BB Capital’s Friday Feed – Edition #31

23 juni 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BB Capital Fund Investments : Signature Event 

Op donderdag 15 juni 2023 hebben we samen met onze investeerders weer kunnen genieten tijdens het jaarijkse Signature Event van BB Capital Fund Investments. Het event op een zonovergoten landgoed Voorlinden bij Wassenaar, bood investeerders en team BB Capital de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Traditiegetrouw was Museum Voorlinden ons exclusief ter beschikking gesteld. Na de ontvangst op een heuse ‘beach party’ rondom het bekende Zwembad van Leandro Erlich, begon een enerverende, artistieke ontdekkingsreis langs de collectie. Internationaal vermaarde Nederlandse kunstenaars Maarten Baas en Rogier Roeters waren aanwezig waren om hun creaties toe te lichten. De avond is afgesloten onder het genot van de unieke ‘Foodscapes’ van de Food Creative, Food Stylist & Chef Claartje Lindhout.

Het prachtige weer, de performances van de kunstenaars, designers en ‘food-artists’ maakten er, samen met onze investeerders een inspirerende, zomerse belevenis van waar wij met veel plezier op terugkijken. 

Coller Capital Global Private Equity Barometer – Summer 2023

Coller Capital heeft recent de 38e Global Private Equity Barometer gepubliceerd; een halfjaarlijks overzicht van de wereldwijde trends in private equity gebaseerd op een enquete onder institutionele beleggers in Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific.

Goede vooruitzichten
De meerderheid van de investeerders is positief over de vooruitzichten voor private equity in Noord-Amerika en Europa in 2023 en 2024, in de overtuiging dat dit sterke vintage jaren zullen zijn. De meningen van beleggers over de vooruitzichten voor private equity in Azië-Pacific zijn wat evenwichtiger.

Binnen private equity geloven de meeste investeerders dat gezondheidszorg en de farmaceutische industrie belangrijke sectoren zijn met aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in de komende twee jaar, en driekwart van de investeerders ziet dit ook voor IT en business services.

Mid-market 
Met betrekking tot de verschilende strategiën binnen private equity zien de meeste investeerders goede kansen in mid-market en “special situation funds” voor de komende twee jaar. Driekwart van de investeerders ziet ook veel mogelijkheden in de secondary transacties, welke een goed mechanisme zijn om hun portefeuilles te herbalanceren. Investeerders zien minder kansen voor large en mega-buy-outs, wat een duidelijke verandering is ten opzichte van hun visie vijf jaar geleden.

Lees het volledige rapport hier 

De voordelen van vermogensoverdracht via Private Equity

‘Bij vermogensoverdracht is het zaak een balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen. Een fiscaal en financieel optimaal advies sluit niet altijd aan bij de wens van ouders om kinderen voor te bereiden op de verantwoordelijkheid die hoort bij het bezit van een groot vermogen,’ schrijft onze Senior Advisor en beleggingsspecialist Han Dieperink. In zijn artikel voor onze bibliotheek legt hij uit hoe private equity een rol kan spelen bij het overdragen van vermogen naar de volgende generatie.

Lees hier het volledige artikel in onze bibliotheek

Jaarbeurs Utrecht: Zorg & ICT 2023

Aaron Bronneberg was afgelopen week op de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Het grootste health tech vakevent van Nederland bood een gevarieerd programma met als hoofdthema ‘In charge of the future’. Zo was er veel aandacht voor AI, cybersecurity, de beschikbaarheid van data, health loT (Internet of Things) en zowel virtuele zorg als zorg op afstand met behulp van robotica.

 

Meer informatie over de Zorg & ICT beurs hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen