BB Capital’s Friday Feed – Edition #69

— 26 april 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New Team Member: Bart Landstra 

Bart Landstra is momenteel bezig met zijn master Bedrijfskunde met een specialisatie in finance aan de Nyenrode Business Universiteit, na afronding van zijn bachelor International Business aan de Hogeschool van Amsterdam met een specialisatie in leiderschap, controle en verandering.

Tijdens zijn studie heeft hij leidinggevende ervaringen opgedaan, waaronder de rol van voorzitter van het Investment Committee en penningmeester van de Business Committee bij Nyenrode, waar hij zijn strategische en analytische vaardigheden in praktijk bracht. In zijn vrije tijd is Bart het liefst aan het Kitesurfen en is vaak te vinden in de sportschool. Bart gaat ons team van Investment Associates en Analisten ondersteunen als Private Equity Intern.

Webinar: BB Capital Fund Investments

Afgelopen woensdag hebben ik, Susan van Koeveringe, en partner Mathijs Biesta via een webinar geïnteresseerden in vogelvlucht meegenomen door de highlights van gespreid investeren in private equity via BB Capital.

Een van de onderwerpen die we bespraken is de aantrekkelijke rendementen die investeren in private equity biedt ten opzichte van investeren op de beurs, we gaan er hieronder wat dieper op in.

Presteert private equity beter dan beursgenoteerde aandelen met meer stabiliteit?

Historisch gezien hebben private equity-investeringen vaak een hoger rendement opgeleverd dan beleggen op de beurs. Dit komt doordat private equity-investeerders rechtstreeks investeren in niet-beursgenoteerde bedrijven, waarbij ze vaak actief betrokken zijn bij het management en waarde toevoegen door herstructurering, groei en efficiëntieverbeteringen. In de linkergrafiek hieronder ziet u een vergelijking tussen investeren in private equity en investeren op de beurs over een periode vanaf 2007 tot en met 2023.

Wanneer u in 2007 een investering van €250.000,- had gedaan in private equity en datzelfde bedrag op de beurs had belegd, zou de investering in private equity in 2023 in waarde zijn toegenomen tot €1.6M en uw belegging op de beurs tot €750.000,- gegroeid zijn. Een investering in private equity had u over de jaren heen dus significant meer opgeleverd. Het verschil kan oplopen tot 4-5% per jaar (rendementen kunnen fluctueren). Een prettige bijkomstigheid is bovendien dat de volatiliteit bij het investeren in private equity een stuk lager is; de kwartaalrendementen van aandelen zijn 2x zo volatiel, zoals in de rechtergrafiek hieronder te zien is.

Het Fonds van BB Capital Fund Investments is momenteel zeer gespreid over meer dan 24 private equity fondsen, sectoren, geografieën en vintage jaren, dit levert onze investeerders sinds oprichting een mooi, stabiel rendement op. Overweegt u een investering in ons fonds? Neemt u dan contact met ons op. We staan u graag te woord!

Wanneer u zich verder wilt oriënteren over investeren in private equity, download dan een van onze brochure’s via deze link naar onze website. Of vraag via contact@bbcapital.nl het uitgebreide Informatiememorandum bij ons op. Ook kunt u met ons een (bel)afspraak inplannen om nader kennis te maken. Let op: de minimale inleg in het Fonds bedraagt €250.000,- wanneer u met gewone participaties deelneemt in ons Fonds.

Susan’s Friday Favorites: April 2024

Elke vrijdag treft u in de Friday Feed de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Om de maand af te sluiten blik ik, Susan van Koeveringe, Managing Partner bij BB Capital, in de rubriek “Friday Favorites” graag persoonlijk terug op waar we zijn geweest, wat we hebben gezien en wat mij is opgevallen.

Het was een waar genoegen om persoonlijk in gesprek te gaan met Jeremy Coller van Coller Capital en Sandra Lagumina van Argos Wityu. Hun toewijding aan excellentie en hun visie op het vakgebied waren inspirerend. In mijn ogen is de term “Professionals beyond limits” zeer passend voor deze inspirerende professionals. Check onder de foto van Jeremy Coller en mij de story van ons gesprek.

Lees de story met Jeremy Coller verder op onze website, via deze link.

Buiten mijn bezoeken aan Coller Capital en Argos Wityu samen met Mathijs Biesta ging ook het team afgelopen maand weer op pad, zo was Nancy Kouwenhoven aanwezig bij de Pride Capital Inside Day. Daarnaast ontvingen wij op kantoor een gezelschap M&A professionals. Het bijhouden van de laatste ontwikkelingen en inzichten is essentieel voor ons werk. Voor mij blijft het lezen van interessante artikelen over Private Markets ook altijd boeiend en relevant. Het artikel van Partners Group afgelopen maand over economische cycli bleef me bij, volg deze link om het hele artikel nog eens te lezen. 

En wat de komende maand betreft, we kunnen nu al uitkijken naar een aantal mooie gebeurtenissen. De halfjaarrapportage van ons fonds zal worden gedeeld met onze investeerders, ons jaarlijkse Signature Event staat op de agenda en we zullen meer nieuws delen over onze Investor portal. Het belooft opnieuw een boeiende tijd te worden!

Met de klok mee een aantal visuals van de highlights van afgelopen maand. 1. Het artikel van Partners group 2. De Pride Capital Inside day waar Nancy bij aanwezig was 3. De M&A Evening waar Renske Groenen ons vertelde over generaties op de werkvloer 4. Het gesprek met Sandra Lagumina van Argos Wityu.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen