BB Capital’s Friday Feed – Edition #38

8 september 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Team Heiner: Lexence zeilevent

Rick Weening en Koen Cremers waren donderdag bij het Lexence zeilevenement in Lelystad, dat werd verzorgd door Team Heiner. Er werd gezeild met wedstrijdboten en schippers die onder andere ervaring hebben in de Ocean Race. Naast een prachtige dag op het water met een competitief race element was het ook een goede manier om adviseurs in een andere context beter te leren kennen en te spreken. De dag is afgesloten met een mooie troffee op zak. 

Investor updates: AlpInvest & Partners Group

De meeste fondsmanagers publiceren hun rapportages over het eerste half jaar van 2023 in de maand september. Het is gebruikelijk dat er daaropvolgend investor update webinars plaatsvinden waarin de belangrijkste ontwikkelingen in de portefeuille en view op de markt besproken wordt. Uiteraard wonen wij deze webinars bij. Het geeft ons een goed beeld van de markt in het algemeen en van de specifieke performance van fondsmanager zelf.

Zo hebben wij deze week de investor updates van AlpInvest en Partners Group bijgewoond. De belangrijkste conclusies over de private equity markt in het algemeen komen bij deze fondsmanagers overeen. Wat een interessante en tevens positieve observatie vanuit beide fondsmanagers is dat de onderliggende portefeuillebedrijven sterke EBITDA groei laten zien (>10%), wat aangeeft dat er een sterke focus is op waardecreatie binnen deze bedrijven.

BB Capital: vrijdagmiddagborrel

Wij zijn na de zomerstop begonnen met een flinke uitbreiding van het team. De nieuwe members hebben wij in de voorgaande Friday Feeds al voorgesteld. De eerste borrel op vrijdagmiddag bood de gelegenheid elkaar nog even wat beter leren kennen! En hoe kan dat beter dan bij een goed glas wijn in Bar Bouzy in één van de leukste straatjes van Den Haag.

Webinar BB Capital Fund Investments

De eerste webinar na de zomerstop staat gepland op 13 september om 10:00 uur. Wij hopen weer een enthousiaste groep geïnteresseerden te mogen verwelkomen tijdens deze webinar, waarin wij u in vogelvlucht meenemen door de highlights van het fonds en investeren in private equity. Aanmelden kan per email via contact@bbcapital.nl *

* Volg de email-link en reply rechtstreeks met uw naam en telefoonnumer. U ontvangt van ons een mail met de juiste gegevens voor deelname. 

 

 

Meer ervaren over de webinar en andere informatiebijeenkomsten? Check hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen