BB Capital’s Friday Feed – Edition #55

— 19 januari 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

AlpInvest: Update co-investeringsfondsen

Deze week presenteerde AlpInvest haar update van de private equity markt in de co-investeringsfondsen waarin BB Capital Fund Investments deelneemt. BB Capital Fund Investments is recent toegetreden tot het nieuwste Co-investment Fund van AlpInvest. Samen met AlpInvest investeren wij wereldwijd in private equity transacties die speciaal zijn geselecteerd door middel van ‘cherry picking’.

In het nieuwste fonds zijn inmiddels al acht investeringen gedaan, samen met toonaangevende fondsmanagers zoals Bain Capital, Goldman Sachs, PAI en SGT. In de private equity markt ziet AlpInvest een daling van het dealvolume van circa dertig procent in 2023, terwijl de pijplijn van transacties waar AlpInvest naar kijkt in hetzelfde jaar is gegroeid.

Hoe kan dat? Veel institutionele investeerders in de huidige markt alloceren minder aan private equity fondsen, daardoor is er meer ruimte voor co-investeerders zoals AlpInvest. Daarnaast investeert AlpInvest wereldwijd, waardoor zij de keuze heeft om in markten te investeren die het meest attractief zijn. En last-but-not-least de transacties die plaatsvinden  zijn complexer dan voorheen, want AlpInvest richt zich op zogenaamde ‘co-sponsor deals’, Vanaf het transactieproces trekken zij samen op met een private equity partij, hierdoor zijn ze een betere partner in complexe transacties. Zo is Alpinvest in staat om de beste transacties te selecteren.

Voor BB Capital Fund Investments betekent het investeren in meerdere private equity strategieën, zoals co-investeringen, dat het fonds stabiel blijft presteren ongeacht de marktomstandigheden.

Wilt u ook beleggen in een gespreide portefeuille van streng geselecteerde en hoogrenderende private equity fondsen? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer! Meldt u aan voor de webinar en ervaar meer over investeren in de gespreide portefeuille van private equity fondsen via BB Capital Fund Investments, U kunt zich hier aanmelden voor onze webinar op 23 januari 2024 om 10:00 uur. Hier kunt u de brochure downloaden of  wilt u liever een persoonlijke afspraak? Stuur een e-mail naar contact@bbcapital.nl

NVP: Workshop SFDR

Woensdagmiddag woonde Jana van den Bergen een door de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen georganiseerde workshop over SFDR 9 bij. SFDR staat voor Sustainable Finance Disclosure Regulation.

De SFDR legt specifieke impact openbaarmakingsverplichtingen op financiële marktdeelnemers die actief zijn in Europa. Deze regelgeving is in werking gebracht om Greenwashing tegen te gaan. SFDR zal met name de norm verhogen voor fondsen die ESG/Impact kenmerken willen bevorderen (artikel 8/lichtgroene fondsen) en fondsen die duurzame beleggingen als doel hebben (artikel 9/donkergroene fondsen). De workshop ging voornamelijk over wat SFDR 9 inhoudt en hoe je de SFDR 9 status kan behalen. Ook waren er presentaties van Gilde Healthcare en SHIFT Invest over hun impactstrategie en hoe zij een SFDR 9 fonds geworden zijn. Kortom, een interessante middag waar we veel kennis opgedaan hebben!

Sparkling Society: Al meer dan 250.000 downloads voor City Island 6!

Eind 2023 lanceerde Sparkling Society, een van de portfoliobedrijven van BB Capital Investments, haar nieuwste spel City Island 6.

Met een groot aantal nieuwe eilanden, aanpasbare gebouwen en vele uitdagingen biedt het spel uren aan speelplezier. Het spel valt dan ook erg in de smaak bij spelers wereldwijd en is in korte tijd al meer dan 250.000 keer gedownload.

Benieuwd geworden? Download het spel dan snel! Gebruik deze link voor de App store en deze link voor de Google Playstore.
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen