BB Capital’s Friday Feed – Edition #36

25 augustus 2023
Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New Team Members: Thanee de Jong & Vanessa Onnes-Wyers 

We breiden flink uit! In de komende weken stellen wij onze nieuwe team members graag voor. Deze week Thanee de Jong en Vanessa Onnes-Wyers.

Thanee is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Ze studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was vervolgens werkzaam in de horecabedrijven van haar ouders, waar zij verantwoordelijk was voor het verbeteren van de bedrijfsvoering en de marketing en communicatie. Maar ze ontvangt ook graag de gasten met een glimlach. In haar vrije tijd daagt Thanee zichzelf uit in de Crossfitbox. Bij BB Capital gaat ze aan de slag op de afdeling marketing en communicatie.

Vanessa studeerde rechten in Groningen en werkte vervolgens als M&A
advocaat bij NautaDutilh in Amsterdam en Londen. Vervolgens deed zij als General Counsel en Senior Investment Manager bij het early growth fonds VenturesOne in Den Haag veel ervaring op in de wereld van finance en venture capital. Vanessa is sportief en sociaal; dat brengt haar regelmatig op de tennis- en golfbaan en op de skipiste tijdens een wintersportvakantie met het gezin. Bij BB Capital wordt Vanessa Director Investor Relations met focus op Fund Investments.

Welkom beide!

NVP Young: Boat Tour

Gisteren was Koen Cremers bij de NVP Young Boat Tour, georganiseerd door NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen) voor leden onder de 35. Een exclusief gezelschap gezien het beperkte aantal plaatsen aan boord. Hoewel een dag eerder nog code geel was afgegeven voor onweer, verliep de boottocht over de Amsterdamse grachten onder prima omstandigheden en was daarmee erg geslaagd!

 

City Clinics x Cosmetique Totale

In april heeft injectables specialist City Clinics zich aangesloten bij het netwerk van de Cosmetique Totale groep. Sinds deze acquisitie zijn de artsen van City Clinics al op meer dan 15 extra locaties actief binnen het netwerk van Cosmetique Totale.

Locatie in Maastricht
In augustus opende Cosmetique Totale een nieuwe locatie in Maastricht. De kliniek in een prachtige, monumentaal pand is extra speciaal aangezien het de eerste locatie is waar het concept van Cosmetique Totale en City Clinics volledig geïntegreerd is. Zo ontstaat er een flagship locatie waar de kwaliteit en service van beide labels elkaar versterken. Er zullen de komende periode meerdere van dit soort locaties openen in Nederland.

 

Meer informatie over Cosmetique Totale en de locatie in Maastricht hier

 

Preqin Investor Outlook: Alternative Assets, H2 2023

Preqin, een bekend data & intelligence platform voor alternative assets, heeft recent een nieuwe publicatie uitgebracht: Preqin Investor Outlook H2 2023. In dit document komen de trends en verwachtingen voor het tweede half jaar van 2023 aan bod.

Private equity belangrijke alternative asset
Private equity is een belangrijke component binnen de allocatie aan “alternative assets” van institutionele partijen, waar naast private equity binnen het onderzoek ook private debt, real estate en infrastructuur toe gerekend worden.

Investeerders zijn minder pessimistisch dan een jaar geleden. Zij plannen dan ook om meer of een gelijk niveau aan kapitaal te alloceren aan private equity ten opzichte van vorig jaar. Buy-out blijft de meest populaire strategie binnen private equity en investeerders blijven ook optimistisch over de langetermijn perspectieven van private equity. Zij erkennen echter wel dat de exit (verkoop) mogelijkheden, stijgende rente en waarderingen belangrijk componenten zijn om rekening mee te houden voor de rendementen voor de komende twaalf maanden.

 

Lees hier de het volledige rapport

Webinar BB Capital Fund Investments

De eerste webinar na de zomerstop staat gepland op 13 september om 10:00 uur. Wij hopen weer een enthousiaste groep geïnteresseerden te mogen verwelkomen tijdens deze webinar, waarin wij u in vogelvlucht meenemen door de highlights van het fonds en investeren in private equity. Aanmelden kan per email via contact@bbcapital.nl *

* Volg de email-link en reply rechtstreeks met uw naam en telefoonnumer. U ontvangt van ons een mail met de juiste gegevens voor deelname. 

 

 

Meer ervaren over de webinar en andere informatiebijeenkomsten? Check hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen