BB Capital’s Friday Feed – Edition #30

16 juni 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Glandower Capital: kansen in de markt

Deze week waren Nancy Kouwenhoven en Mathijs Biesta bij de Annual General Meeting 2023 van Glendower Capital in Londen. Glendower is een fonds in de portefeuille van BB Capital Fund Investments en investeert wereldwijd in mid-cap secondary transacties. Afgelopen jaar is Glendower onderdeel geworden van CVC Capital Partners.

Het investeringstempo ligt hoog bij Glendower, terwijl de selectie van transacties toch heel selectief kan blijven. De secondary private equity markt kent goede omstandigheden, zo bleek uit de marktupdate van Charles Smith, de Chief Investment Officer van Glendower.

Capital Overhang
Veel institutionele partijen zijn hun private equity allocaties aan het herwegen en de reguliere verkooproutes voor private equity fondsen zijn moeilijker begaanbaar in de huidige markt, daardoor is er meer vraag naar secondary kapitaal dan dat er aanbod is. De zogenaamde ‘capital overhang’ is slechts 1.1x het jaarlijkse transactievolume. Een stuk lager dan de capital overhang van de afgelopen jaren of de capital overhang in de reguliere private equity markt. Dat is gunstig voor Glendower, maar ook voor de andere secondary fondsen die BB Capital Fund Investments in portefeuille heeft, die tegen scherpere condities hun transacties kunnen inkopen. We kijken uit naar de toekomstige rendementen!

Meer weten over deze ontwikkelingen? Neem gerust contact met ons op. 

Cosmetique Totale: bedrijfsfeest

Afgelopen zaterdag was er een groot bedrijfsfeest voor alle medewerkers bij ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale.  Thema? Summer BBQ en Borrel! Een uitstekende gelegenheid voor het snel groeiende team om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. 

Lees hier meer

Let op, de klok van ontwerper Maarten Baas geeft niet alleen de tijd aan, maar komt ook nog terug in de aftermovie.  

BB Capital Fund Investments: Signature Event

Gisteren hebben we genoten van ons signature event op het landgoed van Museum Voorlinden in Wassenaar. Met het heerlijke weer, de prachtige locatie, culinaire experiences, mooie performances en natuurlijk onze gasten, was het een evenement waar we met veel plezier op terugkijken. Dat doen we onder andere in de Friday Feed van volgende week. Met een aftermovie. En meer. Nog even wachten dus!

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen