gaat niet alleen om de sport, maar ook om netwerken en kennis delen. Mensen schrijven zich in als team om samen te sporten, waarbij de prestatie niet het belangrijkste is. Het draait om het samenzijn, netwerken en gezelligheid.”, aldus Sedoc.

De Haagsche Zwaan: Meet your bees

In het kader van ESG (Environmental, Social, and Governance) heeft de eigenaar van De Haagsche Zwaan, het verzamelgebouw waar ons kantoor zich bevindt, in samenwerking met Alvéole een sociale imkerij gerealiseerd.

Sinds 2013 werkt Alvéole samen met honderden bedrijven en scholen om bijenteeltprojecten op te starten in heel Noord-Amerika en Europa,  waarbij elke bijenkorf zorgt voor meer ecologisch bewustzijn en een verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu. Om bij te dragen aan het verlichten van de ecologische voetafdruk, is er op een van de terrassen van het gebouw een bijenkorf geplaatst.

De imker is regelmatig op locatie, om te kijken hoe het met de bijen gaat, wij woonden afgelopen week de eerste workshop bij. 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen