BB Capital’s Friday Feed – Edition #65

— 29 maart 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Phenix Capital: Impact Summit Europe

Op dinsdag en woensdag woonde onze associate Jana van den Bergen Phenix Capital’s Impact Summit Europe bij, één van de grootste impact investing conferenties voor institutionele investeerders.

Het waren twee inspirerende dagen waarbij we veel geleerd hebben over onderwerpen zoals impact investeren voor family offices en foundations, het meten van sociale impact, biodiversiteit en klimaat apartheid met een keynote speech van Ms Ndileka Mandela, de kleindochter van Nelson Mandela. Daarnaast was er veel ruimte om bij te praten met verschillende oude bekenden uit de impactwereld en zijn er ook veel nieuwe connecties gemaakt in deze zeer snelgroeiende markt. We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Windt Le Grand Leeuwenburgh: Carve-out kennissessie

Dinsdag was Nancy Kouwenhoven aanwezig bij een kennissessie over carve-outs bij advocatenkantoor Windt Le Grand Leeuwenburgh in Rotterdam. De middag bestond uit een interactieve presentatie gegeven door Michiel Bindels, Joost Kooren en Pepijn Joosten van Windt Le Grand Leeuwenburgh.

Het hoofdonderwerp was hoe een carve-out kan bijdragen aan waarde creatie van een onderneming, als strategisch middel om een transactie of herstructurering vorm te geven en waarde te genereren. Naast een uitleg van de verschillende transactievormen van een carve-out en de juridische aspecten hierbij, werd ook ingegaan op de meer operationele kant van een carve-out. Hier komt vaak een transactional services agreement (TSA) aan bod waarbij afspraken gemaakt worden tussen de koper en verkoper over het tijdelijk leveren van diensten na de transactie van de ene aan de andere partij totdat de andere partij dit zelf heeft kunnen opzetten, bijvoorbeeld salarisadministratie of finance.

Carve-outs komen binnen private equity ook regelmatig voor, bijvoorbeeld wanneer een deel van een groot concern door een private equity bedrijf wordt overgenomen of wanneer een onderdeel van een bedrijf in handen van private equity wordt afgestoten om zo waarde te creëren voor de private equity investeerders.

Al met al was het een interessante middag die werd afgesloten met een borrel en walking diner waar nog door de gasten nagepraat kon worden. Hartelijk dank Windt Le Grand Leeuwenburgh!

Susan’s Friday Favorites: Maart 2024

Elke vrijdag treft u in de Friday Feed de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Om de maand af te sluiten blik ik, Susan van Koeveringe, Managing Partner bij BB Capital, in de rubriek “Friday Favorites” graag persoonlijk terug op waar we zijn geweest, wat we hebben gezien en wat mij is opgevallen.

De eerste maand op ons nieuwe kantoor op de 19e verdieping zit er alweer op, wat is het snel gegaan! Een nieuw kantoor betekent ook een nieuw koffiezetapparaat. We hebben nu een prachtige espressomachine. Ik word altijd erg blij van een goed gezette espresso. Afgelopen week tijdens de koffiecursus heeft iedereen geleerd hoe je het perfecte kopje koffie maakt. Op de foto hieronder is te zien hoe onze associate Rick Weening leerde melk op te schuimen zoals echte barista’s dat doen.

De maand is voorbij gevlogen en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de eerste mooie herinneringen die al in het nieuwe kantoor gemaakt zijn. Op één maart openden we met het team de deuren. We knapten samen een paar ballonnen voor een ‘officieel’ en bovenal feestelijk openingsmoment! Ook hebben we de eerste taart mogen aansnijden om een mooi nieuw bedrijf te verwelkomen in onze direct investments portfolio en we hebben alweer ons eerste event gehost op kantoor; de Super Course waar Vanessa Onnes, Mathijs Biesta en ik vertelden over BB Capital Fund Investments.

Met de klok mee een aantal visuals van de highlights van afgelopen maand. 1. De closing van Vytal, ons nieuwe portfoliobedrijf. 2. De knallende opening van het nieuwe kantoor samen met het team. 3. Onze Super Course waar Vanessa, Mathijs en ik spraken over ons fonds, terwijl Margot Dussel (notaris) en Alexander Bevelander (fiscalist) dieper ingingen op de ins and outs tijdens het oprichten van een familiefonds. 4. Ons nieuwe investorplatform, dat ook in maart live is gegaan. 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen