BB Capital’s Friday Feed – Edition #42

6 oktober 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Foto: Partners Group uitnodiging

Partners Group: Private Equity Event Amsterdam

Frederic de Visser en Nancy Kouwenhoven zijn bij het Private Equity Event van Partners Group in Amsterdam geweest. Partners Group is een wereldwijde private markets investeerder en een van de fondsmanagers waar we met BB Capital Fund Investment in investeren. Dit evenement was georganiseerd voor de investeerders uit de Benelux dus het Client Solutions Benelux team, geleid door Luc Kicken, was aanwezig.

Er waren veel interessante sprekers die hun visie op de markt en huidige marktomstandigheden presenteerden. Zo vertelden Tina Jessop, Senior Economist, Chris Mauss, Private Equity Senior Investment Professional en Nils Bartel, Global Head Capital Markets over het onderwerp Adapting to a changing environment. De belangrijkste conclusies hieruit zijn:

  • Een milde recessie wordt verwacht, veroorzaakt door krapper monetair beleid en nog steeds hoge kosten van levensonderhoud. Echter, verschillen tussen regio’s zijn groot.
  • Hogere rentetarieven en structurele krachten zorgen voor een nieuw macroregime, met hogere inflatie- en volatiliteitscijfers. Dit vereist een mentaliteitsverandering bij het inzetten van kapitaal en het beheren van de portefeuille.
  • Focus op proactief aandeelhouderschap en waardecreatie binnen de bedrijven in portefeuille leidt tot positieve financiële ontwikkeling en groei in omzet en EBITDA.
  • Naarmate de onzekerheid afneemt, zullen de investeringsvolumes weer moeten gaan stijgen.

Aansluitend sprak Joel Jiebi, Private Equity Technology, over de verschillende toepassingen van AI die Partners Group inzet: binnen de onderneming, in het investment sourcing en besluitvormingsproces, als onderdeel van de monitoring en bij de verbetering van portfolio companies.

De hoofdboodschap van de laatste spreker (Andrei Vaduva, Managing Co-Head Portfolio Management) was helder: particuliere markten presteren beter dankzij een ondernemend bestuur en aandeelhouderschap, waarbij de focus ligt op waardecreatie en lange-termijnhorizon. Vanzelfsprekend is dit een conclusie waar wij, BB Capital, ons helemaal in kunnen vinden. Het was een inspirerende en leerzame middag, bedankt Partners Group!

Foto: Julian tijdens het Intralinks Golfevent

Intralinks: Golfevent

Aaron Bronneberg en Julian Neijzen waren afgelopen vrijdag aanwezig bij het Intralinks golfevenement op Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam. De Hoge Dijk heeft 27 holes, verdeeld in drie lussen, met volgens insiders de beste greens van Amsterdam en omstreken. 

De aanwezige adviseurs werden verdeeld over flights, zodat zij in kleine groepjes 9 holes konden lopen. Ondanks het slechte weer, verschafte dit op een prettige manier de mogelijkheid om adviseurs in een andere context beter te leren kennen. Later op de middag werden nieuwe connecties gelegd. Ook het bespreken van de sportieve resultaten kon niet ontbreken. Bedankt voor de uitnodiging Intralinks!

Foto: De vernieuwde website van Cosmetique Totale

Cosmetique Totale: New Branding

De nieuwe website van ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale is gelanceerd. Een frisse look op de website, social media en op fysieke locaties. De vernieuwde look en feel sluiten nog beter aan bij de kernwaarden van Cosmetique Totale.

Daarnaast kondigden wij in augustus al een nieuwe locatie van Cosmetique Totale in samenwerking met City Clinics in Maastricht aan. Deze maand is de locatie in Leeuwarden verhuisd naar een ruimer pand, om nog beter te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar laserbehandelingen, botox en peelings.  Ook op deze locatie is er regelmatig een cosmetisch arts aanwezig van City Clinics.

Foto: De nieuwe branding op een van de fysieke locaties van Cosmetique Totale

Meer zien van de nieuwe branding? Bekijk de website hier
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen