BB Capital’s Friday Feed – Edition #51

8 december 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

IK Partners: Annual Investor Meeting

Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta waren deze week in Londen voor de Annual Investor Meeting van IK Partners. Om de dag maximaal in te vullen hebben Susan en Mathijs nog enkele andere fondsmanagers bezocht in het kader van de allocatie aan nieuwe fondsen voor 2024. Graag nemen we u mee door onze fondsselectieprocedure.

Bij IK Partners is de ontwikkeling van de fondsen toegelicht. De portefeuilles van IK Partners blijven zich positief ontwikkelen, wat te zien is aan de winstgevende omzetgroei van de bedrijven. Dit zorgt er ook voor dat het rendement van de fondsen toeneemt ondanks een lichte daling van de waarderingsmultiples ten opzichte van een jaar geleden. Well done team-IK!Voordat wij in een fonds investeren voeren wij een strenge selectieprocedure uit.

Fondsselectie

Bij investeren in private equity is fondsselectie cruciaal. Er komen jaarlijks honderden private equity fondsen op de markt en de spreiding tussen fondsen die het slechtst en het beste presteren is heel groot. Hoe kunt u dan het kaf van het koren scheiden?

BB Capital Fund Investments heeft een gestructureerd en diepgaand selectieproces. Om te beginnen plannen wij minimaal 12 maanden vooruit welke fondsen er op de markt gaan komen. Soms is het namelijk beter om niet in een fonds te investeren als we weten dat er binnenkort een betere investeringsmogelijkheid op de markt komt. Alle fondsen worden aan een eerste screening onderworpen, waarna er op basis van objectieve criteria wordt doorgeselecteerd naar de fondsen die op dat moment het beste passen in onze beleggingsstrategie en die voldoen aan de hoge rendements- en kwaliteitseisen. Wij kijken hierbij verder dan naar rendement alleen.

Kwalitatieve factoren, zoals consistentie in rendement en focus, opbouw en continuïteit van het team en integratie van ESG doelstellingen in de investeringsstrategie zijn voor ons van belang. Ons team van analisten worstelt zich in het due diligence onderzoek gestructureerd door alle data en informatie van de meest aansprekende fondsen heen. En last-but-not-least, wij spreken altijd met diverse personen bij onze fondsen, van investor relations tot investment professionals en Managing Partners, alvorens wij een definitief commitment afgeven.

Wilt u ook beleggen in een gespreide portefeuille van streng geselecteerde en hoogrenderende private equity fondsen? Neem dan snel contact met ons op, we vertellen u graag meer! Hier kunt u de brochure downloaden of u kunt zich hier nog aanmelden voor onze webinar op 13 december 2023. Liever een persoonlijke afspraak? Stuur een e-mail naar contact@bbcapital.nl

Sifted: Artikel ‘Forget IPOs, climate tech investors are chasing a different exit’

Afgelopen maandag publiceerde Sifted een artikel over de veranderende exit route van vroege investeerders in climate tech. Er is een interessante ontwikkeling te zien richting private equity, er worden namelijk steeds vaker bedrijven ge-exit aan private equity (PE) buyout fondsen.

PE buyout fondsen investeren voornamelijk in winstmakende bedrijven die hun technologie al bewezen hebben. Een deel van de groene infrastructuur voldoet hier inmiddels ook aan. Dit kunnen we zien aan het feit dat er meerdere bekende PE fondsen zoals KKR en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) nu ook fondsen opgehaald hebben met een specifieke klimaatfocus. Met klimaat wordt voornamelijk op de energietransitie gedoeld.

Als we terugblikken op het FridayFeed-artikel over het Trendonderzoek van M&A en Ansarada leerden we dat de energie transitie de op een na meest populaire sector binnen het M&A landschap is. Partners Group heeft een recente PE minority deal in de energietransitie gesloten met de aankoop van Climeworks. Climeworks heeft recent bewezen dat hun CO2-verwijderingstechnologie werkt op grote schaal. Het op grote schaal uitrollen van Climeworks is waar PE kapitaal voor wordt gebruikt. Wij denken dat dit artikel een interessante evolutie van climatetech investeringen weergeeft en kijken ernaar uit meer deals in dit landschap voorbij te zien komen!

Het gehele artikel van Sifted lezen? Volg deze link.

M&A Community: Awards 2023

Op uitnodiging van Sincerius gaan Aaron Bronneberg en Koen Cremers volgende week donderdag naar de M&A Awards 2023.

Tijdens de M&A Awards worden ieder jaar prijzen uitgereikt voor meerdere categorieën binnen de markt voor fusies en overnames. Zo zijn er awards voor de beste deal, het beste M&A-huis, de beste M&A-adviseur en het beste Transaction Services bedrijf. Buiten dat deze avond voor de genomineerde en de winnaars erkenning oplevert voor het werk van dit jaar is het ook een mooi moment om verschillende mensen te bespreken die in M&A werken. Wij wensen alle genomineerden veel succes en feliciteren de winnaars graag tijdens het afsluitende feest! Bedank Sincerius voor de uitnodiging!

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen