BB Capital’s Friday Feed – Edition #70

— 3 mei 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Bron: Main Capital Partners linkedin

Main Capital Partners: Investor day

Vanessa Onnes was aanwezig bij de Investor Day (de jaarvergadering) van Main Capital Partners, een toonaangevende investeerder in Enterprise-software met inmiddels zes mrd onder beheer. Het ‘evergreen’ fonds BB Capital Fund Investments investeert in een aantal fondsen van Main Capital.
CEO en oprichter, Charly Zwemstra gaf een boeiende update over de recente investeringen en ontwikkelingen van de verschillende fondsen en Main Capital in het algemeen, waarna de mooie resultaten hiervan deskundig toegelicht werden door onder meer Jorn de RuijterSjoerd Aarts en Sven van Berge Henegouwen. Hieruit bleek dat Main wederom een zeer succesvol jaar heeft gehad met een recordaantal deals, add-ons en exits. Voor 2024 wordt ook een groot aantal (verkoop)transacties verwacht en Main Capital voorziet daarmee een aantrekkelijke ‘buyers’ market.  Ook werd meer verteld over Main’s Market Intelligence & Performance platform en de playbooks die zij ontwikkelt vanuit haar jarenlange ervaring en kennis in de sector die van grote toegevoegde waarde is voor de portfoliobedrijven.
Het evenement werd afgesloten met een boeiende paneldiscussie met Bram Kaashoek en Ulrich Mangold van PeakAvenue GmbH, Niklas Brask van Pointsharp en Eddy Plasier van Qics. Belangrijkste learning: maak gebruik van het Main-netwerk en de playbooks van het Performance Excellence-team om op een slimme manier waardecreatie mogelijk te maken of dit nu gaat om de adoptie van Cloud/SaaS als bedrijfsmodel, internationalisering, add-on-integratie of het herstructureren van de prijsstrategie. Tot slot genoten we van de borrel. Bedankt Main Capital Partners voor de goed georganiseerde, informatieve Investor Day en de geslaagde afsluitende borrel!
Een interessante white paper over investeren in de software-industrie en de consistente groei die deze sector in de laatste decennia doormaakte is hier te downloaden.

BB Capital Fund Investments: Realisatie van 8,1% rendement over H2 2023

Deze week is de rapportage van BB Capital Fund Investments verstrekt aan de investeerders, met daarin de gerealiseerde resultaten over het tweede half jaar van 2023. In de laatste zes maanden van dit jaar heeft het fonds een positief rendement van 8,1% gerealiseerd waarmee het jaarrendement voor 2023 op 14,5% uitkomt.

Een resultaat waar we trots op zijn en wat laat zien dat private equity een interessante beleggingscategorie is binnen vermogensplanning van individuele investeerders en family offices. Door de unieke evergreen structuur van ons fonds realiseert een investeerder diversificatie op ieder vlak: 25 portefeuillefondsen die in totaal investeren in meer dan 7000 bedrijven in een breed spectrum van sectoren, welke allemaal in een grote range van zogenoemde “vintage jaren” gestart zijn. De investering van een belegger is vanaf het startmoment volledig geïnvesteerd en wij keren op kwartaalbasis dividend uit. Al deze componenten dragen bij aan het gerealiseerde rendement van het fonds. Sinds oprichting heeft het fonds 16% jaarlijks rendement gerealiseerd.

Wanneer u zich verder wilt oriënteren over investeren in private equity, download dan een van onze brochure’s via deze link naar onze website. Of vraag via contact@bbcapital.nl het uitgebreide Informatiememorandum bij ons op. Ook kunt u met ons een (bel)afspraak inplannen om nader kennis te maken. Let op: de minimale inleg in het Fonds bedraagt €250.000,- wanneer u met gewone participaties deelneemt in ons Fonds.

Sparkling Society: Nieuwe feature in City Island 6 – Island visiting!

Vanaf afgelopen week is het mogelijk om binnen City Island 6, een van de spellen van ons portfoliobedrijf Sparkling Society, de eilanden van andere spelers te bezoeken.

Laat je inspireren door de bouwstijl van andere spelers, ontdek nieuwe gebouwen en deel jouw waardering voor andermans eiland met likes! Door deze nieuwe feature wordt het nog makkelijker om in contact te komen met andere spelers binnen de Sparkling Society. 

Ook benieuwd geworden en een kijkje nemen? Speel dan nu via deze link
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen