BB Capital’s Friday Feed – Edition #37

1 september 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Spreiding in de private equity portefeuille: het belang van vintage jaren 

Private equity is uitgegroeid tot een vast onderdeel van een goed gespreide beleggingsportefeuille. Door te spreiden kun je het risico van beleggen verlagen, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Spreiding binnen private equity heeft nog een extra dimensie, namelijk de factor tijd. Deze wordt binnen private equity investeringen uitgedrukt in ‘vintage years’. Inderdaad, net als bij goede wijnen. Han Dieperink gaat dieper in op het voordeel van spreiding in vintage jaren in zijn artikel speciaal voor onze private equity bibliotheek

Lees hier het volledige artikel over ‘vintage spreiding’

 

Schroders Capital: Private Assets voor particuliere investeerders

Een interessant artikel door Schroders Capital over Private Assets voor particuliere investeerders. Een van de argumenten die Schroders aanhaalt is dat private equity noodzakelijk is in een portefeuille om überhaupt exposure te kunnen krijgen op groeiende bedrijven. Het aantal beursgenoteerde bedrijven op de beurs daalt namelijk al jaren. Dus zonder toegang tot investeren in private equity, zou je beleggingskeuze als particulier vrij beperkt zijn.

Lees het hele artikel hier

 

Invest Europe: goede prestaties Europese private equity

Invest Europe publiceerde onlangs haar vierde jaarlijkse rapport – ‘The Performance of European Private Equity Benchmark Report 2022’. Het onderzoek laat zien dat Europese private equity & venture capital zelfs in uitdagende wereldwijde marktomstandigheden beter presteert dan beursgenoteerde aandelenbenchmarks, schrijft de Nederlamdse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) naar aanleiding van het rapport en deelt een aantal bevindingen:

– Europese buy-outs behaalden een indrukwekkende netto IRR van 15,17%, ruim 950 basispunten hoger dan de MSCI Europe.

– Mid-market buy-outs kwamen naar voren als de beste performer, met een netto IRR van 16,55%, maar liefst 10 procentpunten boven de benchmark.

– Europese groeifondsen behielden hun leidende positie met een netto IRR van 15,34%, terwijl MSCI Europe op 6,03% zat.

– Europees durfkapitaal presteerde beter dan durfkapitaal in Noord-Amerika met netto IRR’s van 31,44% over vijf jaar en 23,07% over tien jaar, een goed teken voor het Europese start-up klimaat. 

Het volledige rapport is hier te downloaden

 

Cosmetique Totale: uitbreiding management team 

Cosmetique Totale breidt het management uit met Wietze Feddema als CFO en Timon Karssen als CBDO. Wietze is een zeer ervaren financial met onder andere ervaring bij accountant- en advieskantoor PWC. Hij was eerder werkzaam als CFO bij het Infradax. Cosmetique Totale blijft inzetten op groei door acquisities in binnen en buitenland. Timon Karssen zal de rol gaan van CBDO (Chief Business Development Officer) gaan invullen en zich richten op M&A en integraties (naast business intelligence en IT).

Webinar BB Capital Fund Investments

De eerste webinar na de zomerstop staat gepland op 13 september om 10:00 uur. Wij hopen weer een enthousiaste groep geïnteresseerden te mogen verwelkomen tijdens deze webinar, waarin wij u in vogelvlucht meenemen door de highlights van het fonds en investeren in private equity. Aanmelden kan per email via contact@bbcapital.nl *

* Volg de email-link en reply rechtstreeks met uw naam en telefoonnumer. U ontvangt van ons een mail met de juiste gegevens voor deelname. 

 

 

Meer ervaren over de webinar en andere informatiebijeenkomsten? Check hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen