BB Capital’s Friday Feed – Edition #56

— 26 januari 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Cosmetique Totale: Opening van nieuwe klinieken in Duitsland

In november 2023 verscheen het persbericht over hoe Cosmetique Totale, een van de portfoliobedrijven van BB Capital, haar Europese positie versterkte door de overname van MyDerma in Duitsland. De doelen van de samenwerking tussen Cosmetique Totale en MyDerma zijn duidelijk, zij kijken beiden uit naar een toekomst vol groei en ontwikkeling.  

Inmiddels zijn er meerdere stappen gezet op het gebied van ontwikkeling, zoals het verbeteren van de IT en de marketing, alsook het integreren van huisstijl van Cosmetique Totale. Deze huisstijl is binnen één maand volledig doorgevoerd, zowel online als in de locaties, hetgeen een prestatie is waar we trots op zijn. De website van Cosmetique Totale is direct volledig gelocaliseerd voor Duitsland.

Een kijkje nemen op de website van Cosmetique Totale? Volg deze link.

Ook op het gebied van groei zijn Cosmetique Totale en MyDerma voortvarend. Zo is er eind 2023 een tweede locatie geopend in Berlijn. De locatie is gevestigd in het bruisende ‘Mitte’, in het centrum van Berlijn. Voor het eerste kwartaal van 2024 zitten er nog tal van ontwikkelingen in de pijplijn, onder meer in de vorm van twee nieuwe locaties in steden waar MyDerma nog niet gevestigd is. Cosmetique Totale zal hiermee haar landelijke dekking in de Duitse markt verder versterken. Ook zal het behandelaanbod in Duitsland op korte termijn uitgebreid worden met zeer succesvolle behandelingen vanuit Cosmetique Totale en de meest geavanceerde nieuwe laserapparatuur.

Wij van BB Capital en Cosmetique Totale kijken uit naar nog meer samenwerkingen en overnames in 2024, met als doel om de positie van Cosmetique Totale in Europa verder te versterken.    

BB Capital Fund Investments: Webinar

Afgelopen dinsdag hebben Mathijs Biesta en Vanessa Onnes weer een webinar over BB Capital Fund Investments gegeven om geïnteresseerden in vogelvlucht mee te nemen door de highlights van gespreid investeren in private equity via BB Capital. Een van de onderwerpen die we bespraken is hoe inschrijven bij ons werkt.

Hoe werkt de inschrijfprocedure bij BB Capital? 

U kunt bij ons dagelijks toetreden en investeert direct mee in een actieve portefeuille van meer dan 23 private equity fondsen waarmee uw vermogen vanaf dag één ‘aan het werk’ is en dat levert een hoger absoluut rendement op. U krijgt dus eenmalig een ‘capital call’, dit in tegenstelling tot traditionele closed-end fondsen waar het kapitaal vaak in delen bij u wordt opgevraagd en over meerdere jaren wordt geïnvesteerd met rendementsverlies tot gevolg.  

Wanneer u hebt besloten de investering concreet te maken kunt u het inschrijfformulier, dat u als onderdeel van de fondsdocumentatie van ons hebt ontvangen, ingevuld en ondertekend aan ons retourneren. Het compliance team start vervolgens de klantacceptatieprocedure op, waaronder de wettelijk verplichte identificatie die via video-call kan verlopen. Na afronding ontvangt u een stortingsverzoek van ons en na het storten van uw deelnamesom bent u toegetreden als investeerder in het fonds van BB Capital. Deze procedure is veelal binnen een week afgerond. Ophogen van uw investering is vervolgens ook dagelijks mogelijk en hierop is de minimale inleg niet meer van toepassing. 

Na toetreding krijgt u toegang tot onze beveiligde Investor Portal en wordt u onderdeel van de BB Capital Investorcommunity”. Wij organiseren elk jaar diverse exclusieve events voor onze investeerders en relaties, zoals Supercourses en Masterclasses. Naast inspiratie en educatie op het gebied van private equity is dit ook een uitstekende gelegenheid om uw netwerk uit te breiden. 

Overweegt u een investering in ons fonds? Neemt u dan contact met ons op. We staan u graag te woord!  

Wanneer u zich verder wilt oriënteren over investeren in private equity, downloadt u dan een van onze brochure’s via deze link naar onze website. Of vraag via contact@bbcapital.nl het uitgebreide Informatiememorandum bij ons op. Ook kunt u met ons een (bel)afspraak inplannen om nader kennis te maken. De volgende webinar wordt gehouden op [datum], schrijft u zich hier in voor de nieuwsbrief, dan ontvangt u ook een email met een aanmeldlink. Let op: de minimale inleg in het Fonds bedraagt €250.000,- wanneer u met gewone participaties deelneemt in ons Fonds. 

M&A Professional Den Haag: Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst

Donderdag waren Koen Cremers en Aaron Bronneberg aanwezig bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van M&A Professionals Den Haag. Dit keer werd er een evenement georganiseerd door Van Lanschot Kempen met meerdere interessante sprekers.

Tijdens de presentaties werd er aandacht besteed aan onderwerpen zoals de visie van Van Lanschot Kempen op de voorbereiding van een M&A traject en de recente ontwikkelingen binnen de markt. Daarnaast werd er een interessante inkijk gegeven in de verwachtingen voor de rente van 2024 en waar de kansen liggen in de markt. Erg interessante onderwerpen om daarna op de netwerkborrel verder over te praten!

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen