BB Capital’s Friday Feed – Edition #40

22 september 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New Team Member: Esmee van Riemsdijk 

We breiden flink uit! Wij stellen onze nieuwe team members graag voor. Deze week Esmee van Riemsdijk.

Esmee komt uit een militair gezin, waardoor zij op veel plekken heeft gewoond. Zelf heeft zij ook acht jaar als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht gediend. Daar heeft zij haar MBO Schoevers opleidingen afgerond, om vervolgens als assistent aan de slag te gaan bij verschillende bedrijven. Esmee was ook vier jaar brandweervrouw bij Amsterdam- Amstelland en heeft een HBO opleiding Communicatie en Organisatie met als specialisatie Executive Assistant afgerond. Plannen en organiseren zit in haar bloed, ze vindt het fantastisch om een mooi resultaat te zien. In haar vrije tijd gaat ze graag naar festivals en houdt ze van sporten. Als bootcamp- en hardlooptrainster is ze vaak te vinden op de atletiekbaan. Bij BB Capital gaat ze aan de slag als Executive Assistant.

Welkom Esmee!

© Jan Sluijters (1881-1957), Maannacht IV, 1912, Collectie museum Voorlinden,  c/o Pictoright Amsterdam 2023

Museum Voorlinden: tentoonstelling Full Moon

Frederic de Visser was afgelopen vrijdag bij de opening van de tentoonstelling “Full Moon” in Museum Voorlinden, een gewaardeerde partner van BB Capital Investments. Het magische licht van de maan brengt al eeuwenlang kunstenaars in vervoering. De fascinatie voor het weerschijnen van de zon op de maan brengt een beweging op gang. Want zoals de zeeën en oceanen meedeinen op de aantrekkingskracht van de maan, inspireren kunstenaars en kunstwerken elkaar. Daarover gaat Full Moon. 

Meer informatie over de tentoonstelling hier 

15 beste private equity podcasts 

Podcasts zijn natuurlijk ook een mooie bron van inspiratie. Dealflow platformmaker 4degrees heeft maar liefst vijftien podcasts over private equity geselecteerd. Enkele daarvan hebben vaste lezers van de Friday Feed al eens voorbij zien komen in een andere lijst met luistertips! Maar er staan ook weer enkele goede nieuwe tussen. Bijvoorbeeld ‘Dry Powder’, waarin Hugh MacArthur, chairman van Bain & Company’s Global Private Equity industry experts interviewt. Ook ‘EY Next Wave Private Equity’ waarin EY PE-specialist Winna Brown nieuwe trends in private equity en hun impact op economie en maatschappij onderzoekt is zeker het vermelden waard. 

Bekijk de volledige lijst hier

 BB Capital Fund Investments Super Course

Het volledige programma van de Super Course is bekend! De avond bestaat uit een drietal leerzame breakoutsessies in combinatie met een walking dinner en de mogelijkheid om te netwerken en de specialisten en het team van BB Capital persoonlijk te spreken. Ons exclusieve event vindt plaats op woensdag 11 oktober vanaf 18.00 uur.

In deze Super Course vertellen wij – BB Capital CEO & Founder Susan van Koeveringe en partner Mathijs Biesta – deelnemers over de verschillende opties waaruit u kunt kiezen bij het beleggen in private equity. We zoomen in op de verwachte opbrengsten, maar ook de verwachte kosten.

Op het gebied van vermogensplanning biedt Harry Geels inzicht in wat private equity kan bijdragen aan het risico-rendementsprofiel van uw portefeuille. Bent u benieuwd of u het beste vanuit privé of uw vennootschap kunt investeren, of wilt u alvast een deel van uw vermogen aan uw kinderen overdragen? Alexander Bevelander vertelt over de rol van fiscaliteit bij beleggen in private equity.

Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Meer informatie of inschrijven kan hier 

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen